Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Emonec kava, kako jim rata?

Emonec kava, kako jim rata?

Ta kava, ki jo kupujem v hoferju uniči konkurenco v vseh pogledih. Danes pil spet barcaffe in se ne more primerjat z emoncem (100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} arabiko).
Emonec se lahko primerja s precej dražjo, odlično italijansko kavo, ki jo uvaža in praži mariborska firma italcrem.
V čem je fora, da po tako nizki ceni ponujajo takšno kvaliteto? Vse drugo kar probam ima bled okus, nobene arome, itd…

Bom preizkusila to.
Dem kupila včeraj v Mercatorju Franck kavo in ti povem, da tako slabe v življenju nisem pila…
Okus po zažganem, približno vonj po smrdečem hrošču, ki ga po nesreči zmečkamo, a ga raje ne bi….

Ko pometejo po skladišču, prepražijo kar ostane in to je emonec. Še kaj??

Ampak Emonec minas, ne Emonec turška …

Se pa strinjam, da je boljša kot Barcaffe.

Katero pa predlagate za kafetjero?
Iliy rdeča in črna sta zame preveč žgani in citrusni.
Sprobal sem tud vse, kar se v navadni štarcun dobi za ta način priprave, nič mi ni všeč. Grenko, žgano in cuitrusno
Sprobal sem tud une z Vrhnike, niso mi všeč. Preveč spet žgano, pa kislo.
Še najboljš mi je bila Etiopia harrar, a je kar draga ta iz stare LJ.
Kaj bi lahko še poskusu, je dobro in relativno ugodno?

Kaj pa rdečo Goriziano si že poskusil? Meni je fuuul dobra tudi Cafe Vergnano 1882…

[/quote]

Jaz bi tudi rada poskusila Emonec kavo, ker jo dosti ljudi hvali. V Mercatorju je sploh ne vidim! Kje se lahko kupi?
Aja, napisala si Emonec minas, ne Emonec turška. Ampak jaz si kuham samo turško kavo, torej moram kupiti Emonec turško? Turške si ne morem skuhati iz Emonec minas kave?

Pa kako lahko sploh v katerokoli primerjavo vlačite ta prežgani, nagravžni Barcaffe? Od kod tej kavi tak sloves? Meni grejo kar kocine pokonc, ko vidim da mi jo kdo k bajti prinese.

[/quote]

Jaz bi tudi rada poskusila Emonec kavo, ker jo dosti ljudi hvali. V Mercatorju je sploh ne vidim! Kje se lahko kupi?
Aja, napisala si Emonec minas, ne Emonec turška. Ampak jaz si kuham samo turško kavo, torej moram kupiti Emonec turško? Turške si ne morem skuhati iz Emonec minas kave?
[/quote]

Saj ta emonec minas je za turško kavo. Samo mislim, da imajo dve robusta in arabica, arabica ima ful aromo, že, ko odpreš ful diši. V hoferju jo imajo.

barcaffe je zakon. Emonec je pa res zanič,

[/quote]

[/quote]

Emonec minas in Emonec turška je ista kava, razlika je le v jakosti praženja in obe sta za klasično kuhanje turške kave.
Kupujem v Hoferju ali pa občasno, če sem v Kopru, v njihovi industrijski trgovini.

[/quote]

Emonec minas in Emonec turška je ista kava, razlika je le v jakosti praženja in obe sta za klasično kuhanje turške kave.
Kupujem v Hoferju ali pa občasno, če sem v Kopru, v njihovi industrijski trgovini.
[/quote]

OK, hvala, Barca. Mogoče se še danes ustavim v Hoferju in si kupim Emonec minas za poskusit. Do zdaj sem vedno kuhala Barcaffe, pa je morda res že čas za spremembo.

Meni pa emonec- noben, sploh ni všeč. Sem ga ravno zato kupila, ker ste ga hvalili tu gor, ampak ne-hvala. Še zmeraj mi je barcaffe od cenovno dostopnejših boljši. Je pa res, da je kavo treba znat tudi pripravit, tako da ni vse samo v vrsti kave, ampak tudi v pripravi.

jaz sem iz barkofeta običajno znal skuhat kofe (ne vedno), dokler je bil slovenski, iz hrvaškega ne znam skuhat dobre kave (nikoli)…

Najboljša je meni bio kava v zrnju iz DM. Doma zmeljemo sproti in skuhamo. Božansko.

New Report

Close