Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek en lep sončni dan :)

en lep sončni dan :)

.. no, jest ne spim več … sem ravno iz sprehoda po krasnem sončku … miško zuni še spi v senci jabučkov jaz pa študiram kaj naj skuham 🙂

ideje dobrodošle !! … če je sploh še kje kdo 🙂

pa še zmer čakam da mi štefi napiše zakaj je podvomila da sem mama 6-letnika :)?

B.

seba … vampov ne mislim delat :)))

B.

Zdej si pa me hahahahahahahahaha

Gratinirane svalke

al pa rižoto, ki jo bom jaz danes nardila – seba dal idejo 🙂

Se mi je zdel da so gobe vmes ;o)))))))))))))

živjo barbara…
a zakaj sem podvomila v to, da si mamica?
eh, včasih še najboljše prevarajo njihovi lastni občutki .-)))))
(instinkti)

ti povem, kaj skuhaj, če ne danes pa jutri.

maš rada bučke? torej…
na čebuli popeči za vzorec mesa (če je v hiši kakšen , ki ne more brez, drugače ni nujno), poseben skuhaj bučke+1 paradižnik+ peteršilj in ostale začimbe + česenj
potem to “travo” zmiksaj in jo dolij že popečenemu mesu in zakuhaj z ajdovimi žličniki
(1 žlica kisle smetane, 1 jajce (obvezno, da NI od petelina:-) pa toliko ajdove moke, da se lepo zgosti)

za zraven
že zjutraj lahko narediš testo za zavitek, opoldan pa potem prirpaviš drobnjak, ga sesekljaš , potem pa razvaljaš testo, ga pomažeš z jajcem, potreseš z drobnjakom in malo rozin-če jih marate.
narediš zavitek in ga daš kuhat v slan krop za ene 14 min.
medtem na maslu mičkeno popražiš drobtine in cimet in mogoče mal vanilije
počakaš, da so štruklju mlo ohlajeni
jih zrezeš in poliješ s to maso-maslo+ drobtine

zraven je krasen še jabolčni kompot

vse je pa stršn dobr pa zdrav !!!

******************* MALI OGLAS: Pod "ugodno" dam v najem škaf od zelja. Zlasti se obnese za namakanje moških nog s št. stopal 44. :-) Šifra: kg češenj in porcija sladoleda

Ti, Stephanie pridem

kr….
za ena (laćna) moška usta je zmerej dost…..
ampak za popoldan je pa še jabolčni zavitek, tko, ker je mal testa ostal .-))))

******************* MALI OGLAS: Pod "ugodno" dam v najem škaf od zelja. Zlasti se obnese za namakanje moških nog s št. stopal 44. :-) Šifra: kg češenj in porcija sladoleda

Za ena lačna usta že, za deset želodcev pa ne vem, če bo dost

tale rižota danes ne bo videla gob :)))

Bodo pa gobe videle riž ;o))))))))))))))))))))))))))))

ja že mogoče kje, sam pri meni ne :))

hm..čakaj mal….
a bi ti s seboj pripeljal še taščo, ženo, pa vseh 7 otrok???

no, za tolk ludi morm pa že nmal bel zavihat rokave :-)))))

a se zmenmo za ob 5 h ?

joj svalke …. sine me že cel teden žica za svalke pa jih ne znam narest :))) dej recept 🙂

B.

o madonca štefi … tole se bere slastno ampak jest bi to delala cel dan … če ne še cel prejšnji dan :))) na takele zadeve se ponavadi k moji mami najavim :)))

drugač pa morm trenutno še mal pazit kaj pojem ker moj mali miško preveč jokca če ne pazim 🙂 … bom pa tole sprintala in ob prvi priliki … se lotim kuhanja :))

no … jabolčni kompot pa mam skuhan :))) ga že cel dan po mal papcam 🙂

lepo nočko!

B.

Skuhaš,no še prej olupiš krompir,ga narežeš na kocke in daš v osoljeno vodo kuhat..
Ko je kuhan,odcedi vodo,ga zmečkaj in pusti,da se čisto ohladi….
Dodaj malo putrčka,kakšno jajce in veliiko moke,da dobiš tako testo.No in oblikuješ nato tako dolgo klobaso,jo narežeš na končke (oblika svaljka) in daš kuhat v slan krop…hmm jaz mam rada take kompaktne,trde,ne razkuhan poc..in jih kuham ene 10 min…Nato jih zabeliš po okusu na putrčku in z drobtincami….Pa dober tek…..
Simple ….

tooooooooooooo ja 🙂

ko sva bla z mojim bratcom še mejhna 🙂 tm OŠ … pa sama doma … je on men vedno to kuhal 🙂 in sva to jedla in jedla 🙂 in svalki mene vedno spomnejo na tiste čase 🙂

no zdej sva večja … on ne kuha več svalkov :)) jest jih pa še nikol nisem … in tole bom res nardila 🙂 v soboto 🙂 komi čakam 🙂 še za tamičkenga bo ok 🙂

hvala perla … superca 🙂

B.

a lohk dodam še eno mičkeno skrivnost:
svaljki so še velik boljš, če to maso nardiš en dan prej in jo daš mal v hladilnik počivat .-)))

hmmm a ne spusti vodo?Mislim,masa če čaka postane taka bljek…

jest pa dodam še nekaj,ko vam ostane pire krompir..ga mirne duše ponucajte za svaljke,lahko jih date v skrinjo,če jih ne rabite takoj….

maso pripraviš v celoti tako kot je bilo danes že opisano.
moja mama je bila zelo zelo dobra kuharica in me je že v mladosti želela naučiti vse svoje finte, le da mi je takrat šplo skozi enega noter, skozi drugega ven.
pozneje, ko mi je kuhanje postalo všeč, sem sem marsičesa spomnila….

…je to ta barbara, ji jo jaz poznam kot barbara*? Če si ta, sem vesela, da sem te tu našla. Verjetno že spiš. Mimogrede kako šola?

Tolk otrok. Bi rada da me ospeljejo v psihiatrično

hehehewhe, sploh ne, sploh ne !!
Ko si omenjal deset želodcev, sem od tega števila odštela tebe, ženo in taščo in je potem pač ostalo 7 otrok :-)))
A je moja matematika bila napačna?

Ja, sem požeruh hehehehheehehehehe

:-))))))))))))))))
hehehe, ojej…..
enga požeruha da moje čvrste pa močne roke ne bi dale v red?!
:-)))))

New Report

Close