En jelenov golaž…
Pipi .. ko ko. Boš futral? Noj si kove obojce više gor deti. Je mrzlu.
[/quote]
Ni problem, v tisti dolini sem vsaj dvakrat na leto! Pozimi, poleti, jeseni, spomladi, kadarkoli. Čudovito antidepresivna pokrajina in ljudje. Dialekt me pa malce baše, ampak so ljudje, ki to razumejo in se malce prilagodijo! Rad jih imam!
Ojoj nehte u hrani…kaj bi pojela zdej skledo golaža in kruha. Že trikrat sm dobila v bolnci ta teden polento in neki kr bi blo podobnu ribi…dans sm lačna sem rekla naj odnese vn pladen.
Golaž od divjačine ma ne sam ta se kuha, če hočeš da je dober na veliko, ne rabiš dosti…kolkor mesa tolko čebule, mal soli in popra in vode po potrebi in par urc za mešat in dobro družbo.
Meso:čebula 1:1 pri divjačini kuhajo samo budale.
Poleg tega pri forumskem prascu vidim, da nima niti pojma, kaj sodi v divjačinski golaž, sploh kar se začimb tiče.
[/quote]
Ja, če je enim za zgostitev in okus potrebna moka in https://www.podravka.si/izdelek/fant-mesanica-za-golaz-in-paprikas/ ….potem se ne čudim takim nevoščljivim izbruhom:((((
Ja, če je enim za zgostitev in okus potrebna moka in https://www.podravka.si/izdelek/fant-mesanica-za-golaz-in-paprikas/ ….potem se ne čudim takim nevoščljivim izbruhom:((((
[/quote]
Nič zato če eni norijo, ti kar kuhaj in piši, si zaslužijo, da jih razžira, v bistvu so lahko hvaležni, to je pa njim čoknjenim hrana, čeprav kisla in neprebavljiva.😁
Moj mož, ko kuha zame se mi sline cedijo pa ne sam po hrani. Ko dela zame jagne u roli ga cmari tud 5h, pride taka fina specijaliteta da bi na kruh namazal. Zase ga da sam na olje par sekund na eni par sekund na drugi in to je to, to ni zame 😨
Je dobra vrlina za moškega, če zna kuhat. Pohvala pa vsem tistim, ki znajo.