Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Eleganca ženske

Eleganca ženske

” Več kot 1600 kilometrov od Pekinga se nahaja vasica Huangluo, kjer živi ženska z najdaljšimi lasmi na svetu. Kot pravi legenda, je pred tisočletji deklica iz tamkajšnjega plemena Yao do besedno bičala s svojimi lasmi in tako odgnala nezaželenega snubca, do danes pa se je ohranila tradicija negovanja in rasti izjemno dolgih las.

Večina žensk na tem območju ima lase, daljše od 1,4 metra in so se celo zapisale v Guinnessovo knjigo rekordov. Za pleme Yao so njihovi lasje največje bogastvo in verjamejo, da dolgi lasje simbolizirajo blaginjo, dolgoživost, bogastvo in srečo.

ADVERTISEMENT

Mnoge ženske iz plemena Yao se ostrižejo le enkrat v življenju – ko dopolnijo 18 let – na javnem, ceremonialnem praznovanju. Nato lase pustijo rasti in iz njih ustvarijo dovršene pričeske. Običaj je, da neporočene ženske nosijo lase spete v ruto, medtem ko imajo poročene raje nenavadno, veliko figo, ki jo nosijo na čelu.

Lasje so v tem plemenu zelo pomemben dejavnik. Do osemdesetih let prejšnjega stoletja je veljalo, da je moški, ki je videl neporočeno žensko s spuščenimi lasmi, tri leta služil njeni družini. Danes to pravilo seveda ne velja več in vsak lahko brez strahu pred posledicami uživa v pogledu na bujne, čudovite lase teh Kitajk.

Tako bujna, dolga pričeska, ki spominja na grivo, zahteva posebno nego. Skrivnost njihovih pričesk je v posebnem načinu umivanja z riževo vodo in nato v splakovanju z rečno vodo.”

https://elle.metropolitan.si/lifestyle/mismas/sivi-dolgi-lasje-staranje-starost-lepota-moda-pleme-skrivnost/

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimna173, 02.05.2025 ob 15:25

crazyfrog, 02.05.2025 ob 10:49

Anonimna173, 02.05.2025 ob 10:42

Lepi daljši lasje , čisti, sijoči, zdravi so lep dodatek k ženski. Sama imam do ramen, svetlejše s prameni. Pa tudi make up, meni ni jasno , kakšne ženske so tukaj gor. Kaj ste res vse natur? Jaz si tudi doma vedno dam maskaro na trepalnice, zato nisem umazana, nisem fasada. Vedno si obraz z istim a čistilno peno, tonikom, nato dam gor olje in kremo.  Nekatere tukaj ste res upičene do kraja. K sreči nisem med takim ženskim kolektivom, jaz se vedno naličim, pa lepo oblečem, ne odprti gumbi do Joškov, to je ceneno, ampak lepe srajce, kakšna rutka, lepe kavbojke ali cargo hlače, govorim o casual oblačilih ali lepe poslovne hlače, poleti pa obleke. Nisem pristaš lepotnih operacij. Tu pa prav tekmujete katera bo bolj feministična, z večjim sivim  narastkom , nobenega make up. Tekmujete katera bo bolj naravna, kar za vas pomeni zdravo življenje. A hkrati boste iste dame zavračale kuhanje doma, ki je sigurno bolj zdravo kot prehranjevanje v gostilnah. Nanesete si niti maskare, vse ste naravno take lepotice, da se čudim da niste svetovno znane osebe /manekenke/vplivnice. Ker naravno lepih žensk pri 40-50 let, ki ne rabijo niti malo ličila, pa so lepe, ni. Poglejmo svetovno najlepše ženske, kakšne so v trenirki, blez ličil. Kot navadne Hilde in Jožice. Zelo malo je treba da je ženska urejena, ljudem se pa ne da niti to, pričakujejo pa od moških, da jih bo občudoval, razumel da so naravno lepe, razumel ko se bodo zredile, ker so rodile, ker so v menopavzi,  hkrati so tako narcisoidne, da sploh ne vidijo kakšne so v resnici. Ne one so najlepše. Tok zblojenih bab se nisem videla na kupu.

Pa js ne govorim o tem, da je make up čist ou, hallo. San da mi več kot make up pomenijo lasje.. a zdaj smo pa me zblojene, ko pa ti zblojeno vidiš in se pizdiš. Še dobro da maš trepalnce namazane in upam da senčilo na veki, da ee ti žilice nabrekle od živčnosti ne vidijo. Tut js uporabljam make up, res pa ne vsak dan in pudr recimo sploh ne. Pridi in me poglej potem pa sodi. Če ne rabiš narisat obraz in ga le poudariš nekoliko je čist ok ni? Aja pa lase si barvam. Sivčkov skoraj nimam. Barvam že dolgo, ker mi je ta lesk in svežina všeč, ki jo barva da. Moji so baravni taka pusta barva . Barva za lase mi poudari odtenek oči, so bolj zelene,z naravno barvo las pa tk rjavo zelene.

@Crazyfrog

Sploh nisem tu mislila tebe, res si odprla ti temo, ampak sem govorila na splošno. Noben ekstrem ni dober, ne to da so ženske čist naravne, drug ekstrem so umetno napihnjene ženske, kot od Bezosa na primer. Neka sredina je zdrava. Oglasila sem se, ker je na tem forumu precej žensk ki so skrajno napete proti barvanju, maskari, šminki, nohtom.  Hvala bogu delam med normalnimi prijetnimi ženskami, kjer se ne glodamo druga drugo in smo empaticne druga do druge. Tu gor je pa par tako agresivnih možač ali feministke, da se ne čudim da jih niti pijanec ne pogleda. Kaj boš s tako žensko.

To se pa strinjam ja.

muz, 02.05.2025 ob 15:43

“Vedno pa ko imam res dolge, urejene, opažam da se takrat moje udobje v tej men dani lupini poveča.”

🤣 Od kod si pa to pobrala? So ženske z močnimi lasmi in z njimi lahko eksperimentirajo po mili volji. A so tudi druge, ki morajo nanje bolj paziti. Da bi pa lasje povečevali udobje? Kvečjemu ugodje 😀.

Z lupino ciljam na telo, na organizem. Torej mi je bolj udobnl v tej moji koži, ko mam urejene, dolge lase. Opazim, da mi prav samozavest dvignejo😊 prijetno mi je ko me božajo po goli rami. Super je ker si lahko spnem figo, kitko karkoli.. udobje hiše, udobje telesa.. saj ni tk čudno no😆

muz, 02.05.2025 ob 15:59

” Več kot 1600 kilometrov od Pekinga se nahaja vasica Huangluo, kjer živi ženska z najdaljšimi lasmi na svetu. Kot pravi legenda, je pred tisočletji deklica iz tamkajšnjega plemena Yao do besedno bičala s svojimi lasmi in tako odgnala nezaželenega snubca, do danes pa se je ohranila tradicija negovanja in rasti izjemno dolgih las.

Večina žensk na tem območju ima lase, daljše od 1,4 metra in so se celo zapisale v Guinnessovo knjigo rekordov. Za pleme Yao so njihovi lasje največje bogastvo in verjamejo, da dolgi lasje simbolizirajo blaginjo, dolgoživost, bogastvo in srečo.

ADVERTISEMENT

Mnoge ženske iz plemena Yao se ostrižejo le enkrat v življenju – ko dopolnijo 18 let – na javnem, ceremonialnem praznovanju. Nato lase pustijo rasti in iz njih ustvarijo dovršene pričeske. Običaj je, da neporočene ženske nosijo lase spete v ruto, medtem ko imajo poročene raje nenavadno, veliko figo, ki jo nosijo na čelu.

Lasje so v tem plemenu zelo pomemben dejavnik. Do osemdesetih let prejšnjega stoletja je veljalo, da je moški, ki je videl neporočeno žensko s spuščenimi lasmi, tri leta služil njeni družini. Danes to pravilo seveda ne velja več in vsak lahko brez strahu pred posledicami uživa v pogledu na bujne, čudovite lase teh Kitajk.

Tako bujna, dolga pričeska, ki spominja na grivo, zahteva posebno nego. Skrivnost njihovih pričesk je v posebnem načinu umivanja z riževo vodo in nato v splakovanju z rečno vodo.”

https://elle.metropolitan.si/lifestyle/mismas/sivi-dolgi-lasje-staranje-starost-lepota-moda-pleme-skrivnost/

Zanimivo, sam m,4 mi je pa že hudo dougo.. 😃

Ko se v svojem telesu dobro počutiš, to tudi izžarevaš. Pa naj bodo to dolgi lasje ali  malo make upa ali elegantna oblačila ali kratki lasje ali naravni videz brez ličil ali športna oblačila ali …

Ljudje smo si pač različni, imamo radi različne stvari, kar ni slabo, ampak samo drugače.

To da drugim pripisujete določene laastnosti na podlagi videza pa ni njihov problem, ampak vaš. Sodite na podlagi lastnih ponotranjenih vzorcev.

Neprijavljena, 02.05.2025 ob 16:16

Ko se v svojem telesu dobro počutiš, to tudi izžarevaš. Pa naj bodo to dolgi lasje ali  malo make upa ali elegantna oblačila ali kratki lasje ali naravni videz brez ličil ali športna oblačila ali …

Ljudje smo si pač različni, imamo radi različne stvari, kar ni slabo, ampak samo drugače.

To da drugim pripisujete določene laastnosti na podlagi videza pa ni njihov problem, ampak vaš. Sodite na podlagi lastnih ponotranjenih vzorcev.

no saj če bi vsi tk študirali, potem mon ne bi obstajal😆😆😆

Verjamete ali ne, vseeno mi je!

Imam 50 let, visok IQ in EQ, postavo v obliki peščene ure,  kostanjave  daljše lase, izrazito zelene  oči in širok nasmeh.

Brez make upa in elegance, se moški vrtijo okoli mene, pri mojih 50! Nazadnje me je pred parimi dnevi neznanec, s katerim sva se pogovarjala v naravi,  povabil na večerjo, ker imam po njegovih besedah tisto “nekaj več” kar on išče pri ženski. To prijazno povabilo sem zavrnila, ker je ex še vedno v meni …

Green668, 02.05.2025 ob 16:58

Verjamete ali ne, vseeno mi je!

Imam 50 let, visok IQ in EQ, postavo v obliki peščene ure,  kostanjave  daljše lase, izrazito zelene  oči in širok nasmeh.

Brez make upa in elegance, se moški vrtijo okoli mene, pri mojih 50! Nazadnje me je pred parimi dnevi neznanec, s katerim sva se pogovarjala v naravi,  povabil na večerjo, ker imam po njegovih besedah tisto “nekaj več” kar on išče pri ženski. To prijazno povabilo sem zavrnila, ker je ex še vedno v meni …

Cf 15 years later😂😂😂

crazyfrog, 02.05.2025 ob 17:15

Cf 15 years later😂😂😂

Hvala za tvojo skrb – jaz pa bom čez 15 let ljubila svojo naravno lepoto, kakršnakoli že bo.  💋

Ja pa ste mu dal vsaj cifro? Škoda bi bla, če ne, če se že takoj tko fajn razumeta.

anonimno8409, 02.05.2025 ob 19:36

Ja pa ste mu dal vsaj cifro? Škoda bi bla, če ne, če se že takoj tko fajn razumeta.

@green668

anonimno8409, 02.05.2025 ob 19:58

@green668

Seveda, stike sva si izmenjala, ker sva se res prijetno ujela, klepetala in smejala.  A želim počasi naprej, nič na hitro, kar bi večerja zame bila. Zdaj gre “neznanec” na poslovno pot v tujino, ter se mi po mesecu dni javi, ko pride nazaj. Potem pa bova videla, vsekakor pa najprej sprehod v naravi, kjer sva se tudi spoznala in skupno preživela par uric. 🌿

New Report

Close