Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika En jelenov golaž…

En jelenov golaž…

…danes “pade” :))

No, ne bo jelen, bo iz mlade košute, 1/4 košute (obreznine, oba flama, bočniki, vrat…)+ srce, 1 cela karjola čebule….2kg svinske masti, en veeeeelik lonc:))) kilo soli, pol kila mlete hogorške paprike, en veeelik šop frišnih lovorjevevih listov….

Enostavno, recept za uspeh:)))

Za kok ljudi kuhaš in kok velik (litrski) lonc maš?

o njam njam! Samo mal preveč soli,ha? kar celo kilo? 🙂 ja ja,divjačina je uff super. mam doma lovca in sem jo prejedla veliko,pa zdrava je,ma specifičen okus. divjačinska suha salama pa sploh.. m,mmmmmm

Bambija si ubil, prasec umazani in še hvališ se s tem!!!!
Prav pozanimat se je treba a je tov se legalno ker če si ga prasec zanalašč ustrelil ker si itak sadist te je treba prijavit!!! Govno jedno a ne znaš kuhat pa se potlej tle ven mečeš i.d.iot hudičevo seme!Itak ga pa nisi v lovu ubil verjetno si nalaščg ga zbil z avtom patruljiraš po Colu ko eno prase!!!!

Kupš mesu kukr ste Vi kupili zrezke za dunajca. Se Vam to zdi sporno??

Bambija si ubil, ****** umazani in še hvališ se s tem!!!!
Prav pozanimat se je treba a je tov se legalno ker če si ga ****** zanalašč ustrelil ker si itak sadist te je treba prijavit!!! Govno jedno a ne znaš kuhat pa se potlej tle ven mečeš i.d.iot hudičevo seme!Itak ga pa nisi v lovu ubil verjetno si nalaščg ga zbil z avtom patruljiraš po Colu ko eno prase!!!!
[/quote]

Kuham za celo familijo za cel mesec naprej…piskr ma pa ene 35 al 40 litrov…magari je sposojen…

Kuham za celo familijo za cel mesec naprej…piskr ma pa ene 35 al 40 litrov…magari je sposojen…
[/quote]

Aja, kotu za prašiče, kaj se sprenevedaš. 🙂

Ti, ampak si kupo žvarovno, do teleta pa ne prideš. Pa do divjega odojka tudi ne.
Pa ne pozabi strest notri pol kile timijana, da ne bo tolk smrdelo. 😉

Bambija si ubil, ****** umazani in še hvališ se s tem!!!!
Prav pozanimat se je treba a je tov se legalno ker če si ga ****** zanalašč ustrelil ker si itak sadist te je treba prijavit!!! Govno jedno a ne znaš kuhat pa se potlej tle ven mečeš i.d.iot hudičevo seme!Itak ga pa nisi v lovu ubil verjetno si nalaščg ga zbil z avtom patruljiraš po Colu ko eno prase!!!!
[/quote]

Še tole..ja, da mam šanso, bi ga ustrelil…

Vem da zveni neprijetno, ampak zrezki ne rastejo na vehaj…če še ne veste…

Aja, kotu za prašiče, kaj se sprenevedaš. 🙂

Ti, ampak si kupo žvarovno, do teleta pa ne prideš. Pa do divjega odojka tudi ne.
Pa ne pozabi strest notri pol kile timijana, da ne bo tolk smrdelo. 😉
[/quote]

..szi teletom pride dobro….in slabo:))) Vsi bi imeli najraje ombole, pa pljučne, pa carski del stegna…al golaž, taprav golaž pride iz flama, bočnika, vratu, obreznin…..

Ma ne no, gozdne lepotice.. 🙁
😯

Ma ne no, gozdne lepotice.. 🙁
😯
[/quote]

….tud une u štali na ketni so……”štalske” lepotice???

Dokler jem meso…bom jedel prvi klas, takega k ga ne moreš kupit. razne poli salamce, zlepljene šunkarce, 3x zmrzjeno meso neznanega porekla….mene ne gane!!

Tud učim otroke…meso mi samo zrezek, so tudi pljuča, srce, jetra,flam, bočnik, obreznine…..če se odločiš da nekaj odstreliš….moraš vzeti to v zakup….in to porabit. Neodgovorno je da se delajo gospode in, karikiram, zaradi enega zrezka “zakoljejo” kravo:(((

Če tega ne razumeste…bejžte kupit “mortadelo”….

….tud une u štali na ketni so……”štalske” lepotice???

Dokler jem meso…bom jedel prvi klas, takega k ga ne moreš kupit. razne poli salamce, zlepljene šunkarce, 3x zmrzjeno meso neznanega porekla….mene ne gane!!

Tud učim otroke…meso mi samo zrezek, so tudi pljuča, srce, jetra,flam, bočnik, obreznine…..če se odločiš da nekaj odstreliš….moraš vzeti to v zakup….in to porabit. Neodgovorno je da se delajo gospode in, karikiram, zaradi enega zrezka “zakoljejo” kravo:(((

Če tega ne razumeste…bejžte kupit “mortadelo”….
[/quote]

Še vedno grem raje srnice in srnjake gledat v bližnji gozd in jih ne bi taknila. :))))

Po operaciji sem imela hudo slabokrvnost, pa so mi naredili prijatelji srnin golaž,…pa mi ni bilo za jest to. Tudi konjsko meso sem zavrnila.

Vsak ve zase …

Enih par brinovih jagod ne pozabi vrečt zraven!

Še tole..ja, da mam šanso, bi ga ustrelil…

Vem da zveni neprijetno, ampak zrezki ne rastejo na vehaj...če še ne veste…
[/quote]

zaenkrat…pred leti so psokusili da bi iz matičnih celic gojili šniclne v laboratoriju….približno tko kt maš ti doma trte, al pa začimbe v teglcih bi v labu rastli šniclni..kotlete, prata, goveje itd……

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

OBVEZNO BO!!! šopek rožmarina, par strtih brinovih kagod in nekaj česna…seveda tadomačega, taRDEČEGA, unega, vzgojenega u kraški zemlji, drgač pa po “rodu” iz Čedada.

…ampak to dodam potem, ko ugasnem ogenj….da se vse skupaj prepoji in se ne more več preparit:))))

Koliko ur pa to kuhaš? Na špargertu na drva?

Vidiš, tudi ti ješ normalno, zdravo hrano. Ostali jedo robote od krav, prašičev in zelenjave.

zaenkrat…pred leti so psokusili da bi iz matičnih celic gojili šniclne v laboratoriju….približno tko kt maš ti doma trte, al pa začimbe v teglcih bi v labu rastli šniclni..kotlete, prata, goveje itd……
[/quote]
Krava, pa ti veš kaj je prata?
V Beli krajini temu pravimo fulanka, okrog Kamnika pa filanje!


Krava, pa ti veš kaj je prata?
V Beli krajini temu pravimo fulanka, okrog Kamnika pa filanje!
[/quote]

pri nas prata pomeni svinjino

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

pri nas prata pomeni svinjino
[/quote]
V Sloveniji pa eno mešanico starega kruha, jajc, prekajenega mesa in začimb, pečeno v črevu!

pri nas prata pomeni svinjino
[/quote]

…lej, pusti reveža, saj ne ve kaj piše..in misli:((( pač rabi pozornost in nekaj kar ga dela “živega”

in midva, “belakravca:))” tega ne rabiva…sva primorca, dijobono, al ne??

Mmmm….svinjska prata…recimo tudi ombolo
Ombolo v testu :))
Njami.

http://mesnica-faganel.si/sl/svinjska-prata

…lej, pusti reveža, saj ne ve kaj piše..in misli:((( pač rabi pozornost in nekaj kar ga dela “živega”

in midva, “belakravca:))” tega ne rabiva…sva primorca, dijobono, al ne??
[/quote]
Ni problem, vaju bom pa še gorenjščino učil: https://www.kulinarika.net/recepti/824/priloge/gorenjska-prata/


Ni problem, vaju bom pa še gorenjščino učil: https://www.kulinarika.net/recepti/824/priloge/gorenjska-prata/
[/quote]
Pa začni še malo po kostevsko, pa gebarsko, pa potoško. Vsi to delajo. Princip je isti a ostalo so nijanse.

…lej, pusti reveža, saj ne ve kaj piše..in misli:((( pač rabi pozornost in nekaj kar ga dela “živega”

in midva, “belakravca:))” tega ne rabiva…sva primorca, dijobono, al ne??
[/quote]

se kr strinjam s tabo, samo onemu drugemu sem tel pojasnt da tudi opcija gojenja mesa – da “meso ratse na drevesu” obstaja. Je pa tu cel kup vprašanj ki te šniclne pomikajo tja v prihodnost

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

New Report

Close