Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis EMA 2004 – a morajo v angleščini??

EMA 2004 – a morajo v angleščini??

Saj ne spada ravno povsem v ta forum, ker ne zadeva slovnice, a kolikor je ta forum namenjen našemu dragemu jeziku nsaploh, sodi tudi sem:
ne vem, ali še koga moti, da morajo celo na tekmovanju za slovensko popevko EMA peti pesmi v angleščini??? Zakaj? Ker je kao bolj “cool” ali kaj? (tega stavka prosim ne lektorirajte! :-))
Res ne vem, zakaj se eni tako sramujejo našega jezika, da je treba pesmice “polepšat” s tujim jezikom…
In, evo, ravno zato sem danes dala svoj glas Regini, ki me je zelooo prijetno presenetila, ko je pela ne le v slovenščini ali kakem ljubljanskem dialektu, ampak v prekmurščini! Čeprav mi prekmursko narečje nekako nikdar ni pretirano “ležalo”, pa moram reči, da me je danes z njim kar ganila, sploh pa s svojim ponosom nad slovenskim jezikom in njegovimi naravnimi dialekti, tako da mi je vse skupaj zelo lepo zazvenelo! Bravo, Regina!

Ne, ni jim treba! Ampak zakompleksanim zafrustrirancem pač ne moreš dopovedati, da z debilnim opičjim oponašanjem “velikih” ne bodo prav nič zrastli …
Uf, malo je lažje, če si da človek vsaj verbalno malo duška.

totalna razprodaja slovenskega jezika! upam, da bojo letos poslali v turčijo kake pametnjakoviče z angleško pesmijo in bojo butci ostali brez točk!

Mene pa grozno moti izraz televoting. Še Hrvati rečejo glasanje telefonom (ali telefonsko glasanje?).
LP Jasna

Menda morajo na Emi (=na nacionalnem izboru) peti v istem jeziku kot potem na evrosongu.
Nekaterim se pač zdi, da je bolj pomembno, da je izraz krajši (televovting), kot pa da je bolj slovenski (telefonsko glasovanje).

New Report

Close