Emocionalna prevara
Zanima me vase mnenje glede moževega odnosa s sodelavko. Z njo se pozna ze dolgo, sodelavca sta ze 5 let. Nikoli nisem bila ljubosumna na njo saj jo tudi jaz poznam in mi niti ni delovala njegov tip. Do predkratkim, ko me je presinilo, da zelo veliko govori o njej, kako je faca, kaksne pribija in malo sem ga sprovocirala, da ji verjetno zato toliko pomaga, ker ni ravno brihtna in me je takoj popravil, da je inteligentna in samo malo lena.
Pogovarjata se tudi o domacih tezavah in vem, da tudi o najinih problemih. Ni mi dalo miru in sem pogledala njun pogovor na skype-u. Nic posebnega, razen tega da je pogovor poln zafrkancij in opravljanj sodelavcev. Sam se ponuja za pomoc in ona mu poslje emoji poljubcek. On ji tudi sam posilja smajlije on vse je kao sam zafrkavanje. Moti me predvsem to, da je on kao zaprt tip in veckrat sem mu tudi omenila, da bi bila vesela, ce se name kdaj spomni in mi napise kaksen lustn sms, vsaj kaksen smajli. Rekel je, da je njemu to brezveze in da ga poznam in vem, da njemu ni do tega. Kk pa sem to nasla, se pa sprasujem alj je res tako. Ocitno vseeno rabi njeno pozornost in jo tudi sam isce. Torej si nekaj kar pri nama manjka, z njo potesi. Verjetno to niso nobene sexualne potrebe, ampak samo nekaj kar ne dobi od mene. Ali imam razlog za skrb? Naj se omenim, da najino spolno zivljenje ze kar nekaj casa trpi. Vedno jaz dajem pobudo za sex, veckrat me tudi zavrne. V nosecnosti sva imela odnos samo 2x in cakala 3 mesece po porodu na sex, za katerega sem jaz prosila. Ali imam razlog, da pomislim, da je tudi to lahko emocionalno varanje? Ali mogoce celo vec od tega
Jaz mislim, da te lahko skrbi kar upravičeno, glede ne njegovo vedenje in glede na to, da nimata spolnih odnosov oziroma imata težave. Ampak skrbi težave ne bodo odpravile. Na tvojem mestu bi poskušal ugotoviti in poiskati tisti manjko v odnosu, ki ga je zvlekel drugam. Seveda skupaj z njegovim sodelovanjem.
Da je njemu to samo zafrnkancija, je tu po moje samo izgovor, zato da lahko nadaljuje in preizkuša do kot lahko gre. Vprašanje kaj bo naredil, če se mu bo ponudilo kaj več od le te zafrkancije. Vajin odnos je vsekakor na preizkušnji.
Poskusi ne nastopiti z obsodbami, ampak le povej, kako to nate vpliva, kako se ob tem počutiš in da razumeš, da mu nekaj manjka. Vprašanje je, če se je on temu pripravljen odreči. Včasih je to kot droga za nekoga, ki je tako željan pozornosti.
Hvala za odgovor in nasvete Marko. Najina situacija je res zelo komplicirana ze od prej. Zelo tezko mu zaupam, ker mi je ze velikokrat lagal in prikrival. Lagal je tudi svoji druzini, da hodi v solo, ponaredil spricevalo. Po stirih letih zveze sem zvedela, da me je na zacetku prevaral, lagal glede placevanja poloznic, vzel kredit za katerega mi ni povedal. Vse to je pustilo hude pisledice in danes zivim s clovekom, ki mu ne zaupam. Najbolj se prickava ravno zaradi spolnosti. Po njegovo nimava usklajenega libida. Njegov naj bi bil nizji od mojega. Imam se za privlacno in postavno zensko. Tudi to mi on potrdi, vendar ne kaze zanimanja za spolnost. Verjetno je uplahnela ravno zaradi tega, ker ve da me je prizadel. Vendar je on prizadel mene in si se vedno JAZ zelim sexa. Torej sem velikokrat pomislila, da me vara. Najbolj me je prizadel dogodek izpred nekaj let, ko sem se mu prikazala v sexy spodnjem perilu in se mi je zacel smejat. Meni je on se vedno privlacen in to mu tudi pokazem. Jaz pa sem vedno manj prepricana, da on ne cuti privlacnosti do mene. Zdaj pa vidim, da kljub temu, da trdi nasprotno, mu manjka tudi custvene pozornosti.
Hvala za odgovor in nasvete Marko. Najina situacija je res zelo komplicirana ze od prej. Zelo tezko mu zaupam, ker mi je ze velikokrat lagal in prikrival. Lagal je tudi svoji druzini, da hodi v solo, ponaredil spricevalo. Po stirih letih zveze sem zvedela, da me je na zacetku prevaral, lagal glede placevanja poloznic, vzel kredit za katerega mi ni povedal. Vse to je pustilo hude pisledice in danes zivim s clovekom, ki mu ne zaupam. Najbolj se prickava ravno zaradi spolnosti. Po njegovo nimava usklajenega libida. Njegov naj bi bil nizji od mojega. Imam se za privlacno in postavno zensko. Tudi to mi on potrdi, vendar ne kaze zanimanja za spolnost. Verjetno je uplahnela ravno zaradi tega, ker ve da me je prizadel. Vendar je on prizadel mene in si se vedno JAZ zelim sexa. Torej sem velikokrat pomislila, da me vara. Najbolj me je prizadel dogodek izpred nekaj let, ko sem se mu prikazala v sexy spodnjem perilu in se mi je zacel smejat. Meni je on se vedno privlacen in to mu tudi pokazem. Jaz pa sem vedno manj prepricana, da on cuti privlacnost do mene. Zdaj pa vidim, da kljub temu, da trdi nasprotno, mu manjka tudi custvene pozornosti.
Se mi zdi, da se na tem forumu ponavadi prva začnem usajati, ko nekdo napiše tisto grdo vprašanje, saj veš, zakaj si imela otroka s človekom, ki je neprimeren za partnerstvo. Ampak tu pa tam se pojavijo primeri, ko bi jaz žensko vprašala isto. Recimo tebe.
Sej sem se tudi ti sama to ze veckrat vprasala. Vendar, ko enkrat ze imas druzino, bolj razmisljas v smeri kako naprej. Locitve si ne zelim. Vsaj zaenkrat ne. Zelim si iskrenosti in vedno bolj dvomim, da jo bom od njega dobila. Naj se povem, da mi je ob zadnjem prepiru, ki je bil ze spet glede sexa, dejal naj si ze najdem enega, da dam njemu mir. To clovek, ki je sam zvest in srecen v zvezi verjetno ne rece.
Kaj so delali tvoji starši s tabo, Bibitka, da se tako malo ceniš in si pripravljena požreti toliko laži, zavračanja in poniževanja?
Od nekoga ki se tako obnada do tebe, ne mores realno pricakovati iskrenosti. Clovek te sploh ne spostuje. Ali drugace, nekdo ki sebe tako malo spostuje, kot se ti, ne more pricakovati, da se bo on zdaj spremenil. Bi morala prej sama zelo dvigniti nivo samospostovanja. Ampak potem bi nekoga, kot je tvoj partner, ze zdavnaj nacevljala v kolikor ta ne bi sledil tvoji “transformaciji”.
Ocitno vseeno rabi njeno pozornost in jo tudi sam isce. Torej si nekaj kar pri nama manjka, z njo potesi. Verjetno to niso nobene sexualne potrebe, ampak samo nekaj kar ne dobi od mene. Ali imam razlog za skrb?
Kaj vama manjka, kar dobi pri njej?
Nekaj nežnosti, lepo besedo, z njo se ne prepira kot se s tabo, ker ni vzkipljiva tako kot si ti. Ti se skregaš, ker hočeš seksat… Ammmm, prvo ga nahruliš potem želiš, da bo ves zainteresiran zate?
In enkrat si prišla v seksi perilu in se ti je smejal in sedaj nikoli več, a ne? Zanalašč! 😉
Si pomislila, da si izbrala napačen trenutek, pristop? Verjamem, da te je prizadelo, ker si se potrudila, učinek pa ni bil tak kot si pričakovala iz tega lahko zaključiš zgolj to, da si izbrala napačno metodo zapeljevanja. Raje najdi drugo pot kot, da mu svoj neuspeli poizkus, še leta mečeš pod nos.
“Večni” prepiri v hiši, kdo bi to zdržal?
Na drugi strani razumevajoča sodelavka.
Hja koga bi človek izbral?
Še pes beži od človeka, ki ga stalno biča, zakaj misliš, da bi moral on ostat ob tebi? Samo zato ker je tvoj mož? In ker si ti njegova žena ga lahko po mili volji nadiraš in za nameček še pričakuješ, da mu boš erotično zanimiva?
Namesto očitkov in prepira raje najdi način kako zapeljat moža, da bo pokazal zanimanje. Ampak po letih nesoglasij ne bo uspelo že kar od prvič z novim perilom, verjetno bo rabil čas.
Zakaj ti ni povedal za stvari, kredit, šola…. ? Očitno ima že tako nizko samozaupanje in potem že vnaprej ve kaj bo sledilo iz tvojih ust in si niti ne upa pogovarjat s tabo, ker ga boš spet tepla (z jezikom)…
Spremeniš lahko zgolj sebe in sledil bo odziv na njegovi strani, če ne bo tak kot si si zaželela si nekaj spregledala.
Tole pa je bila ena taka klofuta v slow motion varianti. Tole kar mi je On napisal je nekaj kar se mi nekako ves cas poraja po mislih pa vendar ne morem iz tega vzorca, kjer sem jaz tista, ki jo je vredno loviti. Vse se res nekako le odvija okoli spolnosti. Ocitno se najine potrebe le neuskladijo in verjetno, ce bi bilo sexa vec in na njegovo pobudo, bi imela tudi jaz jezicek bolj umirjen. Verjetno bi se le ob kaksnem pms-ju ventilirala verbalno in bi vseeno potrpezljivo cakala, da le mine menstruacija, da se lahko sprosceno predam svojemu mozu.
Zenska, ki se samozavestno prikaze moskemu v perilu in jo ta ohladi s posmehljivim nasmehom se bo verjetno se kdaj prikazala v spodnjem perilu, vendar nikoli tako samozavestno kot prej. Edino, ce je striptizeta in je to njena profesija.
Tudi to ni edini podoben dogodek. Ocitno mu direktnost ne ustreza. Verjetno bi bilo bolje vec prepustiti njegovi domisljiji.
Razlika med moškimi, ki si ti dobrikajo in pihajo na dušo in tvojim možem je, da se moraš za moža tudi ti nekako potrudit, če želiš gradit odnos, gojit ljubezen, pri onih drugih bi pa lahko samo jemala.
Spoznavam, da sem res premalo energije vlagala v vezo. Ne bi pripisala vso krivdo samo sebi.
Se vedno mi ne da miru odnos s sodelavko. Kaj ce sem ze prepozna in se je ogrel za njo? Bojim se, da se je tudi ona zanj, ce mu govori, da se ji zdi, da je njen moz v depresiji in da imata tezave. On pa ji potozi o nama. To me najbolj moti. Vse vsebine teh pogovorov ne bom nikoli izvedela, vendar je ze neprijetna misel, da taksni pogovori med njima sploh so. Zanima me kaj bi na to rekel njen moz, ki je tudi prijatelj mojega moza. Verjetno mu ne bi bilo v ponos, da zena razlaga, da je v depresiji. Zelim samo v glavi razcistiti ali gre za platonski odnos ali lahko sklepam, da med njima le svigajo neke iskrice.
Ko sem mu v preteklosti omenila, da me moti, da jo klice bajsa (spet ena njuna fora) me je ustavil, da je ona kot moski prijatelj in da mu sploh ni dobra in da se sam mal heca.
Ne gre za iskanje krivca, saj nismo na sodišču… 😉
Ne vem, če je res potrebno tako paniko zganjat, raje bodi vesela, da ti (še vedno/klub vsemu) toliko zaupa. Namesto, da ga sumničavo gledaš, ga zbadaš na osnovi tega kar ti je zaupal, vršiš nad njim psihični pritisk…, se raje z njim pogovarjaj o stvareh, ki se mu godijo čez dan. Tudi o sodelavki.
Očitno rabi sproščen pogovor, ki ga doma ni in ga je našel drugje.
Edino tako lahko vplivaš na njegovo odločitev, da bo raje ostal s tabo kot pa iskal tolažbo drugje.
Kolk ste ene babe res neumne. Pehate se za nekim brezveznikom, ki se vam smeje v fris, se skoraj pretrgate, da mu ustrežete in plešete okrog njega, medtem ko on laže, goljufa, vas izsiljuje s seksom in slepomiši okrog financ in svojega izobraževanja. In za nameček še izsiljuje s seksom.
Koji klinac je sploh važno ali ima drugo ali ne? Ali je to sploh pomembno? Tip se obnaša kot totalen kreten in vas ne spoštuje niti 5 posto, ve se pa sekirate, če ga kam namaka??? Se pravi, da je sprejemljivo, da vas ponižuje na vsakem koraku, le da ne kavsa naokrog? Kaj sploh imate od takega tipa? Se sekirate res le za to, kaj bodo rekli sosedje?
Vzgoji si vsaj par lastnih jajc, če jih že tisti tvoj bedak na domačem kavču nima, in ga zapusti. Če nisi ravno popolnoma zapuščena, boš seks našla na vsakem koraku – brez slabe vesti (čeprav ti je že zdaj ne bi bilo treba imet). Pa še odplačevat ti ne bo treba bogve kakšnih dolgov, na katere nisi pristala. Zakaj ga sploh še prenašaš? Iz svoje lastne lenobe, ker se ti ne da glede tega ničesar ukrenit?
dej zastop, da se ene tako rade seb smiljo in rade žanejo usmiljenje pri drugih ☺
Pa še razni Marki imajo dobro kost z velik mesa ☺
Forum je zaprt za komentiranje.