Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ekonomija za telebane

Ekonomija za telebane

Itak…ker pol ni dober navaden mikser, ampak morš met specialnega za smutije…;)
Na konc bomo pa vsi čist zdravi umrl….

Korenje, repa, krompir, paradižnik…[/quote]
Krompir ni zelenjava.
http://sl.wikipedia.org/wiki/Razhudnikovke

Sicer pa zelenjava vsebuje veliko manj OH, kot pa škrobna živila.

Cuker ni enak cukru in od sadja se sigurno ne rediš. Rediš se zaradi kombinacije sadja in ostalih živil in mesa….
Ne obtožuj sadja za višek kil, ker samo od sadja ne moreš biti debel.
Jaz tudi pojem veliko sadja, pa nimam viška kil. Pa pojem veliko zelenjave, ki bi naj imela OH…Mislim, to so spet neki izgovori in se najbolj okrivi sadje in zelenjava, meso pa spet ni nič krivo. Če verjameš. 🙂

Krompir ni zelenjava.

Cuker ni enak cukru in od sadja se sigurno ne rediš. Rediš se zaradi kombinacije sadja in ostalih živil in mesa….
Jaz tudi pojem veliko sadja, pa nimam viška kil. Pa pojem veliko zelenjave, ki bi naj imela OH…Mislim, to so spet neki izgovori in se najbolj okrivi sadje in zelenjava, meso pa spet ni nič krivo. Če verjameš. :)[/quote]

Kdo pa je reku, da sem debela :-))))

Sam pravim, da kalorije pač dobivam na ta način. Če ne jem krompirja, kruha, riža,
makaronov (oziroma zelo redko), očitno nekje nadoknadim, a ne.

Pa si kdaj gledala, koliko kalorij ima sadje in kolikšen dnevni delež dobiš iz njega ?

Koliko dela pa je s sadjem ali zelenjavo, pa oreški ?
Sadje samo opereš, oreškov ne rabiš nič, samo odpreš vrečko…..

Pa si kdaj gledala, koliko kalorij ima sadje in kolikšen dnevni delež dobiš iz njega ?

Koliko dela pa je s sadjem ali zelenjavo, pa oreški ?
Sadje samo opereš, oreškov ne rabiš nič, samo odpreš vrečko…..[/quote]

Jok. Če hočeš bit taprav, je treba oreščke nabrat, pa olupit … 🙂
Ne no enkrat sem se zafrkavala z eno “presno torto”….sej je bla dobra za znort, ampak
dejansko je blo za en cel popoldan dela…. nikol več.

Krompir ni zelenjava.

Jaz tudi pojem veliko sadja, pa nimam viška kil. Pa pojem veliko zelenjave, ki bi naj imela OH…Mislim, to so spet neki izgovori in se najbolj okrivi sadje in zelenjava, meso pa spet ni nič krivo. Če verjameš. :)[/quote]

A repa in paradižnik tudi nista zelenjava?
Recimo paradižnik spada med razhudnike, tako kot krompir.
Samo paradižnik res ni poln škroba. Ga pa najdeš recimo v repi, pesi. Tudi nista zelenjavi?
Pa od krompirja se ne rediš. Rediš se od pomfrija, restanega krompirja. Pa ne zaradi OH v krompirju, ampak zaradi maščobe, kjer se tensta oz. cvre tisti krompir.
S samim krompirjem pa res ni nič narobe.
Tudi s testeninami ne. Sploh, če so polnoznrate.
Večino energije naj bi dobili iz OH, predvsem iz kompleksnih. Zato je povsem odveč gonja proti OH.
Problem so enostavni OH.

Krompir ni zelenjava.

A repa in paradižnik tudi nista zelenjava?
Recimo paradižnik spada med razhudnike, tako kot krompir.
Samo paradižnik res ni poln škroba. Ga pa najdeš recimo v repi, pesi. Tudi nista zelenjavi?
Pa od krompirja se ne rediš. Rediš se od pomfrija, restanega krompirja. Pa ne zaradi OH v krompirju, ampak zaradi maščobe, kjer se tensta oz. cvre tisti krompir.
S samim krompirjem pa res ni nič narobe.
Tudi s testeninami ne. Sploh, če so polnoznrate.
Večino energije naj bi dobili iz OH, predvsem iz kompleksnih. Zato je povsem odveč gonja proti OH.
Problem so enostavni OH.[/quote]

Se prav. če ješ samo v oblicah krompir, je pa ok?
Pa suh kruh?
Pa makarone brez vsega?
Jest kr ne verjamem.

Poznam par vegeterijancev. Večina je res vitka.
Nekateri so pa kot žogice. So vegeterijanci, samo basanje s pomfrijem jim ni tuje. S piškoti tudi ne. S čokoladami tudi ne. Pivo je tudi vegeterijansko.
Da ne omenjam ocvrtih polpetov, ocvrtega sira, ocvrte cvetače.
Tako, da biti vegeterijanec še ne pomeni biti vitek.

Presnojedci pa verjamem, da so vitki. Samo osebno nobenega ne poznam. V bistvu, če prav pomislim niti vegana ne poznam nobenega osebno. Čeprav tudi vegan in pomfri in podobne zadeve ne pomenijo vitkost.

Odvisno koliko poješ tega.
Krompir v oblicah ima občutno manj kalorij kot pomfri. Tako, da težko preveč poješ.
Stvar je v tem, da morša pokuriti več kot vneseš v telo in hujšaš. Če poješ več kalorij kot porabiš pa se rediš. Seveda pa je pomembno tudi kako kvalietene kalorije so. Ena čokolada ti da 500kcal. Tudi dobra kila hrušk ti da toliko kalorij. Samo v hruškah so tudi vitamini, vlaknine, minerali. V glavnem kup koristnih stvari. Po 100g čokolade, kjer ni vitaminov, ni vlaknin, boš pa še vedno lačna. Kar 100g čokolade ne napolni želodca. 1kg hrušk pa te napolni. Pa tekočine je seveda veliko v njih.

Zakaj suh kruh?
Fajn je, da večinoma ješ polnozrnat kruh. Ta ti ne dvigne toliko sladkorja kot beli. Beli ti samo vzpodbudi apetit, ker ti je močno dvignil sladkor in potem še bolj ješ. Polnozrnatega pa ne morše toliko pojesti, ker hitro nasiti.
Podobno je pri makaroni. Zakaj brez vsega. Paradižnikova omaka je super. Meso zraven tudi fajn dene. Samo ne jih zaliti z maščobami na polno. Pri maščobi šparaj, ker da ogromno kalorij. Če pa jih porabš pa ni panike.

Če pa si sposobna pojesti na kg krompirja in če nič ne migaš pa se boš tudi od kuhanega krompirja redila.

Delat celo znanost iz prehrane je itak brez veze. Bolj, ko se obremenjuješ s hrano,
več ješ.
Jest jem vse, je pa res, da sem z leti sama od sebe začela bolj zdravo jest, ne da
bi kaj dosti o tem razmišljala ali planirala….enostavno po mojem telo samo pove,
kaj mu paše.
V mladosti sem popila na hektolitre cocacole in sladkih pijač, na tone sladkarij,
sendvičev, pomfrija….pa sem bila trlica.
Zdaj mi je pa vsa pijača presladka, pijem 90% samo vodo, jem zgoraj opisano, pa
…em…nisem trlica, debela pa tudi ne.
Člankov na temo pa ne berem…itak se vsake par let spomnijo in obrnejo za 360′ kar
je bilo pravilno….enkrat tko, drugič čistr drugače, enkrat so jajca strup, drugič koristna
enkrat te maščobe, drugič druge…
Mislim pa, da se je še najbolj nezdravo toliko ukvarjat s tem. Cela znanost…pravila,
sekiranje, tehtanje, seštevanje…
Ko sta mal zdrave pameti , MERA in gibanje čisto dovolj.

Hja, če imaš srečo z zdravjem.
Jaz imam pa težave s ščitnico in se mi vsaka pregreha pozna na bokih.
Tudi jaz sem lahko nekoč pojedla vse kar sem hotela. Potem pa v par mesecih 20kg gor. Zdaj sicer jemljem zdravila. Kg gredo pa izredno počasi dol.
Zato preprosto moram paziti. Druge ni.
Samo pri zelenjavi in sadju pa res ni panike. Tega pojem čim več.
Samo sladkarije, bel kruh, klobase, paštete to je pa strup. To pa se skušam čim bolj ogibat.
Žal je tako, da metuljčice moram res pazit, da nismo kot žoge.

Ti spet posplošujep in meniš, da vsi kupujemo neke nadomestke.
Vegetarijanstvo zato ni preserancija, ampak najbolj primeren način prehranjevanja za modernega človeka.
Dandanes večina zaužije tudi do trikrat več energije dnevno, kot so včasih, ko so cel dan fizično delali, porabijo pa toliko, kot nek majhen otrok.
Zato je to preserancija, ko ljudje “mislijo”, da mora meso biti vsak dan na krožniku ali pa celo v sendviču, če že krožnika ni na razpolago. 🙂
Potem pa imaš takšne teme: http://www.24ur.com/v-sloveniji-je-bolje-odrascati-kot-v-angliji.html

http://www.zenska.si/zdravje/zdravo-zivljenje/slovenija-na-cetrtem-mestu-na-svetu-po-stevilu-predebelih-otrok/

Beseda “mislijo” je v narekovaju, ker to ni noben znak razmišljanja.[/quote]

No, če smo realni, ni nihče predebel od mesa.
Predebeli so v glavnem od cukra (in OH).[/quote]
Pravi poznavalec prehrane.

Se ti bumbar Robi sploh zavedaš kok velik mesa bi moral pojest, da bi od se od tega pošteno poredil ? Ajde, ne rečem če ješ kako svinjino, ampak od piščančjega, puranjega mesa, ki je skorajda brez maščob in OH. Ma fak no…dej, škoda besed zate. Še enkrat, čim prej pojdi k psihiatru, ali pa še bolje, k zdravniku, da ti prečekirajo možgane.

Tudi jaz sem se močno zredila zaradi težav s ščitnico. S tableti se je zadeva uredila, čeprav moram vseeno močno pazit na prehrano.
Ogromno sem športala, kg pa samo gor. Poslušala sem žaljenje, posmeh, zbadanje. Tule gor prebereš vse čuda na račun debelih žensk. Ni da ni, kaj vse se tu gor prebere.
Zdaj, ko so šli kg dol. Se okrog mene sučejo ljudje, ki so imeli prej neokusne pripombe. Grozno.
Po svoje je vsaj dobro, da veš kaki so ljudje v resnici. In večina je močno pokvarjena.
Toliko žaljivk, hudih in grdih besed kot sem jih tule gor prebrala… ja, in ti ljudje vem, da hodite tudi okrog mene. Samo v obraz večina ne upa povedat, tule se pa razpišete.
Izgubila sem zaupanje v ljudi.
Obenem pa sem prepričana, da tudi tule gor niste sami suhci. Pa marsikomu se lahko zgodijo težave s ščitnico. Tudi moškim, čeprav poredkeje kot ženskam.
VEliko žensk kljub jemanju hormonov, ne izgubi teže,čeprav se res trudijo.
Prav žalostno je, ko gledam druge ženske, manj športajo kot jaz, več sladkarij pojedo, težav s težo pa nimajo.

Odvisno kakšno ješ in kako pripravljeno.

Od sadja in zelenjave se noben ne zredi. Kolikšna je tvoja mera za “mičkeno čokolade”, 100 g? 🙂

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ja seveda, VSE debele ženske so debele zaradi ščitnice, vsi tipi pa zaradi pira pa ker so lenuhi, ženska pa ne more bit lenuh pa se basat s cukrom cele dneve pa bit debela ne?

Takih ki zaradi ščitnice postanejo/te čuneki, je mogoče kak 1% al pa 2%, torej na vsakih 100 prekomerno težkih…… in zato se pač posploši, če te to prizadane, pa kaj ti naj, če ti veš zakaj si, pač preslišiš saj veš da ni za tebe, ker maš razlog…. če pa v sebi čutiš da je zato ker si lenuh in se bašeš pa ležiš doma, pol pa je prav da te….

Od ekonomije do par kil sadja, dobri ste….. samo par ur me ni blo!

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ne, niso vse debele ženske zaradi ščitnice. Je pa kar nekaj takih žensk. Ta bolezen se pojavlja pri več kot 10% žensk. Potem pa je odivsno ali si hipo ali hiper. Tako, da je od debelih žensk kar nekaj takih, ki imajo težave s ščitnico.
In ja zelo prizadane, ker veš, da se trudiš, veš, da mnogo več gibaš kot ostali, veš, da bolj paziš kot ostlai pri prehrani. Kg pa kar ne gredo dol.
Zelo prizadanejo opazke o šunkah, o debelih ženskah, o tem, da smo grde, zavaljene.
Nihče pa ne pomisli, da je kaj drugega zadaj.
Ne bi me prizadelo, če bi se res basala s hrano in če res ne bi šprotala. Takrat bi vedela, da sem sama kriva.
Tako pa toliko bolj prizadane.
Tako izgubiš zaupanje do ljudi. Sploh se mi gnusijo tisti, ki so imel prej take opazke, zdaj, ko sem pa shujšala pa bi se slinili in me hvalili kako fajn zgledam in skušali zapeljavati.

Ob moških sem sploh nezaupljiva. Vedno razmišljam, da me bo moški zapustil, če se spet nazaj zredim. Namreč ščitnica in zdravljenje je zelo nepredvidljivo.
Ja, in moški me je že zapustil, ker sem se zredila. Potemje nekaj sanjal, da bi nazaj prišel. Čeprav sem ga še ljubila, sem zbrala pogum in moč in ga zavrnila.

Rad bi prvo dokaze o tem da v generaciji otrok oz. žensk (en letnik) prizadanejo težave s ščitnico vsako 10 žensko in da so vse te debele oz prekomerno težke.

Prej ne morem komentirat tega.

Vidiš ženske ste pač čudna bitja, jaz če vem da jaz delam vse najboljše pa ne gre, me opazke nikoli ne prizadenejo, najbolj me prizadenejo takrat ko vem da bi lahko še kaj naredo, pa nisem ker sem bil len.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Odpri zdravstveni leksikon pod geslo ščitnica in si preberi.
Ne govorim o otrocih, govorim o ženskah.
Na netu si še preberi o hipotirozi.
Pa nisem napisala, da so vse debele. Hipertiroza pozvoroča hitro hujšanje. Hipotiroza pa hitro nabiranje kg. Če ti najdejo pravo mero umetnih hormonov pa se stvar izboljša. Če ti zadeva seveda deluje.

Je pa takšnih izredno malo. Pa še to so po večini tiste, ki so se prej 30 let prenajedele s sladkarijami in ostalo nezdravo hrano, potem pa je naenkrat vsega kriva ščitnica….
Telo ne odpušča grehov, kot si to marsikdo misli in dobi napačen vtis, zato ima Matkic tu “point”.

Robi, ne piši neumnosti.
Hipotiroza je največkrat avotuimunska bolezen. Neozdravljiva. In ne ni kriva hrana.
Največkrat se ugotovi, ko ženska, ki je bila vitka kar naenkrat pridobi ogormno kg. Ob isti hrani, ob istem stilu življenja.
Malce si preberi o stvari. Za moderatorja se res ne spodobi, da pišeš take neumnosti. Ja, je žaljivo, da nekoga, ki ni kriv za bolezen, obosjaš.

Link za matkiča in robija:
http://www.metuljcica.si/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=27

Pa še tole: http://www.metuljcica.si/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=29

In ne nisem vegeterijanka, ki se fila s sojo,ki naj bi bila problematična prehrana.

Link za matkiča in robija:
http://www.metuljcica.si/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=27%5B/quote%5D

Jaz poznam osnove problemov s ščitnicami pri ženskah, ampak mene bolj zanima tista tvoja od oke ocena več kot 10% in zanima me, če res vseh teh 10% (ali je to merjeno v eni generaciji žensk ali overall) vpliva izključno in garantirano na debelost oz. prekomerno težo….

V Sloveniji je cca 1.100.000 žensk če jih prizadane 10% torej 110 tisoč žensk prekomerno težkih zaradi ščitnice? Jaz to močno dvomim. Zato želim neke dokaze.

Ej, a naj jaz zate hodim v knjižnico po leksikone?
Boš pa že sam pobrskal.
Povrh tega pa nisem napisala, da samo ženske prizadane, ampak večinoma ženske.
Niso vse težave s ščitnico hipotiroza, amapk tudi hipertiroza. Razumeš razliko?
Hipotiroza se zdravi s tableti oz. dodajajo se hormoni. Ko začneš zdravljenej, se po par mesecih teža ustavi. Če hočeš priti na normalno težo pa rabiš veliko veliko več trudia kot ostali ljudje.

No pol pač več migaj, kaj ti naj jaz…… jaz sem tudi mel 130+ kg, pa sem shujšal v ene letu na 89kg z dovolj volje pa truda, in zdaj držim težo nekje na 89-91kg…. jaz teh izgovorov enostavno ne sprejemam….. Vse se da če se hoče!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close