Električna centralna
če greš v tej smeri, išči peči ki so nizkotemperaturne. tako bo prihranek hudo večji, kot če bi imela klasično peč. Preglej tudi moč in priklop peči da boste predhodno uredili pripravili priključek in po potrebi napeljavo
https://www.vaillant.si/uporabniki/produkti/eloblock-2-ve-6-28-97.sl_si.html te zgledajo okej
Imamo vrstno hišo 8x 4 m pritličje pa 1 nadstropje in na vrhu še podstrešna sobica. Levo in desno sosedje , torej zunanje stene samo naprej in zadaj. olja skurimo od 900 do 1000 litrov na sezono. Sanitarna voda električni bojler 80l. Je pa možnost tudi zemeljski plin, pipa je na hiši. Kaj predlagate? hvala
budget/finance?
zakaj skurite toliko nafte? mate to gor tud sanitarno vodo, ali imate tako toplo v hiši oz mate zelo slabo izolacijo?
če maš varianto plina, bi ti svetoval
-plinski kondenzacijski grelnik s pretočnim grelnikom sanitarne vode
sam veš pri plinu rabiš še dimnik (ga mate – prirejenega za plin mislim)? ker to zna biti drag špas
Kaj pa peč na pelete? peči niso slabe, dokaj visoki izkoristki, cene sprejmljive
če maš dimnik (možnost priklopa na dimnik) že v bivalnih prostorih se splača kaj takega pogledat
http://www.zibro-shop.si/si/peci-na-pelete/106-pec-zibro-fiorina-74-s-line-red.html
preveri (povprašaj) če lahko na to peč priklopiš radiatorje oz če majo podobne peči (podobne tej), na katere lahko priklopiš radiatorje. To so včasih meli v ponudbi
Mi imamo kamin v vsakem nadstropju, ker sta dve loceni stanovanji,planiramo pa nekje v prihodnosti montirati se klimo.
Bojler je elektricni, zunaj pa imamo postavljenega se enega na soncu in od njega napeljano vodo v notranjo instalacijo.[/quote]
Tudi mi mislimo kamin + klimo. Koliko pa pride približni mesečni strošek za hlajenje iz.gretje s klimo? Gre se za HR.
Mi imamo kamin v vsakem nadstropju, ker sta dve loceni stanovanji,planiramo pa nekje v prihodnosti montirati se klimo.
Bojler je elektricni, zunaj pa imamo postavljenega se enega na soncu in od njega napeljano vodo v notranjo instalacijo.[/quote]
Tudi mi mislimo kamin + klimo. Koliko pa pride približni mesečni strošek za hlajenje iz.gretje s klimo? Gre se za HR.[/quote]
Nimam pojma, mi je za sedaj se nimamo….
Stanovanje, 50 m2. Nisem hotela plina v stanovanju, zato smo šli na elektriko. Strošek manjši, že na račun tistih dodatnih taks in dajatev, ki ti jih itak nabijejo na vsak energent posebej. Sicer je elektrika sedaj še vedno relativno poceni, me pa skrbi, ker imamo vse vezano na elektriko in to na vseh nepremičninah, da smo popolnoma odvisni od dobave le te, zato v hiši načrtujemo ob prenovi o neodvisnem grelnem telesu, elektrika pa alternativa, npr klima.
Stanovanje, 50 m2. Nisem hotela plina v stanovanju, zato smo šli na elektriko. Strošek manjši, že na račun tistih dodatnih taks in dajatev, ki ti jih itak nabijejo na vsak energent posebej. Sicer je elektrika sedaj še vedno relativno poceni, me pa skrbi, ker imamo vse vezano na elektriko in to na vseh nepremičninah, da smo popolnoma odvisni od dobave le te, zato v hiši načrtujemo ob prenovi o neodvisnem grelnem telesu, elektrika pa alternativa, npr klima.