Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika En jelenov golaž…

En jelenov golaž…


Pa začni še malo po kostevsko, pa gebarsko, pa potoško. Vsi to delajo. Princip je isti a ostalo so nijanse.
[/quote]Ne boš verjelo, Kostevsko , Gebarsko in Potoško lahko preverim pri prijateljih. Prihodnji teden bom tam. Grem po HRMETUM.
Ajde ne se z mano zapenjati!

Ne boš verjelo, Kostevsko , Gebarsko in Potoško lahko preverim pri prijateljih. Prihodnji teden bom tam. Grem po HRMETUM.
Ajde ne se z mano zapenjati!
[/quote]

Pipi .. ko ko. Boš futral? Noj si kove obojce više gor deti. Je mrzlu.

Pipi .. ko ko. Boš futral? Noj si kove obojce više gor deti. Je mrzlu.
[/quote]
Ni problem, v tisti dolini sem vsaj dvakrat na leto! Pozimi, poleti, jeseni, spomladi, kadarkoli. Čudovito antidepresivna pokrajina in ljudje. Dialekt me pa malce baše, ampak so ljudje, ki to razumejo in se malce prilagodijo! Rad jih imam!

Ojoj nehte u hrani…kaj bi pojela zdej skledo golaža in kruha. Že trikrat sm dobila v bolnci ta teden polento in neki kr bi blo podobnu ribi…dans sm lačna sem rekla naj odnese vn pladen.

Golaž od divjačine ma ne sam ta se kuha, če hočeš da je dober na veliko, ne rabiš dosti…kolkor mesa tolko čebule, mal soli in popra in vode po potrebi in par urc za mešat in dobro družbo.

Meso:čebula 1:1 pri divjačini kuhajo samo budale.

Poleg tega pri forumskem prascu vidim, da nima niti pojma, kaj sodi v divjačinski golaž, sploh kar se začimb tiče.

Vsak kuha po svoje. Tisti, ki ima rad močan pravi okus divjačine ne bo uporabil nič kar bi okus prikrilo in pa izhajam iz družine kuharjev. Stvar okusa.

Meso:čebula 1:1 pri divjačini kuhajo samo budale.

Poleg tega pri forumskem prascu vidim, da nima niti pojma, kaj sodi v divjačinski golaž, sploh kar se začimb tiče.
[/quote]
Si svoj recept pripopalo ali se ti samo noge zapletajo , kot ravno skotenemu teletu?

Meso:čebula 1:1 pri divjačini kuhajo samo budale.

Poleg tega pri forumskem prascu vidim, da nima niti pojma, kaj sodi v divjačinski golaž, sploh kar se začimb tiče.
[/quote]

Ja, če je enim za zgostitev in okus potrebna moka in https://www.podravka.si/izdelek/fant-mesanica-za-golaz-in-paprikas/ ….potem se ne čudim takim nevoščljivim izbruhom:((((

Ja, če je enim za zgostitev in okus potrebna moka in https://www.podravka.si/izdelek/fant-mesanica-za-golaz-in-paprikas/ ….potem se ne čudim takim nevoščljivim izbruhom:((((
[/quote]
Nič zato če eni norijo, ti kar kuhaj in piši, si zaslužijo, da jih razžira, v bistvu so lahko hvaležni, to je pa njim čoknjenim hrana, čeprav kisla in neprebavljiva.😁

Le glej da bo vsaj jelen not…vas je kar dosti ki se cutite objavljat svoje podvige javno,iz kakrsnikoli razlogov ze,…pa so dejstva dalec od resnice tak da le pazi da ne bo zacel tvoj jelen mukat al oa celo krulit


V Sloveniji pa eno mešanico starega kruha, jajc, prekajenega mesa in začimb, pečeno v črevu!
[/quote]

Mi, od tam nekje, pa fila, ma če je v pečci nafilan je zame ko rajželc.
Njamii, naj še kdo reče, da niso moški kuharji đbest.
Boh vam požegnaj 😀

Mi, od tam nekje, pa fila, ma če je v pečci nafilan je zame ko rajželc.
Njamii, naj še kdo reče, da niso moški kuharji đbest.
Boh vam požegnaj 😀
[/quote]
Rajželjc mi pa nikoli ni šel.

Moj mož, ko kuha zame se mi sline cedijo pa ne sam po hrani. Ko dela zame jagne u roli ga cmari tud 5h, pride taka fina specijaliteta da bi na kruh namazal. Zase ga da sam na olje par sekund na eni par sekund na drugi in to je to, to ni zame 😨
Je dobra vrlina za moškega, če zna kuhat. Pohvala pa vsem tistim, ki znajo.


Rajželjc mi pa nikoli ni šel.
[/quote]

…ej tud men, milomater, nikoli mi raželjc ni šel od “rok”…ne tako ne drugače. Je svojevrsten izziv tale raželjc…

New Report

Close