Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek "eksplodirala" steklena vrata tuš kabine

"eksplodirala" steklena vrata tuš kabine

Živio, danes nas je skoraj kap. V kopalnici nas je pričakal totalen kaos. Zdrobila so se vrata tuš kabine. Doma ni bilo nikogar. Ali ima kdo podobno izkušnjo?
Tuš kabina je stara cca. 3 leta, dvoje steklenih vrat. Kopalnica ima strešno okno okno, vendar je bilo zaprto. Kaj za vraga se je zgodilo in zakaj?

Pri sosedih enkrat, ne vem zakaj.
Pa lani na morju so vrata v Wc eksplodirala v kampu na Hrv. in je enega gosta ubilo.

preveč na tesno vdelano steklo, pa je zaradi premikanja stavbe prišlo do prenapetosti

ob naslednji priliki pa poskrbi, da te vsaj kap dobro zadane, če že mojstre izbiraš šlampaste

Kaljeno steklo.

Pri nas se je to zgodilo z vratci od pečice. Po peki smo pustili priprta vratca in kar naenkrat BAAAAM. Pritečemo pogledat in so koščki stekla na tleh poskakovali in se lomili.
Pač lastnost kaljenega stekla: v steklo ujete napetosti, ko se sprostijo, se ne zlomi samo enkrat ampak res na drobno.
Jaz bi pri nakupu novega vprašala, koliko časa imajo garancijo.

Ne moreš zahtevat garancije na kaljeno steklo, če se to mogoče zgodi, ker pritiska na steklo neka druga stvar… recimo da bi bila hiša na plazovitem področju npr in se čist neopazno mogoče karkoli premakne. Razen če so preveč tesno montirali sam bi jim prej verjetno počilo.

neki gouzd ?

Pri nas so se zdrobila, cisto nova, ko se je sestra tusirala. Ne vem, kako je uspela ostati brez prask. V trgovini pa niso verjeli, da to ni mogoče in smo jim morali nositi slike za dokazilo. Ja, dogaja se

Preprosta zavesa za tus resi te probleme. Me cudi, da nihce ne poroca, da so drsna vrata padla iz tirnic.

Kar strah me je, ko tole berem. Pri nas tudi imamo steklena vrata, tako je hotel mož, jaz bi bila zadovoljna z zaveso. Pa še čistiti je stalno treba ta steklena vrata, če jih redno ne brišeš in čistiš postanejo motna in grda.

Kolpasan?
Brez skrbi, menjajo takoj.
Dokler se nikomur nic ne bo zgodilo,bo takole

Da se kaljeno steklo sesuje ni treba, da nanj deluje kaksna zunanja obremenitev ali pa npr., da je steklo prevec tesno vgrajeno v vrata ali kaj takega ampak pride do loma zaradi vkljuckov nikljevega sulfida. Je pa dobra lastnost tega stekla, da se sesuje v drobne koscke, tako da je vse skupaj varno. Ni vam treba ziveti v strahu… ;))

Točno. Koščki so podobni koruznim zrnom in nič ne porežejo.
Zato pa ne varčujte in doma vedno vgrajujte kaljeno steklo (tuš, kuhinja, zasteklitve vrat ipd).

Lahko je tudi notranja napetost. Nam se je sesula šipa v nadstrešku. Baje se zgodi na vsake toliko. Proizvajalci večinoma zamenjajo.

Nimajo mojstri veze s tuš kabino. Kabino smo kupili. Računi so tudi.

Zavesa na tuškabini je nakaj najbolj nagravžnega!!! Fuj, me kar strese ko sam pomislim na to.

Zavesa na tuškabini je nakaj najbolj nagravžnega!!! Fuj, me kar strese ko sam pomislim na to.
[/quote]

Tudi jaz ne maram zaves na tus kabini, ce imas premajhno tus kabino, se zavesa kar prilepi nate.

[/quote]

Ja, meni tudi- me spominjajo te plastične zavese na scene iz Hitchcockovih grozljivk :D.

Ja tudi pri nas je bilo pred 3 leti tako. Imeli smo Kolpasanovo kabino.

Je hudičevo smo pospravljali.
Ja zakaj – držala za vrata so poustila, pa so padla.

[/quote]

Je pa vsekakor bolj varna. Dokazov za to imas ze v tej temi vec kot dovolj.

Zakaj se je šajba usula, ne vem, tisti ki so všeč ferenki jih naj ima, pa naj vdihava tisto svinjarijo, če pa že, so pa nekje vmes povsem spodobne pvc tuš kabine. 😉

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

New Report

Close