Najdi forum

Splash Forum Politični čvek ena Barbara

ena Barbara

Pojma nimam, mogoče pozna, ali pa tudi ne. Mogoče pozna celo zločine tistih, ki sedaj ležijo v teh jamah.

Si res prepričan, da so bili prav vsi zločinci?

Kot osnovnošolcu mi je bilo nerazumljivo, da sam ni bil ponosen in se ni nikoli hvalil s tem. Zdaj mi je že nekaj časa zelo razumljivo zakaj.

Veš, tiste, ki so okupirali našo domovino so partizani bolj malo podili. V glavnem so se ukvarjali s takoimenovanimi domačimi izdajalci. Če teh slučajno ni bilo, so si jih morali izmisliti. Partija je to dobro znala.

Kot osnovnošolcu mi je bilo nerazumljivo, da sam ni bil ponosen in se ni nikoli hvalil s tem. Zdaj mi je že nekaj časa zelo razumljivo zakaj.

Veš, tiste, ki so okupirali našo domovino so partizani bolj malo podili. V glavnem so se ukvarjali s takoimenovanimi domačimi izdajalci. Če teh slučajno ni bilo, so si jih morali izmisliti. Partija je to dobro znala.[/quote]

joj mik, sedaj pa res nehaj, kdo pa jih je, daj prosim povej, očitno nič ne vem!!!In potem zgoraj govoriš, da nikoli ne tolčeš po NOB in partizanih, ma da vas ni sram, zanikali bi eno resnico, da bi drugo prikazali v lepši luči!!! žalostno in nevredno vseh žrtev, ki so izgubili svoja življenja zato da danes ti pišeš in govoriš slovensko, aja zate ti ljudje niso bile žrtve, očitno!!!

Naštej mi prosim enih par bitk na Slovenskem, kjer je bilo med WWII podito desetino toliko nemcev kot je bilo doslej najdenih žrtev v Barbarinem rovu.

Partizani pri tem niso bili nič krivi, vodili so jih gospodje tovariši iz komunistične partije in vsak poizkus ugovarjanja so kruto sankcionirali.

Ne vem, ampak še danes je kaznivo, če ne upoštevaš navodil ali ukazov policaja.
Dvomim, da so zgoraj omenjeni upoštevali prav vse odredbe tedanje (zmagovite) oblasti.

Megaboy, a revolucija je bila izvedena pokorno po navodilih oblasti? :)))

Ja, že ugovarjanje je bilo v tedanjih časih kruto sankcionirano. Na obeh straneh, da se razumemo.
Kaj šele sodelovnje v sovražni vojski.

Za sodelavce okupatorja ni bilo milosti.

V vseh vojskah je tako, da najbolj najebajo najnižji, komandanti pa so na varnem. Domobranci so nosili za nemce glavo naprodaj, saj so bili pod njihovo komando.

Ja sej, tisti, ki so domobrance pošiljali v boj, so jim na koncu obrnili hrbet. Čeprav so jim domobranci vestno služili do konca in še dlje.

Zavezniki so že nevemkaterega leta priznali Titovo oblast kot edino legitimno oblast na našem ozemlju.

Nič nevem katerega leta… V sporazum Tito-Šubašič je kralj predal Titu oblast. Potem ko so mu prepovedali vrnitev v domovino, na AVNOJu ali kdaj že.

Tako da če tega ne bi bilo, bi tita kur* priznali zavezniki.

Če bi čebula če ne imela, ne bi bila čebula ampak bula.

Kaj bi rad povedal? Tito je na kolena šel pred kraljem po sporazum, potem ko je nahujskal AVNOJSKE partizane da so KRALJA IZGNALI!!!

In to je vse. čebula! mislim.

Nihče ni pred nikomer klečal, kakorkoli, Tito je na koncu izšel kot zmagovalec.
Kralj je pa kar sam pobegnil, in to že leta 1941.

Tudi prav. Nihče ne pravi da ni bil zmagovalec. Drugo pa je mednarodno priznanje.

V vojni običajno ni za nikogar milosti.

Zločini pa nimajo prav nobene veze z milostjo.

Pa kdo so te pošasti, ki so …?

http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042248034

Nihče ni pred nikomer klečal, kakorkoli, Tito je na koncu izšel kot zmagovalec.
Kralj je pa kar sam pobegnil, in to že leta 1941.[/quote]

Kdo je bil Tito, bomo kmalu ugotovili.
Kar se mene tiče: pokvarjena baraba, kateremu ni mogel do živega Stalin, utelešen hudič, Hitler pa mu ni segel do kolen.

Baraba ušiva, ki je ob smrti vedela in povedala, kaj se bo dogajalo
ko ga ne bo več.

Zasral je celotno Jugoslavijo.

Hehe pa še papeža je pretental, da ga je ta sprejel z vsemi častmi si pozabil napisat 🙂

Nevem, če bo tole povsem držalo. V včerajšnji oddaji Otvoreno, na hrvatski televiziji je bilo rečeno, da sodi Tito med 22 največjih vojnih zločincev vseh časov. Na katerem mestu je Hitler niso povedali, predvidevam pa da je pred njim. In Stalin še pred Hitlerjem. Svoje je danes dodal v Dnevniku na RTV SLO1 še Janez Stanovnik, tako da kar verjamem da je res nekaj na tem.

Hm, v moji šoli smo se pa čisto drugače učili.

Hehe pa še papeža je pretental, da ga je ta sprejel z vsemi častmi si pozabil napisat :-)[/quote]

Ne vem kam točno uvrstiti papeža. Ne samo, da je Tito pretental papeža, držalo bo, da se papež še kako pusti pretentati ko ve,
da bo od tentanja tudi kakšna korist.Tito je, njega dni, ko je bil še živ:)) skrbel za dragocena darila. Celo jahte je šenkaval.
Odkod mu denarza jahto ? Eh, prišparal ga je od gospodinjstva.
Morda si je Jovanka nabavila kakšno oblačilce manj.

New Report

Close