Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Električna centralna

Električna centralna

Prosim lastnike ki imajo električne peči za centralno ogrevanje kako so zadovoljni? Kakšna je poraba? Na kaj moramo paziti sedaj imamo oljno peč, pa bi zaradi prostorske stiske menjali za elektro. lp

Isto smo šli z oljne peči na električno. Strošek je približno enak. Verjetno je pa odvisno ali plačuješ malo dražjo elektriko ali cenejšo.

Joj, kakšne račune pa imate za elektriko, če napr. stanovanjsko hišo ogrevate na elektriko.

Imamo stanovanje, dobrih 50 kv. Če bi imeli pa hišo pa skoraj sigurno ne bi imeli na elektriko, ampak na drva.

če greš v tej smeri, išči peči ki so nizkotemperaturne. tako bo prihranek hudo večji, kot če bi imela klasično peč. Preglej tudi moč in priklop peči da boste predhodno uredili pripravili priključek in po potrebi napeljavo

https://www.vaillant.si/uporabniki/produkti/eloblock-2-ve-6-28-97.sl_si.html te zgledajo okej

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Imamo vrstno hišo 8x 4 m pritličje pa 1 nadstropje in na vrhu še podstrešna sobica. Levo in desno sosedje , torej zunanje stene samo naprej in zadaj. olja skurimo od 900 do 1000 litrov na sezono. Sanitarna voda električni bojler 80l. Je pa možnost tudi zemeljski plin, pipa je na hiši. Kaj predlagate? hvala

budget/finance?
zakaj skurite toliko nafte? mate to gor tud sanitarno vodo, ali imate tako toplo v hiši oz mate zelo slabo izolacijo?

če maš varianto plina, bi ti svetoval
-plinski kondenzacijski grelnik s pretočnim grelnikom sanitarne vode

sam veš pri plinu rabiš še dimnik (ga mate – prirejenega za plin mislim)? ker to zna biti drag špas

Kaj pa peč na pelete? peči niso slabe, dokaj visoki izkoristki, cene sprejmljive

če maš dimnik (možnost priklopa na dimnik) že v bivalnih prostorih se splača kaj takega pogledat
http://www.zibro-shop.si/si/peci-na-pelete/106-pec-zibro-fiorina-74-s-line-red.html

preveri (povprašaj) če lahko na to peč priklopiš radiatorje oz če majo podobne peči (podobne tej), na katere lahko priklopiš radiatorje. To so včasih meli v ponudbi

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Nisem prepricana, da se lahko uporabijo nizkotemperaturne variante, ce imajo slucajno klasicne radiatorje in ne talnega/stenskega gretja…

Na morju smo pričeli z izgradnjo hiše. To bo kot nekakšen vikend, ki pa ga bomo koristili dlje časa. Dobro, v zimskem času malo manj. Pritličje in mansarda. Kakšen način ogrevanja prostorov in vode priporočate?

Mi imamo kamin v vsakem nadstropju, ker sta dve loceni stanovanji,planiramo pa nekje v prihodnosti montirati se klimo.
Bojler je elektricni, zunaj pa imamo postavljenega se enega na soncu in od njega napeljano vodo v notranjo instalacijo.

Mi imamo kamin v vsakem nadstropju, ker sta dve loceni stanovanji,planiramo pa nekje v prihodnosti montirati se klimo.
Bojler je elektricni, zunaj pa imamo postavljenega se enega na soncu in od njega napeljano vodo v notranjo instalacijo.[/quote]

Tudi mi mislimo kamin + klimo. Koliko pa pride približni mesečni strošek za hlajenje iz.gretje s klimo? Gre se za HR.

Bojler je elektricni, zunaj pa imamo postavljenega se enega na soncu in od njega napeljano vodo v notranjo instalacijo.[/quote]

Tudi mi mislimo kamin + klimo. Koliko pa pride približni mesečni strošek za hlajenje iz.gretje s klimo? Gre se za HR.[/quote]

Nimam pojma, mi je za sedaj se nimamo….

Stanovanje, 50 m2. Nisem hotela plina v stanovanju, zato smo šli na elektriko. Strošek manjši, že na račun tistih dodatnih taks in dajatev, ki ti jih itak nabijejo na vsak energent posebej. Sicer je elektrika sedaj še vedno relativno poceni, me pa skrbi, ker imamo vse vezano na elektriko in to na vseh nepremičninah, da smo popolnoma odvisni od dobave le te, zato v hiši načrtujemo ob prenovi o neodvisnem grelnem telesu, elektrika pa alternativa, npr klima.

Stanovanje, 50 m2. Nisem hotela plina v stanovanju, zato smo šli na elektriko. Strošek manjši, že na račun tistih dodatnih taks in dajatev, ki ti jih itak nabijejo na vsak energent posebej. Sicer je elektrika sedaj še vedno relativno poceni, me pa skrbi, ker imamo vse vezano na elektriko in to na vseh nepremičninah, da smo popolnoma odvisni od dobave le te, zato v hiši načrtujemo ob prenovi o neodvisnem grelnem telesu, elektrika pa alternativa, npr klima.

Brez elektrike itak nič ne laufa. No razen stedilnik na drva…

Preden zamenjaš kurjavo se prepričaj koliko sedaj plačuješ elektriko na kWh. Verjetno se ti splača zamenjat, ker boš imela večjo porabo sedaj. Imaš pa nekaj poceni distributorjev. Mi smo zamenjali na Energijo plus in smo zadovoljni.

New Report

Close