ekonom lonec
Pogooglaj boš našla marsikaj. Zanima me, kaj boš kuhala v njem? 5-6 l je ogromen lonec, zato sprašujem, čemu ga boš namenila. Mi smo včasih imeli velikega, pa ne tako velikega kot ti želiš. A sem ga redko uporabljala. Kasneje sem kupila čisto nizki ekonom lonec (visok 12 cm in premera 28 cm). Uporabljam ga dušenje govejih zrezkov.
Govaja juha v ekonomu ni dobra, preverjeno. V ekonomu sem kuhala, le če se mi je mudilo in tista živila, ki se zelo dolgo kuhajo (peso, fižol, ki sem ga zvečer pozabila namočit, vampe, hobotnico, včasih kislo repo, kakšno staro suho prekajeno domačo šunko, več se ne spomnim. Nikoli zelenjave, testenin, riža. Hrana se skuha zelo hitro in se vse razkuha. Goveji zrezki so mehki v 15 minutah. Lahko pa ga uporabiš kot običajen lonec, če ga ne zapreš s pokrovom.
Ja, je pa krasen za kuhanje prekajene krače, pa še bi se kaj našlo. Ta lonec po mojih izkušnjah ni za mineštre. Ja včasih sem v njem skuhala cel krompir-debelejši (a spet morš bit previdna, se mi je večkrat razkuhal. Morš dobit občutek za čas, ker je vse zelo hitro kuhano.
imam dva petlitrska , še tisit star tip…a še vedno dobra…kuham krompir, odličen je kuhan pasulj , dušeni zrezki, tudi govejo juho kuham in res ne vem, zakaj ni dobra,,,Odlična je, ker je meso mehko, korenje odlično, juha sploh ni kalna in lepo diši…
Jp, ravno včeraj sem kupila Slovenske novice in zadela od Vitapur ekonom lonec, polna cena cca 80,00 €, tukaj pa je bil 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust..Nisem koristila, pa mi je kar malo žal..Pa drugič!