Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Električarji

Električarji

Kakšna je urna postavka električarja pri nas? Če ti pride nekdo z registriranim s. p. nekaj narediti ali pa če ti pride “na črno”.

Želiš imeti opravljeno varno ali nevarno? To je razlika med sp in črno. Dobrega mojstra se dobro plača. Lahko pa se pozanimaš ali se bolj splača vzeti mojstra za 5 ur po 30€/uro  ali 3 ure po 40€/uro.

Bolj je pomembna kvaliteta kot cena. Elektrika ne odpušča.

Pejt na youtube pa tam poglej kako se zmontira pa si sam nared.

Cena je zagotovo enaka. Razlika je samo v barvi delovne obleke. Prvi ima modro, drugi pa črno. Verjetno si mislil tako na črno v črni obleki, al kako?

Ne pacaj sam, you tube ne pokaže vsega. Pokliči strokovnjaka, ki to obvlada, bo ceneje, pa še dolgo boš živel.

Štromarji itak ne znajo, oziroma delajo po 100 let starih postopkih.

Jaz sem si bajto zvezal sam in je vse programsko. Na računalniku štelam, katero stikalo pri prižge katero luč. Poleg tega pa se lahko prižigajo tudi same ob določenem času ali dogodku. Podobno tudi s preostalimi porabniki.

Ja, super je tole, računalniško po celi bajti.

Ampak, ko zmanjka elektrike,ti je pa tudi računalmik ne pričara 🙂

Vse v bajti stoji,še vrata se ti lahko avtomatsko zaklenejo in ostaneš lepo notri,gledaš ve in čakaš,da bo spet štrom:):)

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 7476, 31.08.2022 ob 01:32

Štromarji itak ne znajo, oziroma delajo po 100 let starih postopkih.

Jaz sem si bajto zvezal sam in je vse programsko. Na računalniku štelam, katero stikalo pri prižge katero luč. Poleg tega pa se lahko prižigajo tudi same ob določenem času ali dogodku. Podobno tudi s preostalimi porabniki.

Verjetno si porabil kaj tudi več kablovja kot če bi bilo zvezano brez vse fensi računalniške opreme?

Niste mi odgovorili na vprašanje. Vprašanje je bilo kakšna je urna postavka električarja in ne vse ostalo zraven. Je pa samo en odgovoril.

Nekomu, ki je dober električar, je namreč nekdo ponudil 12 eur na uro.

Če si zmožen postaviti vprašanje na tem forumu si si sposoben poiskati cenik ali ponudbo na spletu. Če iščeš poceni električarja tukaj nisi na pravem mestu.

https://www.ozs.si/datoteke/ozs/sekcije/Valentina%20Melkic/ELEKTRO/INFORMATIVNE%20CENE,%20NORMATIVI/Informativni%20cenik%20re%C5%BEijske%20ure%20za%20elektroin%C5%A1talaterska%20dela.PDF

https://www.ozs.si/sekcija-elektro-dejavnosti

Tukaj lahko oddaš zahtevek in čakaš na povratno informacijo s ponudbo. Običajno dobiš odgovor v 3 do 5 delovnih dneh. Če je delo zanimivo lahko prej.

https://www.mojmojster.net/

Vsi tisti, ki delate za minimalca, vse takšne obrti so priložnost za vas!

Če ste le pridni, vsaj povprečno pametni in vsaj povprečno podjetni.

Naredite tečaj, pojdite delat k kakšnemu mojstru in že tam ne bo več minimalec. Potem pa lahko odprete svoj s.p. in gas na polno!

Včasih smo bli budale pa smo delali za 8€ na uro.. Sedaj se izpod 20€ ne premaknem. Ceni svoje znanje ! IZKUŠNJE se plačajo, fax ne pomeni nič če ni izkušenj.

Za eno malenkost ti sploh ne pride. Za eno uro se mu niti ne splača. Tako, kot malariji in vodovodarji. Ponavadi na uro dobi več, kot atomski fizik.   Moja frizerka dobi 50 evrov, prej kot v uri. Nohtarca tudi…

Točno tako. Poceni dobrega električarja ni.

Odgovor na objavo uporabnika
Električar, 30.08.2022 ob 23:02

Želiš imeti opravljeno varno ali nevarno? To je razlika med sp in črno. Dobrega mojstra se dobro plača. Lahko pa se pozanimaš ali se bolj splača vzeti mojstra za 5 ur po 30€/uro  ali 3 ure po 40€/uro.

Bolj je pomembna kvaliteta kot cena. Elektrika ne odpušča.

Torej po tvoje, kot električar ,  v službi delam VARNO , ko grem po službi na fuš , po tvoje delam NEVARNO. Daj zberi misli in ne klobasaj neumnosti.

Drugače pa na fuš uzamem od 20 do 30 evrov/h, odvisno kaj grem delat, zamenjava razdelilca z avtomat. var. običajno fiksna cena, pa tudi ostalo se zmenim za ceno, ki je sprejemljiva za oba.

New Report

Close