endometrioza+zanositev
Zanima me, ali je kateri tukaj uspelo zanositi kljub endometriozi? Za mano sta že dve laparoskopiji, zdaj pa sva se s partnerjem odločila za otroka. Na tem delava že nekaj mesecev, pa se še ni prijelo. Kakšne so možnosti za naravno zanositev? Po kolikem času te dajo naprej na preiskave? Vem, da je načeloma doba 1 leto, ampak glede na to, da vejo, da imam endometriozo, bi me morda lahko dali prej?
Tudi jaz sem imela hudo endometriozo. Po operaciji sem v roku 2 mesecev brez problema zanosila. Je pa res, da imam že enega otroka, starega 9 let.
Ne obupaj. Jaz sem veliko prebrala o tem in šla po nasvete tudi na forum o neplodnosti. Tam so mi ženske s podobnimi problemi svetovale, da pred umetno oploditvijo raje probam z operacijo in potem zanositi po naravni poti, glede na to, da sem enkrat že zanosila brez problemov. IN je res uspelo.
Srečno.
Zdravo,
Tudi jaz imam isto diagnozo in sicer tretjo stopnjo od štirih. S strani uradne medicine sem dobila diagnozo, da najverjetneje nikoli ne bom mogla imeti otrok. Za mano sta dve laparaskopiji, odstranitev cist, zarastkov in mioma. Na koncu sva po 3 letih poskušanja pristala tudi na umetni oploditvi, ki ni bila uspešna. 2 meseca po neuspešni umetni oploditvi sem naravno zanosila brez pomoči kakršnihkoli tabletk za spodbujanje jajčnikov in donosila zdravega fantka. Po dveh letih sva znova poskusila in dobila še enega fantka. Vem, da je diagnoza težka vendar nič ni nemogoče. Držim pesti, da bo tudi tebi kmalu uspelo!
lp,i.
Jaz sem sicer enkrat zanosila, ko sem imela še endometriozo, pa sem splavila v 11. tednu, tako da najbrž lahko tudi na potek nosečnosti vpliva, ne vem pa zagotovo. No, potem sem se le spravila na laparoskopijo in zanosila v treh mesecih po operaciji :)))
Ne obupat, sploh pa ne že po par mesecih. Se bo zgodilo, ko boš najmanj pričakovala!
Vse najboljše ti želim!