Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ekonomija za telebane

Ekonomija za telebane

Tebi totalno nič ni jasno?
Grem stavit, da migam dosti več kot ti. Migala sem tudi prej. Potem pa so začeli kg kar gor in gor in gor.
od kar sem na tabletih, sem uspela shujšat.
Še vedno ogromno migam.
Razlika je v tem ali se zrediš zaradi zdravstvenih težav ali zato, ker ne gibaš in ker se nažiraš.
Samo tebi to ne bo nikoli jasno,a ne?
Tu na MONu imaš forum metuljčice in si kaj več preberi.
Brez tablet si preprosto ne predstavljam kako bi še živela. Ker to,d a se zrediš ni edina težava. Jih še kar nekaj, hujših kot to.
K sreči se s tableti to da ustavljat. Jesti jih pa moraš redno, do konca življenja.

4krat na teden fitnes + urejena prehrana = godmode physique

Jah poglej, narava je pač odločla da si odveč, to je edina logična razlaga iz tega, kruta sicer ampak ja, jaz samo povzemam.

Če ne bi bilo zdravil pomisli kaj bi bilo, se pravi te farmacija ohranja pri življenju oz. dalj kot bi drugače.

Pač ni napredka v družbi ker ni survival of the fittest. To je glavna težava naše družbe….. človek se je razvijal dokelr je bilo to naravno pravilo v uporabi, čim smo prišli v post razvijalsko družbo kvazi humanosti, so se težave začele kopičit.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Sem napisal, da je takšnih, katerim so se ob zdravem načinu življenja pojavile težave s ščitnico izredno malo, zato ne obsojam vse, kot želiš sama prikazati.
V večini primerov pa je krivda pri dotični osebi, pa naj bo hrana ali pa psiha (ali pa oboje). Prav tako sam razlog, da je nekdo bil vitek in naenkrat pridobil ogromno kg, še ni noben razlog, da je oseba res živela zdravo.
Zato je zelo neodgovorno, da na podlagi tistih izjem gradite neko navidezno teorijo o zdravem načinu življenja in na splošno krivdo pripisujete ščitnici. Saj je to le posledica napačnega načina življenja. Nagnjenost lahko poveča rizik, ni pa še to pogoj za nastanek bolezni.
Pa še to. Klasičen način prehrane, ni zdrav način.
Prav tako bi se dalo marsikaj napisati o tvoji samozavesti in stresu, če se počutiš obsojano, pa čeprav sem pisal na splošno in za večino primerov.

Pa tu pa tam grešni dan.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Daj ti bumbar ne pametuj, ker sem pisal o kombinaciji mesa in OH in ne samo o mesu.
Kot sem težko zrediš le od makaronov, se prav tako težko zrediš le od mesa. Zrediš pa se od kombinacije obojega.

Pa je res.

http://www.hujsanjedieta.com/montignacova-dieta

https://sites.google.com/site/locevalnadieta/zdrava-prehrana-in-hujsanje

Od makaronov lažje. Najboljši so kakšni vegetarijanci, ki jedo makarone s sirovim prelivom, ali kaj podobnega, tudi take poznamo.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Daj ti bumbar ne pametuj, ker sem pisal o kombinaciji mesa in OH in ne samo o mesu.
Kot sem težko zrediš le od makaronov, se prav tako težko zrediš le od mesa. Zrediš pa se od kombinacije obojega.
[/quote]
Oprosti.

aškao

Direkt iz googla :

Piščančja prsa – 100g – 184 kalorij – 27g proteinov – 6g fata, 0 ohja
Makaroni – 100g – 370 kalorij – 13g proteinov – 1,5g fata – 75 ohja

Ogljikovi hidrati so tu ključni

Kdor ne zmore jesti mačk, psov in podgan z roštilja , ščurkov iz friteze, deževnikov na kruh namazanih, je zame na pol vegetarijanec. Meso je meso. Daljni vzhod se v faco reži, vam, zašminkiranim “mesojedcem” izbirčnim, ki ne prenesete niti krvavega govejega zrezka, kaj šele prej našteto. Poleg tega si pa še neke solate zraven naročujete. In krompir. In riževo prilogo ter podobne rastlinske neumnosti. Ne prenesete nasilja nad ženskami, nad otroki, nad sabo, ne prenesete krvi in bolečine … Vsi ste vi že genetsko na poti v vegetarijanstvo.

Jst se pa njim režim, ker majo kr en body 🙂

Sem napisal, da je takšnih, katerim so se ob zdravem načinu življenja pojavile težave s ščitnico izredno malo, zato ne obsojam vse, kot želiš sama prikazati.
V večini primerov pa je krivda pri dotični osebi, pa naj bo hrana ali pa psiha (ali pa oboje). Prav tako sam razlog, da je nekdo bil vitek in naenkrat pridobil ogromno kg, še ni noben razlog, da je oseba res živela zdravo.
Zato je zelo neodgovorno, da na podlagi tistih izjem gradite neko navidezno teorijo o zdravem načinu življenja in na splošno krivdo pripisujete ščitnici. Saj je to le posledica napačnega načina življenja. Nagnjenost lahko poveča rizik, ni pa še to pogoj za nastanek bolezni.
Pa še to. Klasičen način prehrane, ni zdrav način.
Prav tako bi se dalo marsikaj napisati o tvoji samozavesti in stresu, če se počutiš obsojano, pa čeprav sem pisal na splošno in za večino primerov.[/quote]

Veš kaj me zanima?
Si res samo tako bolano neveden ali to zloba tolče ven iz tebe?
In ti si nek moderator? Daj kdaj vzemi kako knjigo v roke.
Pametuješ o stvareh, ki niti približno ne poznaš.
Boš takole pametoval tudi svojim otrokom, če bo zbolel zaradi ščitnice?
Adijo pamet kake budališčine ti ven spraviš. Tveziš neumnosti o resnih boleznih o katerih nimaš pojma. Srečen bodi, da si zdrav. Nikoli ne veš kaj te lahko še doleti.

Kaj ste trapasti. Večino moje prehrane sestavljajo OH, sledijo beljakovine, potem maščobe. Telo imam vitko, fit, sem polna kondicije.
Res pa je, da redno športam. Posledično brez skrbi pojem kako ta veliko čokolado.
Glede na to, da piva in drugega alkohola ne pijem, si lahko kako čokolado več privoščim.
Tipi pa norijo za mano.

Dobro jutro starunklja.

Tista tavelika čokolada te pride čez 1000 kalorij. Tok kalorij pa ne moreš z nobenim treningom pokurit. Tudi, če si 5 ur na fitnesu pa 10km prelaufaš, nič ti ne bo pomagalo.

Dobro jutro staruh.
Tista ta velika čokolada pride preko 1500kcal, če še ne veš.
Pri teku, to ni stopicanje okrog bloka, porabiš na uro cca. 500kcal.
Naprej boš zmogel sam zračunat, kaj ne?
Če te zanima, hodim tudi na maratone, da boš vedel kaj mislim pod tek.
Seveda pa teh čokolad ne sme biti preveč. Tu in tam kdaj kak greh.

Iz koga tolče zloba, je povsem jasno, zato se raje zazri vase.
Ker nisem nič pisal konkretno o tebi in tvojih vzrokih, si se očitno sama našla v tem.
Kar pomeni, da se v osnovi že sama obsojaš in se počutiš žrtev okoliščin in življenja nasploh.
Dejstva kažejo, da so osebe, ki so se zaradi tipičnega načina vzgoje poistovetile z občutki žrtve in nemoči, bolj nagnjene k obolevanju, hkrati pa ne zmorejo povezati svojega načina razmišljanja in življenja s posledicami, saj so prepričane, do to ni njihova krivda.
Avtoimunske bolezni so v velikem porastu. Pa naj se gre za diabetes ali težave s ščitnico. Za oboje medicina trdi, da se gre za avtoimunsko bolezen, ljudje z omenjenimi osebnostnimi značilnostmi, pa trdijo, da niso nič krive. Torej, ne glede na samo naraščanje teh bolezni, nihče ni kriv, ker je človek seveda “popolno” bitje. Večina se ne zaveda, da s svojim načinom življenja, ki le ohranja pridobljene navade, le še dodatno vodijo k naraščanju omenjenih bolezni in ostalih bolezni v naraščanju, ki so vedno bolj tipične za današnji čas.
Redkokdo prekine ta ciklus in spremeni pridoblljene vzorce razmišljanja in prehrane.
Kot je tipično za klasično medicino, se ukvarja le s simptomi in zato v glavnem zdravi le simptome. Avtoimunski odziv je namreč le posledica nezdravega načina življenja in stresa in ne vzrok, kot to želi marsikdo prikazati.
Ena od posledic kronično vnetega črevesja je lahko avtoimunska bolezen ščitnice, Hashimotov tiroiditis.
Podobno je z diabetesom.
Na površju naših celic se nahaja receptor inzulina. Ti receptorji delujejo kot kemijski “vratarji”, ki nadzorujejo prehod sladkorja v celico. Če se prehranjujemo s hrano z visokim glikemičnim indeksom in nesorazmernim vnosom energije v primerjavi s potrebo po energiji, potem se lahko ti receptorji (vratarji) pokvarijo, zaradi prevelikega vpliva inzulina, lahko se tudi povsem zaprejo.

Kaj mislite, je ta starunklja res tok zabit osebek, kot se izdaja, ali je samo najslabši troll vseh časov, na vseh forumih, vseh vsega ?

Pa se ti zdi smotrno nekemu tipu, ki je 24/7 priklopljen na net razlagat o športu? Saj sploh ne pogleda nikoli ven iz svojega fleta. Maminega fleta.

Robi, pojma nimaš o stvareh pa pametuješ. Vzemi kako knjigo v roke, da ne boš vedno tako bedasto izpadel.

Robi, upam, da veš, da se lahko otrok že rodi z diabetesom?

Dobra potegavščina. Sploh ne vemo, da so vsi ti vzdevki tvoji.

Za presnojedce: med velik človekov napredek se šteje odkritje ognja oz. to, da ga je znal sam zanetiti. Tisočletja nazaj. Zdaj kar naenkrat pa se pojavijo neki presnojedci. Tisočletja je veljajo za napredek uporaba ognja, ker je med drugim omogočil bolj pestro hrano. Pa pridejo neki presnojedci in ne bi greli hrane.

Za vegije in vegane: tisočletja že naši predniki na območju srednje Evrope jedo meso. Že tisočletja pred nami so tu živeli naši predniki in lovili živali in se prehranjevali z mesom. S časoma so se ustalili in postali tudi poljedelci. Prej samo meso in nabiralništvo. Tudi, ko so postali kmetijci, mesa niso izrinili iz jedilnika. Zdaj pa pridejo vegiji in vegani in trdijo, da je meso nezdravo in menda celo škodljivo.
Res je, da pojemo v povprečju preveč mesa. Ampak, da ga pa nič ne ješ je pa druga skrajnost. Ali pa naši predniki tisočletja pred nami niso imeli nobene pameti in niso vedli kaj je dobro zanje?
Povrh tega pa se je telo prilagodilo na mešano hrano.

Te veganske in presnojedske in podobne zadeve so samo marketinške fore. Najprej ti povedo, da ne smeš jesti mesa in potem ti prodajajo drage sojine polpetke iz soje, ki je pripeljalana iz druge celine, gensko spremenjena in tako naprej. Ful zdravo.

Ma ne vem….zarad mene lahko vsak je kar mi paše in kakor mu paše. Že ve
zakaj, pa tud če ne ve, je to njegov problem.
Vse je ok, dokler ne posiljuje drugih in jaz tega ne opazim, torej – meni je ok.
Saj informacij je dovolj in preveč, da zna vsak sam pogledat, če ga seveda zanima….
V končni fazi so takale “zmišljevanja” znak blagostanja.
Ko lahko izbiraš in si izmišljuješ….ne pa da te skrbi, ali boš danes kaj jedel, ali nič.

Naši predniki niso uporabljali računalnika in avtomobila…Pa športali le v prostem času ali pa po večini še to ne. Zato ne vem, zakaj se potem sama poslužuješ teh modernih načinov, če želiš živeti kot naši predniki ?

Še huje je, ko orto presnojedci in vegiji v to prisilijo tudi svoje male otroke in zaradi tega imajo potem otroci razvojne težave.
Pred kratkim je bil dokumentarec na to temo. Mama silila otroka v to. Posledica je bila med drugim tudi to, da je bil cca. 10 cm manjši kot bi bil, če bi imel normalno prehrano.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close