Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Eni ze nosijo bunde

Eni ze nosijo bunde

Kaj pa pozimi, dve bundi?

Ja, tudi jaz se čudim. Danes zjutraj ob devetih sem videla žensko, ki je imela na glavi kapo in šal!!!!

Madonca, jaz to nosim pri -10, ne pa pri +15.

Mene skoz zebe še posebno ob tem hitrem prehodu predno se telo navadi na nižje temperature. Tako da sem letos že imela oblečene žabe pod hlačami. Kot pravim ko se telo navadi spremembe mi je lažje. Lej 14 dni nazaj smo pri nas imeli zjutraj 5stopinj kljub temu da je september si to zimske temperature pa samo za voljo septembra ne morem imeti oblečeno lahko jaknco.

Eni so še poleti bili v dolgih hlačah ter dolgih rokavih. Kar naj. Meni tudi ni jasno kako ene tako grozno zebe. Pri 10 stopinjah so v bundah. Dolgi rokavi plus jakna pa mi je že vroče. Ista tema vsako jesen….

In seveda otroci bogi revezi v kapah, salih, en fantek je imel zadnjic rokavice.

eni bolj žgani…
in niso navajeni
imajo tud kape že gor..
pa se nihče ne usaja..
so what..

Ta prehodni jesenski čas je res smešen ja.. Ene vidiš še v kratkih hlačah in rokavih, druge že v bundah in šalih :))) Vsakemu svoje, a ne? 😉

Letos so drugače zelo moderne prehodne jaknice v videzu puhovke, samo da seveda ni tako debela.
Mene je tisto začetno obdobje, ko se je shladilo, ves čas zeblo. Sedaj sem pa ok. Niti zjutraj nimam še jakne pa imamo hladno.

*** lupus pilum mutat, non mentem *** ** malus omnia in malum verit **

Tud jaz jo oblečem bundo- spodaj samo jopa (brez spodnje majice).
Za zjutraj mi je ravno prav, potem popoldan, ko grem iskat otroke, pa sem lahko tud brez, je pa tud ravno prav.

Jaz večinoma nosim bež baloner, spodaj bluzo, jeans in visoke petke.
Si ne predstavljam, da bi hodila okoli že v škornjah in bundi. No go.

Mogoče si mene videla v puhovki.

Pri teh nenadnih spremembah temperature rabim nekaj časa, da se nanje navadim. Če je pa še veliko vlage v zraku, me pa res zebe do kosti.
Nimam druge izbire, kot da se zares toplo oblečem, drugače zbolim.

V kakem tednu ali dveh se mi telo že malo prilagodi na hlad in se potem lahko spet nosim bolj jesensko garderobo. Tako da sem sedaj prešla z zimske puhovke na tanjšo jakno ali trench plašč.

Ker je bila taka temperaturna sprememba, je bilo v zadnjem tednu tudi kar veliko ljudi prehlajenih. Če bi tudi mene zdelal prehlad, bi tudi sama potegnila kapo na glavo in se zavila v šal. Zdravje postavljam na prvo mesto in se oblačim temperaturam in občutju primerno ter se pri tem ne oziram na ime meseca.
Eni smo pač malo bolj “zmrznjeni”.

Eni so res hecni. V čisto pravih zimskih bundah hodijo naokoli. Ne vem, kaj bodo oblekli, ko bo res hladno.

No, moja kolegica pa še vedno hodi brez nogavic. Kikla in balerinke. Pa vseeno se mi zdi to bolj primerno, kot pa zdajle bunda, kapa in šal. Aja, ta kolegica je zelo redko prehlajena. Je ravno zadnjič razlagala, da še nikoli v življenju ni imela angine.

Stari ljudje so govorili, da je jeseni treba dolgo hoditi čim manj oblečen, spomladi, pa čim dalj bolj oblečen, da tako ohranjamo zdravje.

Različni smo si in vsak najbolje ve zase. Poznam kar nekaj ljudi, ki se držijo vodila, ki ga omenjaš in jih vsako jesen preseneti bolezen. No, mene že kar lepo število let ni, ker se oblečem tako, da je optimalno in primerno zame.

Zuh zimski mraz lažje prenašam kot vlažen prehoden hlad. Predvsem pa pod bundo pozimi oblečem še eno plast (pulover, jopico ali suknjič), ki je trenutno še ne potrebujem.
Tako da me za zimo nič ne skrbi, sedaj me pa tudi ne zebe. In sem srečna in zdrava :).

Hmmmm

New Report

Close