En čisto navaden biskvit s sadjem
Jogurtovo pecivo s sadjem je itak vedno uspešnica.
Samo ne vem katero sadje bi v tem letnem času uporabila. Breskev ni več. Mogoče slive?
Lahko pa narediš https://www.kulinarika.net/recepti/8100/sladice/skutino-pecivo-za-pozresne-sosede/
Tudi hitro narejeno in sočno.
masleno testo za pito:
25 dag masla
36 dag bele moke
10 dag sladkorja
1 jajce
1 pecilni prašek
(zmešaš zmehčano maslo, jajce sladkor, dodaš moko in pecilni, narediš kepo, cca četrtino prišparaš za trakce za povrhu, ostalo z roko porazdeliš po pekaču)
nadev:
1kg jabolk
15 dag sladkorja
cimet
p.s. testo za povrhu razvaljaš na fajn pomokanem prtu in z nazobčanim kolescem narežeš na trakce)
Za s sadjem je boljsa bolj kompaktna podlaga, da sadje ne potone prevec. Npr biskvit z vodo in oljem (poisci na Kulinariki “biskvit, ki nikoli ne pade dol”) ali pa z jogurtom (obvezno uporabi navadnega, sadni znajo delat probleme). Od sadja je najboljse uporabiti neko jagodicevje, npr zmrznjene borovnice. Sadje potreses z malo moke in das kar na surov biskvit.
Za piknike se dobro obnese tudi enostavno skutino pecivo, mislim da ga najdes pod imenom “lena gospodinja”. Sadje sicer v tega ne gre, lahko pa das rozine.