Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Enim ženskam res ni pomoči

Enim ženskam res ni pomoči

30.aprila 2019 je bil udarni naslov v Slovenskih novicah, kako se je mali Lani odpovedal tudi oče. Prinesli so ji denar 3.300 eur. V roku 14 dni je njena mama dobila še iz sklada Viljem Julijan 2000 eur. In v Slovenskih novicah srce parajoča zgodba o hudo bolni deklici. In kako živita v najemniškem stanovanju v kateri otroka še okopati ne more, saj nima osnovnih pogojev za življenje. Istočasno vsak dan na svojem fb objavlja slike srečne družinice in kako bosta imela še enega otroka in da upa da bo kmalu noseča.Tudi zgodba, ki jo je zaupala predstavnikom sklada Viljem Julijan je enaka mama samohranilka, ki nima osnovnih pogojev za življenje. Pred nekaj tedni je bil v Tedniku prispevek o njeni mamici in hudo bolni deklici. Enaka zgodba samohranilka in seveda obvezno kako otroka ne more skopati, ker nima za to pogojev. Istočasno pa na svojem fb objavlja slike srečne družinice, Vmes se vseskozi zbira denar za njeno hčerkico. In včeraj objavi sliko in napiše da je noseča in seveda ne duha ne sluha o kašnem samohranilstvu. Ene ženske res nimajo pameti popolnoma nič.

Daš link? No oba linka. Tistega od nabirke in tistega od fb. Ker brez tega je vse bolj tako-tako.

Videla sem prispevek mamice od te Line in nisem nikjer videla nobenega pritoževanja, da ima slabe pogoje življenja, da se je kaj pritoževala nad pogoji bivanja, stanovanje. To si si izmislila. Ženska je govorila, da punčki ne more terapij plačevati, kar je razumljivo, če ena ura stane 50 evrov. A ženski, ki je s tako hudo prizadetim otrokom ostala čisto sama lahko zameriš, da je zdaj tako navdušena, da se je našel en moški, ki jo hoče skupaj s tako prizadetim otrokom? Ljudje se takšnim težavam ognejo na sto metrov. S takšnim otrokom eno uro nočejo biti, kaj šele da bi z njim živeli. In ta se iz nam neznanih razlogov je pripravljen spustiti v to nesrečo in trdo garanje. Ona je navdušena in mu hoče roditi otroka, da bi si mogoče s tem zagarantirala, da bi ostal z njo. Jaz jo skušam razumeti in je ne obsojam. Upam, da se ji bo izšlo in da ne bo spet ostala sama.

Sem si šla prebrat zdaj cel članek iz Slovenskih novic Hudo bolni Lani se je odpovedal še oče in pregledala cel posnetek POMAGAMO: LANA iz Tednika. Niti z eno besedo, da ima slabe pogoje za življenje. Ženska je govorila samo o terapijah, komunikatorju, posebni prehrani. Je pa povedala, da je Lano v kadi s sedežem težko skopati. Kar ji verjamem, ker otroka od sebe ne da nobenega normalnega giba in ne more sedeti. V vsaki banji jo bo težko skopala. Tukaj je na medicinskem osebju, da ji na naročilnicu predpišejo pripomoček za kopanje. Mama tega verjetno niti ne ve, medicinsko osebje pa je modro tiho. Vsaka naročilnica, ki je ne predpišejo, je nekaj privarčevaranega. No, zdaj je moški tukaj, dva jo bosta pa lahko skopala. En takšnega invalida sam težko skopa.

Pa še tole napišem, ker sem se prav dala raziskovati. Za Lano se je denar za terapije začel zbirati aprila 2019. Ta moški se prvič na fotografijah na njenem Facebooku pojavi septembra. Prej nikoli. Iz tega sklepam, da je bila aprila samska, kakor je napisala. Vmes je pa enega našla in po mojem občutku ga takoj dala na Facebook, ker zdaj ves čas objavlja njegove slike. Tako vesela, da jo nekdo hoče s takšnim otrokom.

To pa ne bo držalo čisto nič. Je kar noseča s tem moškim, ki je oče prvega otroka, ki bi se ji naj domnevno odrekel. Tako, da ženska nima vse pošlihtano v glavi niti približno ne. Z moškim, ki bi se naj odrekel javno prvi hčerki tako je povedal sam, spet imeti otroka je neodgovorno In neodgovorno je, da za otroka nimaš nikakršnih pogojev. Tako, da ne trosi neumnosti . Če jo ti razumeš jaz je ne.

Jaz teh ljudi ne poznam. Vem, kar vidim in preberem. Ta novi je Jurišič, ona si je kar priimek spremenila v njegov, kakor da sta poročena. Ne vem, mogoče sta se poročila. Lana pa se piše, Smukavec Lana Smukavec. Če bi bil on Lanin oče, bi se enako pisala. Si mislim. Prav tako bi rekla, da se motiš zaradi tega, ker ima on očitno najmanj enega otroka (mogoče dva) od prej. Ta fantek, ki je zdaj po novem Lanin bratec, je iste starosti kot Lana.

Obsojaš jo, ker ne razumeš njenega obupa. Ja, če bi šlo za istega moškega, bi bilo to dejanje popolnoma neumno (ne verjamem, da je isti moški), ampak vseeno z razumeti. Ženska rabi pomoč s tem otrokom. Veš, kaj pomeni en takšen močen par rok v tej situaciji. Ta punčka bo vsak dan večja. Čez nekaj let bo imela 50 kil. Če je ne razumeš, si nabavi 50 kg težko vrečo in jo en dan nosi na stranišče, kopaj, dviguj, preoblači. Na koncu večera boš čisto hin. Potem pa si predstavljaj njo, ki bo to morala sama delati vsak dan v letu leta in leta.

Razpravljate tisti deklici, ki ima gensko napako in ji bodo donirali za terapije iz Palčice?

Na FB ima dva profila. Mislim, da ste spregledale datume, kdaj se je ta moški pojavil v njenih objavah. Leta 2015 in očitno je to oče ali stvor, ki se je otroku odpovedal.
Ne bom komentirala njenih fotk. Niso odraz osebe z urjenim podstrešjem. Se pa strinjam, da je imeti tako hudo bogega otroka, nekaj groznega.

Ne, tisto je Lina, ta je Lana.

Se enkrat poglej na FB. Sanja Tamala Smukavc in Sanja Lana Smukavc. Zagotovo je to ista oseba.
Vse ostalo velja.

New Report

Close