Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Elektro vprašanje

Elektro vprašanje

Pozdravček

Glede na to da je na tem forumu najt prav vse od A-Ž me zanima če mogoče kdo ve ali je možno narediti tole:

Z možem živiva v iti hiši kot tast in tašča. Isti naslov, isti vhod 2. štuk ločeno gospodinjstvo.

Sedaj imamo samo en števc za elektriko in plačujemo elektriko vsak mesec eden od družin.

Seveda in ker je sedaj prišel ogromen poračun za elektriko. (V tem letu so namreč tast in tašča kupili klimo.) Je seveda zaradi tega večji poračun kot lani. Pa je nastala panika.

In se je zmislil tast sedaj bomo pa nabavli še en števc in ločli elektriko.

EDINO PRAVILNO. Ker če mi porabimo več je pošteno da tudi več plačamo in obratno seveda.

No da ne bom natezavala ali mogoče kdo ve kako poteka to naprej. Kaj je potrebno samo soglasje od Elektro?. Je možno da ena hiša ima dva števca in seveda nazadnje kdo ve koliko bi to prišlo v SIT??

Hvala Vam za vse odgovore.

Je možno da ima ena hiša dva števca.
Pokliči na Elektro in ti bodo povedali kakšen je postopek in koliko stane.

Ampak … potem bosta 2 poračuna …..

Kaj pa če bi si pri sebi namontirali kar odštevalni števec in se konec meseca točno odbere koliko energije ste porabili ?

aMPAK ODŠTEVALNI ŠTEVEC JE MOGOČ SAMO, ČE GRE PO DRUGEM ŠTUKU VSE IZ ENE VEJE. ups, capslocki. Se opravičujem.
Drugače je odštevalni in tudi oni drugi brezveze. Če je elektrika speljana na večih mestih, …. ma bo težko, če že nemogoče.
Midva imava vse iz ene veje, preko odštevalnega in vse na svojo razdelilno omarco, glavne var.pa so ene in glavni števec tudi. Si pa delimo elektriko zelo pravično, da ni kreganj.

Seveda se da, vse se da.
Kako se pa to izvede, je pa odvisno od vaše trenutne situacije, če sem bolj konkreten od trenutne električne napeljave po hiši. Najmanjši problem je, če je od glavnega števca oz razdelilne omarice napeljano v stanovanje od staršev posebej in v vajino stanovanje posebej. Potem se preprosto montira samo EN odšetvalni števec v katerikoli vejo., ki ga zna vsak električar montirat.
Problem nastane le, če el.napeljava ni ločena. To v praksi pomeni, da gre iz sobe vajinih strašev naprej do vajine sobe in spet nazaj. Ali če vržeš varovalko ven in potem ni elektrike na določenih mestih ne va vajinem stanovanju, ne v stanovanju od staršev. Takrat je potrebno prevezovati ali pa na novo potegniti elektriko…kar je pa seveda velikoveč dela in tudi dražje…

Sicer se ne spoznam na števce… ne vem, kaj je to odštevalni števec… vam pa, da smo imeli v bloku števec, ki je seveda kazal porabljeno elektriko… in smo vsak mesec zapisovali stanje števca in plačevali elektriko na Elektro točno po teh stanjih in ni bilo nobenega poračuna.
Morda je čudno napisano… ampak res sem laik…. vsekakor pa boste morali najprej dodati še en števec.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hvala Vam za odgovore in pomoč. Kot vem oz. se mi dozdeva, da imamo vsak svojo razdelilno omarico. In da ko so nam štimali elektriko v zgornjih prostorih so poštimali tako da če se bomo kdaj odločli da lahko ločimo elektriko. Tako kot si opisal ti. Ne vem pa kako in kam oz. na kateri števc bo šla tista elektrika ki je v garažnih prostorih oz. v kurilnici in pumpa za vlečt vodo iz štirne.??

Upam, da se bo to dalo rešit ker mam počas že vse na koncu da mi pišejo oz ugasnjujejo tiste luči ki niso potrebne da gorijo in koliko peglam in koliko perem da ne govorim koliko je bilo gorova glede sušilnega stroja ki sem ga pravkar nabavila???.

Groza.

New Report

Close