ena Barbara
Kot osnovnošolcu mi je bilo nerazumljivo, da sam ni bil ponosen in se ni nikoli hvalil s tem. Zdaj mi je že nekaj časa zelo razumljivo zakaj.
Veš, tiste, ki so okupirali našo domovino so partizani bolj malo podili. V glavnem so se ukvarjali s takoimenovanimi domačimi izdajalci. Če teh slučajno ni bilo, so si jih morali izmisliti. Partija je to dobro znala.
Kot osnovnošolcu mi je bilo nerazumljivo, da sam ni bil ponosen in se ni nikoli hvalil s tem. Zdaj mi je že nekaj časa zelo razumljivo zakaj.
Veš, tiste, ki so okupirali našo domovino so partizani bolj malo podili. V glavnem so se ukvarjali s takoimenovanimi domačimi izdajalci. Če teh slučajno ni bilo, so si jih morali izmisliti. Partija je to dobro znala.[/quote]
joj mik, sedaj pa res nehaj, kdo pa jih je, daj prosim povej, očitno nič ne vem!!!In potem zgoraj govoriš, da nikoli ne tolčeš po NOB in partizanih, ma da vas ni sram, zanikali bi eno resnico, da bi drugo prikazali v lepši luči!!! žalostno in nevredno vseh žrtev, ki so izgubili svoja življenja zato da danes ti pišeš in govoriš slovensko, aja zate ti ljudje niso bile žrtve, očitno!!!
Pa kdo so te pošasti, ki so …?
Nihče ni pred nikomer klečal, kakorkoli, Tito je na koncu izšel kot zmagovalec.
Kralj je pa kar sam pobegnil, in to že leta 1941.[/quote]
Kdo je bil Tito, bomo kmalu ugotovili.
Kar se mene tiče: pokvarjena baraba, kateremu ni mogel do živega Stalin, utelešen hudič, Hitler pa mu ni segel do kolen.
Baraba ušiva, ki je ob smrti vedela in povedala, kaj se bo dogajalo
ko ga ne bo več.
Zasral je celotno Jugoslavijo.
Nevem, če bo tole povsem držalo. V včerajšnji oddaji Otvoreno, na hrvatski televiziji je bilo rečeno, da sodi Tito med 22 največjih vojnih zločincev vseh časov. Na katerem mestu je Hitler niso povedali, predvidevam pa da je pred njim. In Stalin še pred Hitlerjem. Svoje je danes dodal v Dnevniku na RTV SLO1 še Janez Stanovnik, tako da kar verjamem da je res nekaj na tem.
Hm, v moji šoli smo se pa čisto drugače učili.
Hehe pa še papeža je pretental, da ga je ta sprejel z vsemi častmi si pozabil napisat :-)[/quote]
Ne vem kam točno uvrstiti papeža. Ne samo, da je Tito pretental papeža, držalo bo, da se papež še kako pusti pretentati ko ve,
da bo od tentanja tudi kakšna korist.Tito je, njega dni, ko je bil še živ:)) skrbel za dragocena darila. Celo jahte je šenkaval.
Odkod mu denarza jahto ? Eh, prišparal ga je od gospodinjstva.
Morda si je Jovanka nabavila kakšno oblačilce manj.