Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Elektro Maribor in izklopi

Elektro Maribor in izklopi

Pozdravljeni,

do včeraj ali do danes bi morala plačati elektriko distributerju E3, pa nisem. Zdaj sem klicala na Elektro, če so odklopi, pa sevrda ne delajo in predvidevam, da tudi jutri ne bodo, v sobota pa verjetno oziroma zagotovo delajo spet in bodo izklopi.

Nimam banka neta, zato ne poznam te situacije: ali jim preko nekoga drugega nakažem denar, da ne bo izklopa? Pride to nakazilo takoj k njim na račun? Ali pa je dovolj zgolj potrdilo nakazila. Mislim, da sem si odgovorila, ampak mi prosim potrdite, če imam prav, da ne bom v paniki.

Hvala

Da bo na vrhu …

Potrdilo je dovolj, ampak v soboto verjetno ne bo prihajal dežurni izklapljat.
V soboto lahko plačaš tudi na kaki blagajni v štacuni ali pa danes in jutri na kaki črpalki, v skrajnem primeru pa mislim, da lahko plačaš celo na roke, če bi res prišli izklapljat. Sicer pa izklope delajo ob ponedeljkih.
Pošlji jim potrdilo o plačilu na njihov mail, na opominu ga imaš navedenega. Da ti ne pošiljajo ekipe in ti zaračunajo še to “uslugo”.
Na tvojem mestu nebi čakala na izklop in potem ponovni vklop, to te bo stalo vsaj 150€ več.

Hvala za odgovor. Torej imam še čas.

Ampak vseeno: ali lahko nakažem na banka net preko prijateljičenega računa?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimna134, 01.05.2025 ob 09:02

Hvala za odgovor. Torej imam še čas.

Ampak vseeno: ali lahko nakažem na banka net preko prijateljičenega računa?

Lahko, seveda. Sprintaj si pa potrdilo ali ga vsaj slikaj.
Pa seveda ne ponavljaj več takih zamud.

Saj moras pri placilu navesti stevilko poloznice.

Glede izklopa in ponovnega vklopa: delajo na daljavo, nihce ne pride fizicno na dom.

Si imela zadnji opomin pred izklopom ali samo zamujaš z rednim računom?

ne sekiraj se. tako odklop kot priklop stane samo 30 EUR. kadar meni odklopijo vedno pridejo po števec.

odklop114, 01.05.2025 ob 09:51

ne sekiraj se. tako odklop kot priklop stane samo 30 EUR. kadar meni odklopijo vedno pridejo po števec.

Ej, teslo! Tale ima verjetno celo položnico manj kot 30€, pa je ni mogla plačat. Ona se ne bi sekirala za dodatnih 30€ stroška?

No, saj zato pa ste brez denarja. Plačujete zamudne obresti in stroške opominov namesto plačil v roku. Ste si sešteli, koliko na ta način zmečete na leto denarja proč?

Potem pa jamrate o draginji in revščini… reveži ste si samo v glavi, ostalo pa razsipavate. Idioti.

Hvala za odgovore. Torej lahko še pravočasno vse poravnam. Me veseli.

Imam grožnjo odklopa, ne zgolj zapadli račun. Plačala pa nisem, ker sem bila odsotna od doma, partner pa je pozabil. Ne skrbi me toliko vsota poravnave izklopa, temveč imanjkanje elektrike za najemnike v hiši.

Ali prav razumem: če se recimo zgodi, da ti sredi dneva izklopijo elektriko, a tijo lahko rakoj popoldan nazaj vklopijo? Ali vklapljajo zgolj med delovnim časom?

Ob sobotah res ne izkljapljajo na Rlektro Maribor?

Anonimna628, 01.05.2025 ob 10:07

Hvala za odgovore. Torej lahko še pravočasno vse poravnam. Me veseli.

Imam grožnjo odklopa, ne zgolj zapadli račun. Plačala pa nisem, ker sem bila odsotna od doma, partner pa je pozabil. Ne skrbi me toliko vsota poravnave izklopa, temveč imanjkanje elektrike za najemnike v hiši.

Ali prav razumem: če se recimo zgodi, da ti sredi dneva izklopijo elektriko, a tijo lahko rakoj popoldan nazaj vklopijo? Ali vklapljajo zgolj med delovnim časom?

Ob sobotah res ne izkljapljajo na Rlektro Maribor?

Ma idi že enkrat plačat na pumpo in nehaj špekulirat.

Fak no. Torej imaš moža in najemnike, ki ti najbrž plačujejo, in čakaš čisto do zadnjega, da plačaš račun pred izklopom? Česa nismo dojeli?

Najprej naženi partnerja iz hiše, če moraš biti za vse sama.

New Report

Close