Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ekonomska šola Prešernova – mnenja

Ekonomska šola Prešernova – mnenja

Hči je zelo pridna, ima lepe ocene in delovne navade, ne mara pa fizike, zanima jo tudi ekonomija. Zato smo razmišljali o ekonomski gimnaziji Prešernova. Imate kakšne izkušnje s to šolo, hvala za mnenja.

v primerjavi s sosednjimi stavbami je ekonomska šola grda k smrt in ne paše tja

arhitekt je moral biti res v rožcah, da je umestil nekaj tako grdega tja

če je pridna in ima dobre ocene, potem nobena gimnazija ne bi smela biti problem.
Česa pa ne mara pri fiziki (sile težnosti ko stopi na vago)?
Tam imajo namesto fizike ekonomske predmete, kakšne druge razlike pa med ek gimnazijo in navadno gimnazijo ne vidim.

To sem tudi jaz zmotno verjela. Zdaj vidim, da so razlike med gimnazijami kar velike, kar se zahtevnosti tiče. Če bi imela še enkrat možnost, bi hčerko vpisala na kakšno lažjo, ki bi jo naredila brez pretiranega truda. Tako da se kar splača pozanimati, dokler ni prepozno. Je tudi imela krasne ocene, v bistvu jih ima pri večini predmetov še vedno, pri enem predmetu pa neverjetne težave in komaj pozitivno (lani popravni izpit). Ko primerja svoje teste pri tem predmetu s testi z drugih gimnazij, je nivo zahtevnosti pri njih precej višji. Ne vidim smisla v tem. In ji je žal, da se ni prepisala. Ocene bi imela sigurno boljše, s tem pa tudi pogoje za vpis na fakulteto.

Razlike so med gimnazijami. In težje gimnazije niso nujno kvalitetnejše.
Največja razlika pa je med splošno gimnazijo ki je edina prava gimnazija in skoraj 100 drugimi tako imenovanimi gimnazija, ki to niso. Po mojem gre samo za PR da so gimnazije. A veš ja moj hodi v gimnazijo… Ja, super fizike ali kemije je pa videl le za vzorec…

Nekatere so težje od drugih. Brat je imel dvojke in občasno trojke v OŠ, bil komaj sprejet v Celje na gim., cvek za cvekom je imel in padel. Se je vpisal v gimnazijo v Slov. Bistrico, stirice, petice, sprical, pil, drogiral…ucili isti prof.kot na trgovski. Snov ista, popuscali pa velik bolj, celo pomagali pri testih. Maturo je zgoljufal z bt slušalko in cam penom. Danes je gim. maturant in ko odpre usta, nikoli ne bi rekel, da je naredil gimnazijo, temveč ga sprašujejo če ima sploh solo. na faks pa tako ni sel.

Pravi Slovencelj ni kaj. Sem mislil, da bo v enakem stilu nadaljeval na faxu. Saj na nakaterih lahko podobno zdeluješ. Kupiš seminarske in diplomsko, goljufaš na izpitih.

pozdravljena moja hcerka se tudi zanima za to solo saj gre septembta v 1. letnik.Slisala sem,da je sola v redu in da je malenkost lazja od ostalih gimnazij ravno zaradi fizike.Upam da to leto tudi ne bo omejitev da bo hcerka sprejeta.

Ima še kdo kakšno informacijo za dodat o tej šoli? Me zanima kaj več.

Naš je zdaj 4. letnik EG Prešernova. Uči se zelo malo, tako, da ni ekstra težka. Težka je matematika, na gimnazijski smeri sta dve profesorici, ena je bistveno bolj zahtevna, zato je v njenem razredu tudi več negativnih. Drugače dobro razlaga in je pravična, vendar s pomanjkljivim znanjem ne bi prišli skozi na maturi.
Mi smo (oz sin) zadovoljni in bi se ponovno vpisali na to gimnazijo.
Res je nekaj strokovnih predmetov, ampak našemu ne delajo težav.

Ekonomska gimnazija je veliko lazja od gimnazije. To zame sploh ni gimnazija, tako kot umetnostna ne. Naj gre na splosno gimnazijo , tam dobi super podlago za katerikoli fax.

A ni šla na informativni dan? Na vsaki šoli so + in -, v Ljubljani pa mislim,da je mož nost EG tudi na Roški. Ena ji bo že všeč.
Drugače pa so strokovne gimnazije mogoče nekoliko lažje, bistveno lažje pa tudi ne, ker na koncu je le splošna matura iz petih predmetov. So pa izjeme kot je napisala ena zgoraj, pa še to težko verjamem, da je vse tako “kavbojsko”, kar te žko razumem, ker šola hitro pride na slab glas in si na dolgi rok samo škodi.

Pred 10-15 leti je Prešernova veljala za prvo med “ekonomskimi” v Sloveniji…. A precej zadaj za normalnimi gimnazijami. Tja so se vpisali otroci s trojkami, celo dvojkami v OŠ. Že takrat so govorili, da bodo šolo prestavili zaradi sosednjih potreb vlade. Stoji pa šola na dokaj elitni lokaciji c središču mesta. Zraven imate železniško postajo Tivoli.

Iz šole sem poznala kar nekaj ljudi. Razen ene punce, ki je potem dokaj z lahkoto opravila z univerzitetno dodiplomsko smerjo na EF so kolikor vem, vsi ali šolanje na Prešernovi opustili, ali pa s težavo in s kakšnim letom zamude prilezli do mature in nato do kakšnega GEA college. Kakšne druge izbire faksov kot ekonomska ali upravna potem najbrž ni….

vse je odvisno od profesorjev ,ni težka šola .

New Report

Close