električna ponev
Zdravo!
Zanima me uporabnost električne ponve (eni ji pravijo tudi picopek), veste, katero mislim, ne?
Včeraj sem prvič pekla pico v njej in je bila po 7 minutah spodaj zoglenela. Očitno sem pekla predolgo…. Zraven nisem dobila nobenih navodil o uporabi….
Za katere jedi vse jo uporabljate?
Hvala in krasen vikend vam želim!
če pa greš na kulinariko in poiščeš teme na to ponev, pa boš opazila, da je zelo uporabna za vse, razen za pico, čeprav je tale recept zgoraj kar pohvaljen. Jaz jo imam in mi pride najbolj prav pri peki melancanov in bučk, ker pri peki v ponvi zgubim živce. Nekateri delajo noter cela kosila – meso in krompir, zelenjavo, pečejo ribe zunaj, da ne smrdi v kuhinji.
Ja za vse drugo bolj kot za pico. Nam je odlična hobotnica, ki jo prej skuhamo do mehkega potem jo narežem na večje kose, vržem v to ponev na malo olivnega olja, zraven pa na tričetrt kuhan na kocke narezan krompir, v sezoni še kak kos paradižnika in paprike. To potem počasi zapečeš da dobi hrustljavo skorjo – njami. Tudi jaz v njej pečem bučke in ribe, če imam veliko družbo v njej naredimo paello pa pražen krompir za 15 ljudi se tudi fajn pripravi. Na morju nam nadomešča žar in štedilnik obenem. V njej se odlično naredi sataraš ali rižota za celo družino..Uporab je veliko, je pa res, da ni neobhodno nujen kuhinjski pripomoček.
Super je npr. za rižoto, za vse vrste mesa, pa potem je fajn, ko kar k mesu primešaš še prilogo (npr. krompir, makarone, riž, …) in se fajn napije tistega soka od mesa. :)))
Bila sem pa razočarana, ko sem pekla pico. Palačinke mi tudi niso bile všeč, ker ni bilo nič ta črnih krogcev. Pa enkrat sem hotela spečt kostanj, pa tudi ni ratalo, ker se vmes izklaplja in ne drži konstantno temperature.