Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Elena je dobila še 3. podpis poslanke

Elena je dobila še 3. podpis poslanke

Elena je dobila še 3. podpis poslanke tako, da zdaj lahko tudi uradno vloži kandidaturo! Se že veselim soočenj in navijam zanjo.

http://www.elena-priloznosti.com/index.php?categoryid=14&p2_articleid=70

super novica! tudi jaz stiskam pesti zanjo!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

Kakor vidim je omenjena poslana Majda Širca, zanima pa me, kdo sta ostali/a dve/a?

Slavko Gaber in Roberto Batelli

Meni je pa zoprna ko šus, pa ne zarad izgleda ampak čist tko, mi ne sede,tko da upam, pa kaj upam, sej tko nima šanse

huraaa!

Meni je tudi zoperna, ne vem no, da se takšni javijo za predsednika. potem še jaz podajam objavo za kandidatko, če je že vsakdo lahko predsednik torej….???

Ste brale na straneh 24 ur. ko piše, če bi trenutno bile sedaj volitve koga bi volili in Jelinčič je prvi na listi huraaaaaaaaa. Tako so ljudje glasovali. Poglejte oz. preberite. Jaz sem za Jelinčiča, ker bo on rešil z hrvati ne bomo rabili Haag…..

Torej: Glasujmo za Jelinčiča. Pa čeprav velikoooo blebeta je pa bolj pameten kot vsi drugi!!!!!!!!!

Kako dobro pravzaprav poznaš Elenine razloge za kandidaturo? Kako vrednotiš njen dosedanji angažma na različnih področjih? Ali ti dela težave zgolj njen videz?

Odgovora ne pričakujem, če se boš malo zamislila, je bilo vredno.

PS: pred časom je tu in na Političnem čveku že tekla debata v zvezi z Elenino kandidaturo. Nekateri odgovori so bili odlično argumentirani, drugi pač pritlehni in popolnoma neutemeljeni. Če se ti bo zdelo vredno malce povečati svoj domet, izvoli link: http://med.over.net/forum5/read.php?151,4229605,4229605#msg-4229605 Branja ne zmanjka prav hitro.

Pa lep pozdrav.

sem rekla da me njen videz ne moti, mi je zoprna pač,…ne vem zakaj bi se morala zamislit na d tem.eni so mi pač antipatični

No, če se je pa Gaber odločil za to, potem pa ni več kaj…očitno smo res v resni krizi.
No ja, kakorkoli, samo, da ne bo (kar žal bo) Peterle.

Vsakdo pa res ne more kandidirati.

Mislim, da ti ne bi mogel dobiti treh podpisov poslancev.

In če bo uradnih kandidatov res preveč, bi bilo smotrno dviginiti prag za uradno kandidaturo (več podpisov poslancev oz. volilnih upravičencev).

Čisto vsak pa tudi ne more biti predsednik.

S takim hendikepom, kot ga ima Elena, se mi zdi za predsedniško funkcijo povsem neprimerna, saj ima zaradi invalidnosti določene omejitve.
Nič nimam proti invalidom, ampak sprejeti morajo svoje omejitve.

Ko bo dobila minimalno število glasov, bo pa njena razlaga, da zato, ker je hendikipirana. Ja, tudi zato…
Sicer pa tudi v njeno strokovnost dvomim.

Moje mnenje pač…

No jaz pa navijam za Petrleta, poznam ga še predno je stopil v politiko, je siper človek…

Mislila sem SUPER človek…

Pravi, da se bo borila za enakost vseh. To ne bi bilo nič narobe, če ne bi ona žal izkoristila svojega hendikepa v svojo korist. Zakaj je apelirala na poslance, naj ji pomagajo s tem, da podpišejo, ker pač “težko” zbere vse podpise. Če se bori za enakost, potem to ne bi smela biti ovira. Če je to težko, kako bi bilo težko šele predsedovanje? Mislim, da bodo s to kandidaturo žal izgubili predvsem invalidi. In na napačni osnovi kandidira in sicer, da bodo ljudje rekli joj kako je “uboga” njo podprimo…Skratka grdo je na tak način pridobivati glasove…

pozdravljeni!

jaz pa ne razumem, kako lahko nekateri govorite, da elena izkorišča svoj hendikep. Saj ona JE na vozičku in ne more ne bit. Je hendikepirana in pika. Kot taka, kot vem, ja bila velikokrat soočena z besedami kot so: ti tega ne znaš, ne zmoreš, nikoli ne boš mogla … (it na faks, najti službe, živeti sama…) pa je vseeno vse to dosegla, s svojim aktivizmom, ki jo je pripeljal tudi do odločitve o tej kandidaturi (saj ni z neba padla v slovenski politični prostor).

In če kaj, je lahko njena kandidatura zelo dober zgled za hendikepirane, njihove starše, učitelje, vzgojitelje,…, ki poslušajo iste stvari, kot jih je sama. Zgled za to, da si lahko zastavijo večje cilje in jih uresničujejo, da imajo lahko ambicije in da lahko pričakujejo več.

Še ena priložnost, da vidim kako ljudje blefiramo. Roko na srce, nekateri so pa tudi v resnici počasnejše sorte.
Niti v sanjah si ne predstavljam take osebe kot je Elena v vlogi v kateri želi nastopiti. Saj se v resnici menda tudi sama ne vidi. Nekdo, ki je tako zelo boleče drugačen od ostalih se ne bo boril za ostale ampak bolj za take, ki jim je podoben. Pozerka? In ja, izkoriščevalka.

Praviš, da je Elena izkoristila svoj hendikep v svojo korist, ker je apelirala na poslance, naj ji pomagajo s svojim podpisom. Tu pa se zelo motiš. Nič ni izkoristila v svojo korist. Če bi že šlo za kakšne koristi bi to bilo kvečjemu v korist vseh invalidov.
Ima pa Elena vendarle iste pravice kot vsi ostali kandidati, ali ne? Potem je Peterle tudi izkoristil svojo bolezen, tako da je stranka SDS, nagovarjala svoje člane in jim pošiljala pisma, naj dajo glas za Peterleta.

Nadalje praviš, da Elena kandidira na napačni osnovi in sicer, da bodo ljudje rekli, kako je uboga. Veš kaj, ti sploh ne veš na kakšni osnovi Elena kandidira in kdo Elena sploh je. Pišeš pač zato, da pišeš.

Uboga si ti in ne Elena. (Povsem moje mnenje).

Sem nekje že zapisala, da mi je žal za Eleno, kakšno ceno bo plačala za to, da se bori za druge. Elena se bori, da bi bile “drugačnim” priznane pravice, ki jih drugi “normalni” imajo. S svojo kandidaturo bo pa najlažje opozorila na to. Slišal se bo tudi glas hendikepiranih.

Pa če je tebi prav ali ne. Meni se zdi prav. Še enkrat pa povdarjam, da se mi zdi, da bo Elena za to plačala zelo visoko ceno. Jaz tega ne bi zmogla. Zato jo še posebej občudujem.

Bravo Elena!

S to kandidaturo invalidi ne bodo nič izgubili. Samo pridobili. Slišalo se bo in videlo, da so med nami tudi drugačni in so jim prav zaradi njihovega hendikepa večkrat kratene osnovne človekove pravice.

In od kod ti misel, da Elena kandidira na osnovi, da je “uboga”. Daleč od tega. Prav Elena je tista, ki se nima za ubogo.

Uboga si ti mina*, …skratka grdo je na tak način o nekom govoriti kot to delaš ti.

Vrabček, govoriš o pravicah ki so v veliki meri kratene invalidom. Elena se bori za njih in njihove pravice. Meni pa nekaj tukaj ne štima. Katere pravice so torej kratene invalidom v taki meri, da mora Elena kandidirati za predsednico in s tem opozarja na silne krivice, ki se dogajajo vsepovprek invalidom pri nas? Prosim ne mi začenjat s parkirnimi prostori in pločniki ker je to navaden blablabla. V podobni situaciji kot invalidi na vozičkih smo starši z otroki v navadnih otroških vozičkih. In povem ti iz lastnih in še toplih izkušenj da NI trgovine oz. ustanove kamor ne bi mogel priti z otroškim vozičkom v katerokoli nadstropje oz. oddelek. Povsod so klančine, dvigala… Povej katere konkretne krivice se tako množično dogajajo pri nas invalidom.

Gre samo za to, da od predsednika države pričakujem tudi to, da bo v dobri telesni kondiciji saj tako tudi posredno skrbi za svoje zdravje. Od predsednika države pričakujem, da bo govoril tako, da ga bomo razumeli vsi državljani. Neko momljanje tu ne pride v poštev.
Invalidi zaradi te kandidature ne bodo pridobili ničesar.

Vidiš vrabček kako vedno bereš napačno. Uboga sem dala v narekovaj, če nisi opazila. Povrhu tega jaz invalide sprejemam kot sebi enake, največkrat imajo ti ljudje več življenske energije in optimizma, kot “zdravi” ljudje. Ravno zato, mislim, da dela veliko škodo invalidnim osebam. Zakaj v nedogled ponavlja hendikep? Nedolgo nazaj je mama invalidnega otroka ostro opozorila, da njen otrok NI DRUGAČEN. Pri Eleni in tebi vrabček pa v nedogled poslušamo samo o drugačnosti in hendikepu. In v tem smislu vidim veliko večjo škod kot pa korist pri njeni kandidaturi. Sicer pa nikjer nisem zasledila, da bi jo podprla kaka invalidska organizacija, ali se mord amotim?

:))))), če pomislim, da je ta tip odločal o šolstvu… brrrr…

S tabo, ki vidiš samo do parkirnih prostorov in pločnikov, je škoda vsake sekunde za nadaljnjo razpravo.

Tvoje lastne in tople izkušnje me pa sploh ne zanimajo, zato se obrni na koga drugega, ki bo voljan s teboj razpravljati.

A je morda koga presenetila izjava predsednika Društev invalidov Slovenije o kandidaturi Elene Pečarič?

vrabčka in njej podobnim. Naj se cvremo v peklu!!!!

:-))

New Report

Close