Elektronska cigareta
Ali ima kdo izkušnjo z elektronsko cigareto? Kje se kupi in koliko stane. Kako dolgo drži baterija in koliko časa imaš polnil? Pokadim 1 škatlo cigaret dnevno. Mesečno me to stane cca, 120 EUR. Koliko bi ne stalo kajenje elektronske cigarete?
Hvala za vaša mnenja.
ravno prejšnji teden je bila pri nas v šoli afera o teh elektronskih cigaretah ker zgleda kot svinčnik in ker je brez vonja so jih otroc nosil v šolo. Katastrofa. Baje se dobijo v btc ju stane okrog 40 eur. Ampak če so že navadne cigarete škodljive so te še tisočkrat bolj. Rajši si kupi tobak in lističe te pride pol ceneje. Pa še ker se ti ne bo dalo zvijat boš pokadila bistveno manj
zakaj pa ne prešaltaš na tobak? če bi jaz bil ti, bi kot prvo prešel na tobak (čistejši kt čiki, pa še doozo si sam uravnavaš, o prihranku pa sploh ne bi)
tko lahk za začetek vsaj dozo zaužitega/pokonzumiranega tobaka zmanjšaš in predvsem nimaš primesi, ki so nevarne
jaz mislim da če greš direkt na električni čik g(lede na to, kolk jih skadiš) zna biti šok za telo…
Imam kar konkretne izkusnje. Izogibaj se poceni kompletom, ker se ti stvar kar hitro lahko zameri. Izogibaj se tistim cigaretam, ki so v obliki klasicne cigarete, ker s tem redko komu uspe nehat.
Kupi ze v startu dober komplet in imas dobre moznosti da prenehas kadit. Stane okrog 50€ in vec. Te se polnijo na tekocine. Trajanje baterije je odvisno od velikosti baterije. Ene drzijo pol dneva, ene 2 dni. Dlje kot trajajo, vecje so.
Poglej ponudbo tu recimo
http://www.ovale.si
http://www.veyper.si/
http://www.pyursmoke.si/
je pa tega nesteto in edino vodilo ti je da ne kupujes poceni. Za zacetek kupis en komplet in rezervno baterijo in nekaj tekocin. Mesecni strosek ti potem predstavljajo tekocine in uparjalne glave. Skupni strosek na mesec je potem okrog 50€, odvisno od tekocin, modela cigarete (katere glave potrebuje) in od tega koliko skadis.
Pred časom jo je kupil moj možu, ki je v povprečju pokadil kakih deset cigaret dnevno. To razvado je povsem opustil in se navadil na elektronsko cigareto. Finančno mislim, da se dolgoročno splača (v Ljubljani stane kompletna cigareta okrog 40 evrov), vsaj možu meni tako (ima finance bolj pod nadzorom kot jaz:-). Tekočine za cigareto naroča tudi preko spleta, ker so cenejše, pa ravno tako dobre. Naročil je tudi eno kompletno cigareto s Kitajske, a je slabše kakovosti kot ta, ki sva jo kupila v Ljubljani. Tekočine lahko vsebujejo nikotin (različni odstotki) ali pa so tudi povsem brez nikotina. Sama kadar me zvečer pred televizijo zamika kaj prigriznit, raje potegnem par dimov iz elektronske cigarete (samo s tekočino brez nikotina, ker navadnih cigaret nisem nikoli kadila).
Preden sva cigareto kupila (po tehtnem razmisleku), sva zadevo parkrat preizkusila v prodajalni (to omogočajo vse te prodajalne).
Največji očitek s strani zdravnikov in raziskovalcev tem cigaretam je, da ne vedo, kakšno zdravstveno škodo lahko dolgoročno povzročijo. Meni je všeč, ker ne smrdijo (oziroma dišijo), vonj in dim takoj izgineta, tudi, če kadiš v stanovanju (mož je prej navadne cigarete kadil na balkonu). Meni moj mož lepše diši, odkar je prešel na te cigarete:-). Ne kadiva jih pred otroci (najstnika), ker so bolj privlačne kot cigarete (tamali prave cigarete itak sovražijo, kot so jih naučili v šoli). Razložila sva jim, da je to samo za odrasle in pika, tako kot cigareti. Najbolj skrivava tekočine, saj na njih piše, da imajo okus po čokoladi, kikirikejevem maslu, piškotih …
Upam, da sem vam kaj pomagala.
pri polnočnem klubu, je bilo prejšnji petek govora o elektronskih cigaretah. Čeprav so bila mnenja deljena, pa so se vsi sogovorniki strinjal, da je manj škodljiva od navadnih cigaret. Pa ni smradu in pepela. kako pa polniš baterijo, če zdrži manj kot en dan? Pri vseh negativnih mnenjih je treba upoštevati, da cigaretni lobij, ni zainteresiran, da bi se uporaba teh cigaret povečala.
tocno tako, cigaretni lobij res dela vse na tem da bi ocrnil elektronsko, ceprav se je vsaka resna raziskava pokazala da so neprimerno manj skodljive, oz. sploh ni do zdaj nekega konkretnega dokaza da so skodljive in ce ja, na kaksen nacin.
Ce kadis elektronsko cigareto cez cel dan, moras vedno imeti zraven eno rezervno baterijo, ki jo polnis preko usb. Obstajajo sicer bolj zmogljive, ampak tiste so kot receno vecje in zato manj priljubljene. Se pravi obe das npr zvecer in cez noc na polnjenje in ti zdrzijo do naslednjega vecera.
je, ampak odvisno od jakosti. Ko potegnes, te rukne v grlo, tako kot prava cigareta, ali pa ne, ce je jakost premala. Tako da je pomembno da si vzames primerljivo jakost. Jaz sem kadil vedno light cigarete, to je pri elektronskih 12mg nikotina.
Se pa kadijo malo drugace. Cigarete se vlecejo kratki vdihi, te pa se vlecejo en vdih po 3-5 sekund, bolj pocasi. Okusi pa so neprimerno boljsi. Meni so zdaj navadne cigarete za bruhat ogabne, pa sem bil res strasten kadilec.
Zmanjšaj ta prave cigarete, imej škatlico tri dni, ali pa nehaj kaditi.
Nobena alternativa ni podobna smotkanju.[/quote]
jasno da ni, ampak od kot ideja da je kajenje cikov najboljsi nacin kajenja in filanja z nikotinom? Po skoraj 20 letih cikov in 2 letih elektronske ti povem da je elektronska neprimerno boljsa, samo navadit se je treba. Trmasto vztrajati nekaj dni in ze pozabis na cigarete.
Hvala Peter 12345. Zanima me, kje si kupil elektronsko cigareto? Na spletu sem videla precej ponudb, a so vse iz tujine. Koliko časa pa imaš tekočino, ali jo polniš po vsakem kajenju? In kakšen okus si izbral. Jaz bi imela brez nekih dodatnih parfumov. Ker nimam namena prenehat kaditi, mi bo vsaka informacija zelo dobrodošla. Zanima me še, ali je potrebno cigareto pred vsakim kajenjem napolniti s tiso tekočino, ali ta drži za delj časa. v službi ne kadim oz. morda en čik pri kavi oz po malici (seveda ne v pisarni). Kadim pa že 38 let. Nikoli ne kašljam. Bila sem tudi na rentgenu pljuč in mi je pulmolog rekel, da je vse ok. Moti me predvsem smrad v stanovanju (preselila sem se v novo stanovanje. Povej mi še prosim, kaj koristnega. a je kakšna posebna procedura, preden prižgeš čik.
si ti mau glupa??? elektronska cigareta ti nc ne skoduje. wtf ti kk jasn. k kadis navadne cigarete vdihujes TAR ke je pavzlovstrupel in ima vec kt 3500 kamikalij vsebi. pr elektronskih cigaretah pa vdihujes: vapor,okus,nikotin in to je to. ne ti men govort kle da so elektronske cogarete bl strupene od navadnih. stfu
Jaz imam dve čisto novi s polnilcema. Uporabila sem samo eno z enim polnilom. Imam še štiri zapakirana polnila in srebrn etui. Če te zanima več mi piši na zs: umetnost2033@gmail.com