Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Elektrika na novo

Elektrika na novo

Me zanima, če ste kaj spremenili svoje navade od prvega oktobra dalje.

Jaz bom zdaj vključila pralni stroj, prej bi ga pa dve uri prej. Ne vem, če bom uspela ves čas spremljati te ‘ugodne’ termine, ker imam čisto preveč drugih obveznosti.

Ja, ko nas dopoldne ni doma, izključim vse podaljške in tudi modem. Vendar ne verjamem, da bo razlika v ceni opazna.

Najdražji račun smo imeli junija.80€ v stanovanju. Zadnji je bil 60€. Nobene od teh cen ne razumem, ker se naša poraba ne spreminja toliko.

Ker živim v hiši lahko delam kar hočem in kadar hočem. Ne vem še kdaj bom prala, sploh pa ne bom ponoči. kako boste to uredili po blokih? Po dnevi boste spali in ponoči prali, sesali, ….?

ne se pustit nategnit laznicemu golobu in njegovi kuzli godinovi, ta dva prasuna sta kriva za dvig cene elektrike….fuj jih bodi golobove prasice

Odgovor na objavo uporabnika
Julij Cezar, 03.10.2024 ob 19:08

ne se pustit nategnit laznicemu golobu in njegovi kuzli godinovi, ta dva prasuna sta kriva za dvig cene elektrike….fuj jih bodi golobove prasice

Nihce ni dvignil ceno elektrike, ampak omreznino. Brat se naucite, potem pa komentirajte golazen SDS.

Zdaj bodo ljudje neprespani, ker bodo cele noči prali in ropotali stroji.

In to pomeni veliko delovnih nesreč. Vse  s tem planirane zaslužke države bodo pobrale bolniške in invalidnine.

Odločitev o tem je bila nepremišljena.

Anonimno 10360, 03.10.2024 ob 19:14

Nihce ni dvignil ceno elektrike, ampak omreznino. Brat se naucite, potem pa komentirajte golazen SDS.

saj to ni važno nateg je nateg, račun je isti za to in ono, vseeno je kaj podražijo banda fašistična, naj bodo že volitve da steramo to bando nesposobno, ker sami ne bodo pustili korita za prašiče

Pomivalca smo vedno vklapljali zvečer, preden smo šli spat.

Pralni stroj je pral prek vikenda, enako sušilec. Če je lepo vreme, sušimk vedno zunaj. Tudi zlikano prek vikenda.

Kuhamo na plin. Pečico uporabimo, ko ko jo potrebujemo.

Prav z namenom, da vidimo, kaka bo razlika, navad ne bomo spreminjali.

Računi pa so bili daj med 90 in 150€, odvisno od porabe.

Zadnji račun  110€, poraba malo manj kot 600 kWh, cca 2/3 porabe v nizki tarifi, priklop 3x25A, obračunska moč 10 kW.

enkive, 03.10.2024 ob 19:17

saj to ni važno nateg je nateg, račun je isti za to in ono, vseeno je kaj podražijo banda fašistična, naj bodo že volitve da steramo to bando nesposobno, ker sami ne bodo pustili korita za prašiče

2.blok omreznine je za odtenek dražji kot je bil do zdaj, 3. in 4. sta cenejša, 5. pa stane 0.

Prvi pa je kar precej dražji. V zimski sezoni, med tednom, prek dneva, z vmesno prekinitvijo.

ne lazi debil golobji, nauci se biti posten ne pa tak lopov kot golob ki drazi elektriko debil zarukani

Šparanje, 03.10.2024 ob 19:04

Me zanima, če ste kaj spremenili svoje navade od prvega oktobra dalje.

Jaz bom zdaj vključila pralni stroj, prej bi ga pa dve uri prej. Ne vem, če bom uspela ves čas spremljati te ‘ugodne’ termine, ker imam čisto preveč drugih obveznosti.

Ja, ko nas dopoldne ni doma, izključim vse podaljške in tudi modem. Vendar ne verjamem, da bo razlika v ceni opazna.

Najdražji račun smo imeli junija.80€ v stanovanju. Zadnji je bil 60€. Nobene od teh cen ne razumem, ker se naša poraba ne spreminja toliko.

Ja… na lap topu sem pol pikslov isklopu… kva pa čem…

Ne.

Stara forumašica, 03.10.2024 ob 19:21

2.blok omreznine je za odtenek dražji kot je bil do zdaj, 3. in 4. sta cenejša, 5. pa stane 0.

Prvi pa je kar precej dražji. V zimski sezoni, med tednom, prek dneva, z vmesno prekinitvijo.

a ti se ne mislus nehati s tem laganjem golobje falange?ze ves razliko med amperi in watti?ti je ze jasno da je edini smisel tega natega okrog omreznine pobrati vec denarja od gospodinjstev ti butara zabita?

Julij Cezar, 03.10.2024 ob 19:21

ne lazi debil golobji, nauci se biti posten ne pa tak lopov kot golob ki drazi elektriko debil zarukani

In kako boš ukrepal mali lulči?

Julij Cezar, 03.10.2024 ob 19:23

a ti se ne mislus nehati s tem laganjem golobje falange?ze ves razliko med amperi in watti?ti je ze jasno da je edini smisel tega natega okrog omreznine pobrati vec denarja od gospodinjstev ti butara zabita?

Si že preveril na računu, da ti piše pri omrežnini obračunska moč?

A modem izklapljate?

Ta teden si lahko privoščim, da pralni stroj zaženem ob 20ih in potem predevam perilo v sušilca. Pomivalnega vključim ob 22ih.

Bom pa videla, kako bo.

Ob natrpanem urniku se bo nemogoče izogibniti pranju, sušenju perila, pomivanju posode v prvem bloku.

Dimi302, 03.10.2024 ob 19:41

A modem izklapljate?

Pri nas ne, tudi ruterjev in kamer v delavnici ne.

Dejansko smo prej in zdaj izklapljali aparate, ki smo jih pospravili (likalnik, fen, opekač…).ter ugašali luči razen tiste na stopnišču in seveda tistih, ki so na senzor.

Pa v kopalnicah se ob prižigu luči vklopi tudi ventilator.

Obvezno. Drugače mi sledijo mali zeleni.

Stara forumašica, 03.10.2024 ob 19:30

Si že preveril na računu, da ti piše pri omrežnini obračunska moč?

od kdaj se moc meri v amperih?im se to sem ti ze veckrat povedal da to tboo laz ki jo vztrajno pinavljas ….moc odjemnega mesta je dolicena s pogodbo, v tvojem promeru je 10kwh, in od te moci se obracunava omreznina, t.i dogovorjena moc je blesarija…in ce bi laz od godinevdrzala bi ti obracunavali moc v realnem casu in ne v intervalih…da je najdrazji blok namenoma postavljen v obdobje med 16 in 20 h ko je 90 %prebivslcev doma terba kit si ti namenoma spregleda ne….da je gzs dokazala da godinova laze tudi spregledas ne….spelji se terba lazniva

WD40, 03.10.2024 ob 19:22

Ja… na lap topu sem pol pikslov isklopu… kva pa čem…

@WD40

👍🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Jaz pa vsako jutro letam po bajti in ven vlečem stikala, odklapljam, potem pa ob 22h ponovim vajo v napsrotnem vrstem redu. Seveda ne kuham in posledično ne jemo. V treh dnevih sem shujšala pol kile. Ni slabo.

Stara forumašica, 03.10.2024 ob 19:18

Pomivalca smo vedno vklapljali zvečer, preden smo šli spat.

Pralni stroj je pral prek vikenda, enako sušilec. Če je lepo vreme, sušimk vedno zunaj. Tudi zlikano prek vikenda.

Kuhamo na plin. Pečico uporabimo, ko ko jo potrebujemo.

Prav z namenom, da vidimo, kaka bo razlika, navad ne bomo spreminjali.

Računi pa so bili daj med 90 in 150€, odvisno od porabe.

Zadnji račun  110€, poraba malo manj kot 600 kWh, cca 2/3 porabe v nizki tarifi, priklop 3x25A, obračunska moč 10 kW.

@Stara
forumašica: pridna!

Namenoma ni – in par mesecev tudi ne bo nobene spremembe. Da vidim rezultat.

Julij Cezar, 03.10.2024 ob 20:10

od kdaj se moc meri v amperih?im se to sem ti ze veckrat povedal da to tboo laz ki jo vztrajno pinavljas ….moc odjemnega mesta je dolicena s pogodbo, v tvojem promeru je 10kwh, in od te moci se obracunava omreznina, t.i dogovorjena moc je blesarija…in ce bi laz od godinevdrzala bi ti obracunavali moc v realnem casu in ne v intervalih…da je najdrazji blok namenoma postavljen v obdobje med 16 in 20 h ko je 90 %prebivslcev doma terba kit si ti namenoma spregleda ne….da je gzs dokazala da godinova laze tudi spregledas ne….spelji se terba lazniva

A zdaj ti je jasno, da sta na računu navedeni  priključna moč in obračunska moč, in to dvoje ni enako. Pa dodatno piše, kar so varovalke.

Govorim že o računih, ki so bili do sedaj.

Nimaš krone na glavi, da bi jo izgubil, ko bo pogledal na račun. Od prejšnjega meseca ali prejšnjega leta.

Cena elektrike ostaja ista, le od časa porabe je odvisna, reklamnih obvestilih pa so napisali, da bo omrežnina odvisna sorazmerna porabi energije. Tu nastaja vprašanje kdo laže? Bo odvisna od časa vklopa ali od porabe elektrike, omenjena je le odvisnost od porabe, ki je lahko enaka ob vsakem času, in zneski računa bodo različni.

Prav bi bilo, da odstranijo ljudi iz gospodarstva, ki nas skušajo zavajati.

Stara forumašica, 03.10.2024 ob 20:31

A zdaj ti je jasno, da sta na računu navedeni  priključna moč in obračunska moč, in to dvoje ni enako. Pa dodatno piše, kar so varovalke.

Govorim že o računih, ki so bili do sedaj.

Nimaš krone na glavi, da bi jo izgubil, ko bo pogledal na račun. Od prejšnjega meseca ali prejšnjega leta.

Stara. Na računu nista navedeni priključna moč in obračunska moč, ampak je le ena. Pri petrolu je recimo obračunska moč. Jaz imam 7 KW, kar je bistveno manj od priključne moči. Račun prejet danes je še po starem.

New Report

Close