Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Elektrika račun

Elektrika račun

Ne, nimaš prav, omrežnina za porabljeno elektriko je zdaj nižja, kot je bila, nižja na kilovatno uro.

Višji bodo pa fiksni stroški na obračunsko moč (kilovat moči). Ampak če veliko porabiš, ti bo tista nižja omrežnina na porabljen štrom pokrila višje fiksne stroške

Vse je objavljeno  na tistem linku, s katerega slikce lepiš, samo nisi dobro prebral vsega.

Nobene ovire ni, da ti ne bi mogel imet samo 5 kW obračuske moči  (človek, sam jo lahko spreminjaš, ne rabiš imet te, ki to jo določijo) in da ne bi konstatntno porabljal (2kWh na uro 24 ur na dan cel mesec = 1440 kWh mesečno, to jje recimo dokaj realno za kakšno TČ). V takem primeru si celo v zimskih mesecih na boljšem, kot bi bil prej ob višji variabilni omrežnini.

omrežnina na porabljjeno elektriko je prej bila 4 cente / kWh, zdaj je v vseh blokih 2 centa / kWh.

Če maš 300 kWh porabe na mesec, maš 6 € manjši račun zaradi tega. Če maš 1500 kWh porabe, maš 30 € nižji račun zaradi tega.

Obračunsko moč pa lahko sam izbereš, da ti tudi na zimski mesec znese manj kot 30 €. Tako da ja, eni bojo na boljšem, tudi na zimske mesece. Na ostale mesece pa sploh.

Torej. Če mi istočasno dela toplotna črpalja, pralni stroj, sušilni, pomivalni, pečica, napa in indukcija, kuhinjdka napa ter ene 2 tv, 3je računalniki, še kakšen fen. Koliko priključne moči potrebujem? Seveda še 2 hladilnika, 2 skrinji, verjetno še kaj.

Pa ne bluzi. Ne dovolijo ti tako nizke dogovorjene moči če si v preteklosti imel tako visoko porabo.

Dovolijo ti kaj hočeš, ker jo lahko spremeniš po lastnih željah. Ker če jo presežeš, itak dobiš penale. Če porabljaš 1500 kWh na mesec (to je 2 kWh na uro konstantno cel mesec), imaš še lufta precej do  5 kW obračunske moči. In boš na boljšem kot lani zaradi manjše omrežnine na kWh.

Torej. Če mi istočasno dela toplotna črpalja, pralni stroj, sušilni, pomivalni, pečica, napa in indukcija, kuhinjdka napa ter ene 2 tv, 3je računalniki, še kakšen fen. Koliko priključne moči potrebujem? Seveda še 2 hladilnika, 2 skrinji, verjetno še kaj.

Od oka: TČ kak 1-2 kW običajno, ampak lahko zrase ob špicah (to je zelo od bajte odvisno), pralni enih 300 W, sušilni nekje isto, pečica 1-2 kW za kratek čas, vmes se ugaša, ko doseže temp, napa 50 W, indukcija lahko 4 kW za kratek čas, če maš 4 obroče, TV 100 W, račuinalnik 50 W, fen 2 kW. hladilnik skrinja, nekje po 100 W

Če res hočeš vse hkrati pripalit in nikoli prestopit, verjetno kakih 12 kW,

Samo to nikoli naenkrat ne gori ali pa tako malo, da ne bodo penali nikoli neki strašni. Zdaj lahko testiraš slabi 2 leti, ker ne bo penalov.

Odgovor na objavo uporabnika
od oka, 09.11.2024 ob 21:56

Od oka: TČ kak 1-2 kW običajno, ampak lahko zrase ob špicah (to je zelo od bajte odvisno), pralni enih 300 W, sušilni nekje isto, pečica 1-2 kW za kratek čas, vmes se ugaša, ko doseže temp, napa 50 W, indukcija lahko 4 kW za kratek čas, če maš 4 obroče, TV 100 W, račuinalnik 50 W, fen 2 kW. hladilnik skrinja, nekje po 100 W

Če res hočeš vse hkrati pripalit in nikoli prestopit, verjetno kakih 12 kW,

Samo to nikoli naenkrat ne gori ali pa tako malo, da ne bodo penali nikoli neki strašni. Zdaj lahko testiraš slabi 2 leti, ker ne bo penalov.

Hvala. Kosno doma, pwremo, kuhamo na polno in ja, cse našteto običajno dela. Pečica skoraj vsak dan, ko kuham, napolnim pomivalca, mi fo kosila opere in potem še enkrar. Enako pranje perila.

Vem pa da včasih vrže varovalko, ko se vključi še kakšen stroj. Sekular, drobilec za zrnje. Enkrat mi je celo vrhlo vem, ko mi je ob našetetem delal se kuhinjski tobot, jaz pa sem hotela dati 2 indukcijski mesti na p.l, powee. Ena je šla, ob drugi je vrglo ven.

Poglej na računu, koliko imaš varovalke, pa imaš neko okvirno vrednost, če vam redko ven vrže

moč (npr 13,2 kW) = napetost (220) x tok (recimo 3x20A)

Ampak neko okvirno vrednost so vam tudi zračunali sami in so vam dali toliko.

Recimo modremu (na prejšnji strani) so kar dobro zračunali, ker je čisto malenkost šel čez za en drobižek bi bilo za doplačat, če bi že bili penali zdaj

Pa ne bluzi. Ne dovolijo ti tako nizke dogovorjene moči če si v preteklosti imel tako visoko porabo.

Bodo mi pa potem maja meseca predlagali novo višjo dogovorjeno moč, ki ima višjo tako fiksno ceno omrežnine kot po porabi elektrike. In takrat bom rekel, “na hvala, prihodnjo sezono bom porabil manj kot sem lani”.

Zanimive treskaš, druge bodo prislili po tvoje v neko dogovorjeno moč, ti boš pa lahko rekel “ne, hvala, bom mel nižjo, kot vi predlagate”.

To lahko vsak reče že danes: ne, hvala, bom imel nižjo.. Če boš podcenill, boš pač penale plačal. Zakaj ti ne bi dovolili penalov (ki bodo višji) plačat po tvoje?

Totalne nesmisle pišeš.

računi za okt, 09.11.2024 ob 21:19

Ne, nimaš prav, omrežnina za porabljeno elektriko je zdaj nižja, kot je bila, nižja na kilovatno uro.

Višji bodo pa fiksni stroški na obračunsko moč (kilovat moči). Ampak če veliko porabiš, ti bo tista nižja omrežnina na porabljen štrom pokrila višje fiksne stroške

Vse je objavljeno  na tistem linku, s katerega slikce lepiš, samo nisi dobro prebral vsega.

Nobene ovire ni, da ti ne bi mogel imet samo 5 kW obračuske moči  (človek, sam jo lahko spreminjaš, ne rabiš imet te, ki to jo določijo) in da ne bi konstatntno porabljal (2kWh na uro 24 ur na dan cel mesec = 1440 kWh mesečno, to jje recimo dokaj realno za kakšno TČ). V takem primeru si celo v zimskih mesecih na boljšem, kot bi bil prej ob višji variabilni omrežnini.

Pa ni res. Nehaj zavajat, če si zarukano. Pojdi računat če znaš, jaz sem. Namerno sem se potrudil, da napišem čimbolj preprosto, da bo ljudem jasno. Ti teslo zarukano pa poserješ temo….mislim

To je bilo prej, prvi račun. Kako je pa zdaj sem pa že prilepil na prejšnji strani, lahko ti pa še enkrat. Za poletni čas. Ne bom vsega še enkrat. Nehaj srat po temi!

In ne bluzi teslo zarukano o neklih tisoč kwh in obračunski moči 3,8 kwh, ker tega ni in ni možno. Pika. Povprečna poraba gospodinjstva je nekje 400 kwh in če greš računat si tam tam. Nič ni ceneje. Minimalno je dražje     po novem na letni ravni.

Zajeta slika

IMG 20241108 083240

In ne bluzi teslo zarukano o neklih tisoč kwh in obračunski moči 3,8 kwh, ker tega ni in ni možno. Pika. Povprečna poraba gospodinjstva je nekje 400 kwh in če greš računat si tam tam. Nič ni ceneje. Minimalno je dražje     po novem na letni ravni.

Noben ni rekel, da bo za povprečno gospodinjstvo ceneje, ampak sem lepo napisal, da za gospodinjstvo z mesečno porabo 1500 kWh in obračunsko močjo 5 kW, bo po novem ceneje.

In zakaj ne bi bilo možno? 1500 kWh mesečne porabe ustreza približno 2 kW konstantne porabe 24 ur na dan, to je pa seveda pod 5 kW.

V praksi je to eno gospodinjstvo z veliko in potratno hišo in toplotno črpalko. In za take bo po novem ceneje, ker bo nižja omrežnina na kWh porabljene energije, ki si jo pravilno obkrožil na svojih dveh računih. (ta omrežnina je praktično ista za vse bloke), ta nižja omrežnina bo pokrila višjo omrežnnino na moč, ki prihaja.

Pri povprečni družini bo pa račun višji, če porabi samo 400 kWh na mesec. Ker teh 8 € prihranka na variabilni omrežnini verjetno ne bo pokrilo dražje omrežnine na obračunsko moč.

Pri večjih porabnikih pa lahko pokrije

Nehaj mešat povprečno gospodinjstvo zravem, če sem pa točno napisal, za kakšno gospodinjstvo bo ceneje po novem. Nikoli nisem napisal, da za povprečno.

račun za okt, 09.11.2024 ob 23:14

Noben ni rekel, da bo za povprečno gospodinjstvo ceneje, ampak sem lepo napisal, da za gospodinjstvo z mesečno porabo 1500 kWh in obračunsko močjo 5 kW, bo po novem ceneje.

In zakaj ne bi bilo možno? 1500 kWh mesečne porabe ustreza približno 2 kW konstantne porabe 24 ur na dan, to je pa seveda pod 5 kW.

V praksi je to eno gospodinjstvo z veliko in potratno hišo in toplotno črpalko. In za take bo po novem ceneje, ker bo nižja omrežnina na kWh porabljene energije, ki si jo pravilno obkrožil na svojih dveh računih. (ta omrežnina je praktično ista za vse bloke), ta nižja omrežnina bo pokrila višjo omrežnnino na moč, ki prihaja.

Koliko bo nižja? 2 centa je približno za poletno obdobje za vse bloke. Ni nekih razlik. Za zimsko pa? No povej in prištej fiksne stroške. Nehaj no. Ajde izračun, pa ti bom takoj prečrtal kaj imaš narobe.

Cilj je bil, da se ljudem razloži čimbolj preprosto, da ne paničarijo zaradi porabe. Ti pa poserješ z idiotizmom.

Koliko bo nižja? 2 centa je približno za poletno obdobje za vse bloke. Ni nekih razlik. Za zimsko pa? No povej in prištej fiksne stroške.

Za zimsko ne znaš pogledat? Za zimsko je tudi približno 2 centa.

Ne znaš mojih dveh številk vstavit v izračun?

Zajaj to ne boste vprašali pri januarja, kolk so nas spet  naš nategnili še z lučkani decenbra? Glavni energent na vrhu mora kje poglihati po talanju drzavnega denarja povprek. Boljše plače my ass. Vse to bo z davki in draginjo prinešeno not do prvih novih volitev. Preprosta umetnost.  O inteligenci in trenutni moči pa ne bi. Ne moreš kar talati, pol pa davkoplačevalce pač obremeniti iz kavča, ker smo glih tu. Plače višje, za kok odtegljajev filanja cašega razmetavanja bašega denarja? Prispevek na prisoevek, in to obvezni? 137 miljonov za čakalne vrste, pa je odletel, pa še vedno ni nič sprenenhenega, prej bolj okrnjeno. Pa obvezno plačujemo. Pa obvezno še drugo leto. My ass in larifari ta iz kavčih. Źal. Enega plusa ne vidim, če me zgolj molzejo kot zaposleno pri oddvajanju in nisem pridobitna ‘sicialna dejavnost’ za tiste, ki se jim ravnodušno tala. Upokojenci bi še vsako leto 13 penzijo, po pol nižji ali sploh ne, uskladitvi plač. Če se oenzije uskladijo po plačah. V kavču bi moral biti nekdo, ki ima izkušnje pol/pol oz. vsaj približek. Ne da nam gospodarstveniki krojijo xy in nimajo pojma, koliko centov ima kdo v varžetu.

Ne bom popravljala. Ne moreš skratka talati, potati v zakup potem obveze, da to talanje pokrijemo. Delovni ljudje zmer naj*, in pol vse *odplačamo, tanajbolj šibke, in bogate, ki nimajo *nič.

račun za okt, 09.11.2024 ob 23:30

Koliko bo nižja? 2 centa je približno za poletno obdobje za vse bloke. Ni nekih razlik. Za zimsko pa? No povej in prištej fiksne stroške.

Za zimsko ne znaš pogledat? Za zimsko je tudi približno 2 centa.

Ne znaš mojih dveh številk vstavit v izračun?

Se enkrat in zadnjič. Izračun teslo zarukano in to obeh sistemov, starega in novega, da ti takoj prečrtam kot v šoli.

In nehaj srat z idiotizmom in s 1500 in 3000 kwh porabe za običajno gospodinjstvo. Ker to je idiotizem in trolanje, nič drugega.

Se enkrat in zadnjič. Izračun teslo zarukano in to obeh sistemov, starega in novega, da ti takoj prečrtam kot v šoli.

In nehaj srat z idiotizmom in s 1500 in 3000 kwh porabe za običajno gospodinjstvo. Ker to je idiotizem in trolanje, nič drugega.

Ravno si dokazal, da niti ne veš, koliko je variabilna omrežnina pozimi, ker mene sprašuješ, jaz pa vem. Pa se že peniš cel čas.

Nehaj ti srat z običajnim gospodinjstvom, ker nisem rekel, da bo običajno gospodinjstvo imelo nižji račun. Gospodinjstvo s 1500 kWh mesečno in 5 kW obračunske moči bo imelo nižji račun. To je eno gospodinjstvo pozimi z veliko starejšo hišo in toplotno črpalko in noben idiotizem.

Pa še tud to sem mu napisal na prejšnji strani. Da letos ko še ni penalov bi lahko desetkratno porabil glede na prejšnja leta in tako izigral sistem. Sam zakaj bi to storil sebi v škodo in s čim sploh? Ker elektriko je pa vseeno treba plačat, tudi če bi bilo nekaj evrov omrežnine manj, kot po prejšnji metodi. Pa tele idiotsko ne zna brat…..mater☝️😁

Zdaj glede na to, da si sam niti nisi znal pogledat zimske omrežnine na porabo, se boš moral pa dokazat, pa moji  2 številki vstavit v izračun, preden te bo kdorkoli resno jemal.

račun za okt, 09.11.2024 ob 23:43

Ravno si dokazal, da niti ne veš, koliko je variabilna omrežnina pozimi, ker mene sprašuješ, jaz pa vem. Pa se že peniš cel čas.

Nehaj ti srat z običajnim gospodinjstvom, ker nisem rekel, da bo običajno gospodinjstvo imelo nižji račun. Gospodinjstvo s 1500 kWh mesečno in 5 kW obračunske moči bo imelo nižji račun. To je eno gospodinjstvo pozimi z veliko starejšo hišo in toplotno črpalko in noben idiotizem.

Kako kar naenkrat? Do sedaj so vam toplotne črpalke vračale denar.🤣🤣🤣🤣

Izračun trol. Izračun prosim.

račun za okt, 09.11.2024 ob 23:48

Zdaj glede na to, da si sam niti nisi znal pogledat zimske omrežnine na porabo, se boš moral pa dokazat, pa moji  2 številki vstavit v izračun, preden te bo kdorkoli resno jemal.

A sem ti napisal vse na prejšnji strani? Še preden si začelo srat. Poglej no in beri lepo počasi.☝️🤣🤣🤣….jaoooo

Pa še tud to sem mu napisal na prejšnji strani. Da letos ko še ni penalov bi lahko desetkratno porabil glede na prejšnja leta in tako izigral sistem. Sam zakaj bi to storil sebi v škodo in s čim sploh? Ker elektriko je pa vseeno treba plačat, tudi če bi bilo nekaj evrov omrežnine manj, kot po prejšnji metodi. Pa tele idiotsko ne zna brat…..mater

Ja sej tisti s TČ in starejšo hišo in 1500 kWh mesečne porabe so morali elektriko tudi lani plačat, pa jo bodo morali letos plačat. Samo letos bodo imeli manj omrežnine, ker se je znižala. In če so gonili samo to TČ (kar znese 2kw 24/7) in še ene par malenksti zraven, so jim itak sami od sebe naračunali 5 kW moči, ni to nobeno izigravanje sistema, ampak realnost.

Pozabil si tudi, da če danes spremeniš obračunsko moč, imaš penale že od danes. Tako da noben nič ne more izigravat.

Vidiš, ko ne poznaš zadev.

Ne razume in ne gre brat, da sem vse napisal kar ono trola. Preden je začelo srat.. Jaz ga pa tud ne berem.☝️🤣

Zmaga pa ta. Do danes mu je toplotna črpalka delala zastonj. Danes pa kar naenkrat porabi od 1500 do 4000 kwh na mesec…….da dol padeš od smeha.☝️🤣🤣🤣🤣🤣

Koliko TČ požre, je od bajte odvisno. Za staro in veliko bajto je 1500 kWh kar normalno, za povprečno hišo pa pokuriš kakih 700, za dobro izolirano pa še manj,

za orientacijo: 1 prm drv ima 1750 kWh toplote, za staro in veliko hišo pa več metrov zmečeš v peč mesečno, od tega 15 % gre skozi dimnik,

Ne razume in ne gre brat, da sem vse napisal kar ono trola.

Ti si pisal, da ti ne pustijo obračunske moči znižat na tako kot jo hočeš, pa podobne neresnične bedarije.

New Report

Close