Najdi forum

Kakršnekoli informacije povezane s tem otokom so dobrodošle- nastanitev, cene, kaj na otoku početi,…
Hvala in lep pozdrav

Zala

bla tam, vidla, pa se mi ni zdelo nc kaj tolko zanimiuga – lepse mi je blo po Toskani.Sicer pa, mej se fajn

Ja sam sem v presledkih prezivel skoraj en mesec tam in sem otok spoznal do obisti. Najlepši cas za obisk Elbe je definitivno Maj. Takrat vse cveti, barve so krasne,….ni gužve, je pa res, da je otok v tem casu dokaj zapuščen, tu pa tam kakšen turist.
Drugace je poleti, takrat se na ta otok nagnete 40000 ljudi in takrat je res noro.
Kar se cen tice sploh ni nobenega problema, se mi zdi Hrvaška veliko dražja, sploh glede tega kaj ti ponudijo. Glede prenocišč tudi ni problemov, vcasih je v Porto Ferraiu obstajal en hostel, zdej ne vem če še, imajo pa tam turistični urad in ti postrezejo z informacijami. Samo pazi kje se kakšno prenocisce nahaja, saj je v Italiji kraj eno, localita, oz. okoliš pa drugo in lahko se ti zgodi, da je prenočišče lahko tudi po več km izzven mesta. Priporočam ti, da si zrihtaš prenočišče v Marini di Campo (Campo nell Elba),
ki je daleč najbolj živahno otoško mestece. V Marini di Campo ima tudi ena slovenka, gospa Nuša manjsi hotel (Villa Etrusca), dobra hrana zmerne cene, za Slovence pa zna pripraviti tudi kaksen popust. Kampi obstajajo, vendar ne vem ali so takrat odprti ali ne poleg tega pa je v tem casu se dokaj hladno pa tudi vreme je zelo nestanovitno.
Kaj početi na Elbi ?? Vsa Elba je v znamenju Napoleona, v Porto Ferraiu je njegov muzej, ogledas si lahko tudi letno rezidenco Vilo San Martino,……..
Elba je znana tudi po mineralih, v Porto Azzuru si lahko ogledas muzej mineralov,…… Zanimive so tudi tiste gorske vasice, Alta Marciana,……
Zelo lepa je tudi vasica Capoliveri, predvsem trg,……
Lahko se potikas po plazah, najčepsi sta Cavoli in Fetovaia,…….
Takrat se je tudi dalo organizirati, da si lahko noc preživel v najbolj varovanem zaporu v Italiji, na otoku Pianosa.

V glavnem imaš kaj za početi, Elba je tudi krasen otok za kolesarjenje, lahko se povzpnes tudi na najvišji vrh Monte Capanne, nekaj cez 1000m, od tam je lep razgled na Korziko, Sardinijio, sicer pa vozi gor tudi gondola.

Če se zeliš v miru sprehajati , odpociti, kaj videti, potem je maj najboljši, v kolikor pa misliš tam iskati zabavo pa ne hodi pred julijem,oz. 1. avgustom.

OK, upam, da sem ti vsaj malo pomagal, lep pozdrav

New Report

Close