email – outlook express
Rada bi brala e-maile v outlook expressu, zanima me kako? Imam odprt e-mail v hotmail.com.
cao, marie
Marie, za pop dostop do hotmailove pošte potrebuješ poseben program, ki menda ni freeware.
Upam da imaš slovenski outlook express, v nasprotnem primeru si boš morala prevajat:
odpri outlook express>orodja>računi…>dodaj>pošta>vpišeš tvoje ime in primek oziroma tisto, kar želiš da se izpiše kot pošiljatelj tistemu kateremu pošiljaš pošto>vpiši e-naslov ki ga že imaš pri hotmailu>sledi ostalim navodilom.
Ti pa vseeno priporočam, da si narediš naslov raje kje drugje, npr pri ali volja.net ali kjerkoli, po možnosti slovenskega.
Niko, mislim, da si površno preletel vprašanje. Sprejemanje pošte s hotmail accounta ni možno neposredno v OutlookExpressu – vsaj včasih je bilo tako. Če hotmail sedaj že podpira pop dostop, se oproščam.
sprejemanje pošte iz hotmaila v Outlook Express v pop3 od junija letos ni več možno!
Do sedaj sem to vedno in preprosto delal preko outlook express, in tudi trenutno mi ni javilo nobene napake. Toda to ni pop3 protokol, temveč gre za http poštni strežnik. Kako so to uredili mi ni jasno, najbrž spet kaka MS™ pogruntavščina.
Lahko povem še to, da vse mape, ki jih imamo že ustvarjene v web poštnem predalu in glave mailov skopira v outlook express in vzporedno s tem kar delamo v outlook express -u spremembe vnaša tudi v web predal. Zato moramo biti pri brisanju mailov, itd. vedno priklošljeni na internet.
To je tudi eden razlogov, da hotmail ni ravno fajn ponudnik e-mail storitev.
Naj še enkrat, bolj natančno pojasnim: Prvič ko sinhroniziramo outlook express s hotmailovim naslovom skopira glave mailov, in šele ko mail odpremo (ko smo online) se vsebina pretoči in ostane na našem računalniku, po tem si jo lahko ogledujemo in odgovarjamo nanjo tudi ko nismo “omreženi”.
orodja – racuni – dodaj – posta – vpises ime – vpises e-mail naslov – streznik za prihajajoco posto je HTTP , ponudnik postnih storitev je HOTMAIL – vpises se ime in geslo racuna – dokoncaj in je to to…
Ja, Tajfun, Niko ima prav! Točno tako je – tudi meni OUTLOOK express odlično sodeluje s Hotmailom!!
Forum je zaprt za komentiranje.