Ekstrakcija modrostnega zoba
Živio,
včeraj so mi izpulili modrostni zob. Nimam nobenih šivov, mi pa iz rane oziroma ust še vedno teče sokrvica. Prosila bi za nasvet glede nege ustne votline po tovrstnem posegu, kajti povedali so mi, da si ust ne smem izpirati dva dni, sprašujem se pa kako je z prehrano? A ni nevarnosti okužbe rane, če se ne sme izpirati. Normalno, da nebom jedla na strani kjer mi je zob odstranjen, vendar hrana oziroma ostanki lahko nehote “zaidejo” na področje kjer imam rano. Hvala za nasvete…
Želim vam uspešen dan,
Tea
Jaz sem si spirala ustno votlino z žajbljevim čajem, jedla sem pa samo juhe, sladoled, pudinge in to smao prvi dan, naslednji sem jedla vse samo full na male koščke narezano da mi ni blo treba zlo grist… in tudi čisto normalo sem si zvečer umila zobe, kljub temu da sem imela sekano čeljust do kosti brez šivov
Ko ti zob izpulijo začneš krvaveti in ti dajo tampon v usta. zaradi tampona se kri zadržuje v rani in tam strdi. Tako naredi čep, ki zapira luknjo in jo varuje pred okužbo. Zato tudi ne smeš izpirati, da ne bi tistega čepa izprala ven. Se mi pa zdi dva dni nekako veliko. Običajno en dan zadošča. Mislim, da če spiraš narahlo in ne klumpaš energično ne sme biti več problemov.