Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek EKONOM LONEC-katerega

EKONOM LONEC-katerega

Odločam se za nakup ekonom lonca, pa so cene zelo različne. Katerega imate ve in ste zadovoljne? hvala.

mojih žal ne delajo več

bi pa z veseljem še kakšnega kupila, ampak drugih ne maram

Ja, se kar strinjam, tako dobrih, kot smo jih mi imeli, ne delajo več, tile moderni pa niso kaj prida vredni, pa zelo so dragi.

Imam WMFovega in je super, na vikendu pa enega no name iz Mercatorja (ki sploh ni bil tako zelo poceni – 80€) in je čisto zanič. Na pogled se mi zdijo fajn tudi Silitovi, a jih še nisem poskusila.

pa še to- koliko velik naj bi bil za 3 člansko družino’ hvala

fissler komplet. Dva lonca različnih dimenzij in en pokrov. Je pa cenovno kar precejšen zalogaj. Zadovoljna.

Fissler.

Fissler 4,5 l.

Pa se vam zdijo ti lonci varni? Jaz vem, da je mami od kolegice pokrov zletel v strop in nato nazaj v njo. Dobila je tudi zelo hude opekline. Vem, pa da se ga je samo dotaknila, da bi paro ven izpustila. Kaj menite?

vija vaja ven, enako kot pišeš se je zgodilo sošolki naše najstnice

silit

Imam Tefalov tako imenovani hitri lonec – kjer lahko pokrov po parih sekundah odpreš, in ga ne dam in ne menjam za nobenega drugega.

Tescoma – dve velikosti z eno pokrovko. Meni je OK.

LAgostina.

Noben ekonom lonec ne raznese ali odnese v strop, če pred opdiranjem spustiš paro. Če pa brezglavo na vsak način hočeš odpreti lonec, ki ima še polno pare, ti lahko odnese glavo. RFM se temu reče (read the fu…ing manual!!!)

Lonec podstaviš pod hladno vodo za minutko, kontroliraš, če je še kaj pare in če je ni, mirno odpreš.

Kaj pa sploh kuhate v ekonom loncu? In zakaj je uporaben, koristen?

V čem je finta ekonom lonca?

Jaz ga sploh ne uporabljam. Imamo nekega starega, za novega pa sploh nisem refektant, ker si ne znam zamisliti, kaj bi sploh kuhala v njem. Moja mama vem, da je včasih govedino. Jaz kuham govedino naravno. A je kakšna prednost v ekonom loncu, razen hitrosti?

Našega lonca ne moreš odpreti, dokler je pod pritiskom.

Prednost ekonom lonca je v prihranku časa in energije. Imam indukcijski štedilnik, prižgan je le toliko časa, da se dvigne pritisk, nato štedilnik ugasnem in čez nekaj minut odstavim. V njem kuham zelenjavo na pari. Pri meni se je izkazal predvsem pri uvajanju GH pri dojenčku. Kosilo je bilo pripravljeno v 10ih minutah.

New Report

Close