Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek eno vprašanje za monovce in monovke o drogah

eno vprašanje za monovce in monovke o drogah

a je kdo od vas (al pa kdo ki ga poznate) že kdaj dejansko probal 1x v življenju heroin v žilo pa da ni postal pozneje odvisnik? oz da ga ni potem nikoli več po tistem. pa povejte po pravici in brez zadržkov sej ste itak neregistrirani:-) od ta registriranih pa itak pričakujem samo nikalne odgovore 😛

Nisem registrirana, pa vseeno nisem nikoli probala heroina in ga niti ne bi za nobeno ceno. Ne vidim smisla v tem. Za enkratno omamo je brez veze, ker itak mine, za večkratno pa je še bolj brez veze, ker potem si odvisen in je en šit.

Jz tudi nisem poskusila še nobene droge, še trave ne… me je preveč strah.

nova
Uredništvo priporoča

sprašujem zato ker sem jaz ena teh redkih izjem. pred pol leta, se je na eni žurki naključno našel hors. raverji so se z njim “spuščali” od ectasyjev, ampak so ga le snifali in kadili na foliji (noben odvisnik). potem pa se je našel frajer ki ga je skuhal in potegnil v iglo. jaz sem se pribil. ko me danes kdo sreča od njih, je 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} da sem odvisnik, pa ni tako. sploh mi ne verjamejo. pač probal sem ker je tip težil da smo prpe če se bojimo igle itd, bilo je super, priznam ampak nikdar mi ne pade več na misel da bi to ponovil. abstinence samo od enkrat nisem imel,čeprav eni pravijo da je lahko že od 1x po igli.
zato me tudi zanima ali je še kdo podoben. na partyje pa itak ne hodim več.

samo folija 2x v lajfu (rock koncert v ZG)

Poznam enih par, ki so eksperimentirali z vsem, kar se je dalo dobit. Eni poskusili vsako stvar enkrat, dvakrat, eni zabredli do smrti:(
Sama nisem poskusila nikoli ničesar pri nas nelegalnega, tudi na provokacije se nisem nikoli odzvala, niti me ni mikalo, pa čeprav so se dogajale leta nazaj tudi žurke, kjer sva bili samo dve popolnoma prisebni.

Zdaj bo pa počasi prišel čas za odraščanje, a ne? In ne, nisi probal, zato ker je tip težil, probal si zato, ker si to želel. A če bi tip težil, da si daj over dose, bi si a ne? 🙂 In če bi danes bil zaradi tistega dne odvisnik, bi bil celo življenje kriv tip, ki je težil.

Grow up, “man” !

Jaz heroina sicer nisem poskusila, sem pa enkrat snifala kokain. In je bilo tko dobr, da sem se ustrašila in nisem nikoli več. Ker se z lahkoto navlečeš.

Zelo malo verjetno je, da bi bil fizično odvisen od heroina samo zato, ker si to enkrat probal. Dejstvo je, da se možgani(tisti receptorji za užitek, če se ne motim) spremenijo šele ko preteče nekaj časa ob dokaj rednem uživanju(recimo vsaj 1x na teden). Ko se to zgodi(torej, ko pride do dejanske fizične spremembe v možganih), postaneš fizično odvisen od te substance. Je pa res, da ljudje v 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} heroina ne užijejo samo enkrat in to naredijo večkrat zaradi neizmernega užitka. Pač lahkomiselno mislijo, da se bodo tega losali, potem pa je prepozno.

Nekako tako je bilo razloženo v oddaji na national geographic. Sam se sicer na to ne spoznam…

Enega poznam, ki je menda probal, pa naj bi ga glih to streznilo, da je še travo pustil.

fora je v temu da so heroinarji veliko bolj stigmatizirano od kokainarjev. heroin res pomeni hitrejši propad človeka od kokaina ampak kar se tiče samih substanc (brez dodatkov laktoze,pecilnega, smukca, itd) pa je heroin daleč manj škodljiv od kokaina. kokain človeka vzdraži, naspidira, pospeši pulz, dvigne pritisk, te nabije z energijo, začneš se potit,postaneš potreben in agresiven (pa tudi če je dobra roba brez dodatka speeda itd) in sumničav. po heroinu samem pa postaneš pomirjen, evforičen in zaspan. torej si za okolico bolj prijeten. seveda do abstinence. takrat pa podivjaš. probal heroin v nos, od evforije bi najraje objel svojega najhujšega sovražnika, takrat imaš vse rad, cel svet ti je všeč. evforija je 100x močnejša pri horsu kot kokainu. in đankijem zdravje (žile) uničijo dodatki ki jih umazani dilerski gnojovi primešajo horsu, ne pa hors sam. in seveda nesterilna uporaba pribora. kar poglejte bogate rockerje ki so bili odvisni od horsa(billy idol, alice cooper, mick jagger), niti eden nima poapnitev ven ali hepatitisa c. ker so imeli keš in so prišli do čiste in visoko kakovostne robe skoraj brez primesi.
drugače se pa pri nas v SLO rado tolerira kokainarje (ki jih je full btw), heroinarje pa bi najraje iztrebili. zaradi lastne nevednosti.

Jaz pa sem v heroin zabredla zaradi hude hipertenzije ki sem jo imela. Krvni pritisk sem imela tako visok, stalno, da nisem mogla več živet. V enem tednu sem spala vsega morda 9, 10 ur. In ker sem bila koza, namesto da bi šla k zdravniku po recept za kak piramil ali kaj podobnega, pa mi je frend ponudil hors. V pol minute se mi je znormaliziral krvni tlak in sem zaspala kot dojenček. In že 3 leta sem bila na igli, zadnje pol leta pa na 6 ml metadona. Ko bi le lahko zavrtela čas nazaj.
Občutki so prelepi in zato je ta droga tako ogabno hinavska in nevarna.


tole si ful realno napisu.!

Yonix

Nočem te žalit, ampak res mi ni jasno, kako je lahko nekdo tako zabit, da zaradi visokega pritiska vzame najhujšo, najbolj osovraženo in uničujočo substanco na svetu? A nisi niti pomislila na posledice? To se mi zdi naravnost bizarno.

Sicer pa upam, da se boš rešila odvisnosti in zaživela novo, bolj polno življenje. Pa vso srečo!

Nočem te žalit, ampak res mi ni jasno, kako je lahko nekdo tako zabit, da zaradi visokega pritiska vzame najhujšo, najbolj osovraženo in uničujočo substanco na svetu? A nisi niti pomislila na posledice? To se mi zdi naravnost bizarno.

Sicer pa upam, da se boš rešila odvisnosti in zaživela novo, bolj polno življenje. Pa vso srečo![/quote]
tipičen odgovor laika, ki o drogah bere le na netu. Pozabila si dodat krokodil, ice (kristalni metamfetamin) in crack. Smilijo se mi ubogi ruski đankiji ki morajo zaradi pomanjkanja denarja za heroin, jemat krokodil od katerega pri živem telesu zgnijejo v enem letu.

ja kokaina in alkohola je pri nas ooogromnoo. In razmišljanje slovencov pa je takšno , “ah, pa saj kaj pa je to takega če kdaj pa kdaj zategnem eno linijo ta belga pa spijem ene 3, 4 pere”……….hehe
:p

Nočem te žalit, ampak res mi ni jasno, kako je lahko nekdo tako zabit, da zaradi visokega pritiska vzame najhujšo, najbolj osovraženo in uničujočo substanco na svetu? A nisi niti pomislila na posledice? To se mi zdi naravnost bizarno.

Sicer pa upam, da se boš rešila odvisnosti in zaživela novo, bolj polno življenje. Pa vso srečo![/quote]
tipičen odgovor laika, ki o drogah bere le na netu. Pozabila si dodat krokodil, ice (kristalni metamfetamin) in crack. Smilijo se mi ubogi ruski đankiji ki morajo zaradi pomanjkanja denarja za heroin, jemat krokodil od katerega pri živem telesu zgnijejo v enem letu.[/quote]

Glej, vem, da obstajajo tudi ta krokodil, ki je še bolj uničujoč, kar pa ne spremeni moje poante. Poanta je, da morš bit debil, da kaj takega sploh poizkusiš. V bistvu morš še med debili veljat za debila.


tipičen odgovor laika, ki o drogah bere le na netu. Pozabila si dodat krokodil, ice (kristalni metamfetamin) in crack. Smilijo se mi ubogi ruski đankiji ki morajo zaradi pomanjkanja denarja za heroin, jemat krokodil od katerega pri živem telesu zgnijejo v enem letu.[/quote]

Glej, vem, da obstajajo tudi ta krokodil, ki je še bolj uničujoč, kar pa ne spremeni moje poante. Poanta je, da morš bit debil, da kaj takega sploh poizkusiš. V bistvu morš še med debili veljat za debila.[/quote]
poanta tvojih bebavih zapisov je da si sam največji debil. Tvoja omejenost, bebavost in zloba so brezmejni. Očitno ne veš da je za to da se ga nekdo zadane s heroinom 1001 razlog. Nekateri zaradi družinskih zadev, drugi zaradi experimentiranja, spet tretji zgolj iz zdravstvenih. Nekateri pa pač v življenju trpijo in dejansko vidijo odrešitev le v heroinski omami. V nekajminutnem flashu in 5-7 urnem kinkanju zatem. Vsaj za tiste 6 ur pozabijo na težave ali ne občutijo fizičnih bolečin. Da pa je nekdo tako zabit in omejen kot ti, pa je 100x hujše kot postati odvisen od heroina. Veliko odvisnikov je šlo v to zavestno, v letih ko so že dobro vedeli kam to pelje, pa so se vseeno podali v to.
Zakaj? Verjamem da je tvoja omejenost tako huda da ti to nikdar ne bo jasno, ampak naj ti vseeno povem da zato ker je bilo njihovo življenje pred tem ena sama bolečina. Pa naj bo psihična ali fizična. In zato so ti ljudje zavestno zabredli v odvisnost in dvomim da je od njih kdo dejansko tako zabit da ni vedel kaj to potegne za sabo in da heroin najhitreje zasvaja. Izjema so seveda nekatere mladoletne osebe in otroci.

In prosim prihrani mi tegobe ki jih povzročaš z svojim obsojanjem, gnevom in omejenostjo in raje niti ne repliciraj.

Sem pričakoval odgovor v stilu ”težko življenje, beg iz realnosti, trpljenje, eksperimentiranje itd.” in točno to sem od tudi dobil.

1. A je težko življenje in trpljenje dovolj dober izgovor, da sebi in svojim bližnjim popolnoma uničiš življenje?

Ne ni! Sam sem dal že marsikaj skozi(starši so izgubili zaposlitev; sledile so težave v družini ter razveza; smrt očeta, ko sem bil še najstnik, pa lahko bi še našteval v nedogled). Ampak veš kaj, vse to so same preizkušnje, ki nam jih da življenje. Nekateri se predate, vdate in pomilujete, drugi pa gremo naprej. Sam bi se tudi lahko podal v droge in t.i. slabo družbo z izgovorom težkega življenja in podobnih nebuloz, ampak guess what – nisem se; tako kot se tudi ne predajo milijoni drugih ljudi, ki jim življenje nalaga velika bremena. Na koncu koncev je to en izredno slab izgovor.

2. Eksperimentiranje?
Od vrtca naprej človeka vsi opozarjajo, da so droge nevarne in da ubijajo. Če želiš eksperimentirati z heroinom, kljub temu, da veš, da ti bo to popolnoma uničilo življenje, si pač debil. Oprosti, ampak tako pač je. Pa ne zato, ker bi jaz bil zloben, ampak zato, ker je to, objektivno gledano, res. To je isto, kot, da bi si zavezal oči in šel preko avtoceste, ker si pač eksperimentiral.

no, lepo da si tako močna in popolna osebnost “His_Majesty”, saj sem pričakoval takšne odgovore od registriranih “popolnežev”.
Ampak zdaj ste že malo zašli iz debate. Tema je bila o tem če je kdo probal 1x heroin intravenozno in ni postal potem odvisen oz. ga ni poskusil potem nikar več. To je bil namen teme in ne vzroki za drogiranje.

Sem eksperimentirala z drogami. Heroin kadila na folijo in snifala. V žilo si ga pa nikoli nisem vbrizgala. Sem imela strah, da bi me lahko zaneslo in bi hotela še in še,…

Glej, vem, da obstajajo tudi ta krokodil, ki je še bolj uničujoč, kar pa ne spremeni moje poante. Poanta je, da morš bit debil, da kaj takega sploh poizkusiš. V bistvu morš še med debili veljat za debila.[/quote]
poanta tvojih bebavih zapisov je da si sam največji debil. Tvoja omejenost, bebavost in zloba so brezmejni. Očitno ne veš da je za to da se ga nekdo zadane s heroinom 1001 razlog. Nekateri zaradi družinskih zadev, drugi zaradi experimentiranja, spet tretji zgolj iz zdravstvenih. Nekateri pa pač v življenju trpijo in dejansko vidijo odrešitev le v heroinski omami. V nekajminutnem flashu in 5-7 urnem kinkanju zatem. Vsaj za tiste 6 ur pozabijo na težave ali ne občutijo fizičnih bolečin. Da pa je nekdo tako zabit in omejen kot ti, pa je 100x hujše kot postati odvisen od heroina. Veliko odvisnikov je šlo v to zavestno, v letih ko so že dobro vedeli kam to pelje, pa so se vseeno podali v to.
Zakaj? Verjamem da je tvoja omejenost tako huda da ti to nikdar ne bo jasno, ampak naj ti vseeno povem da zato ker je bilo njihovo življenje pred tem ena sama bolečina. Pa naj bo psihična ali fizična. In zato so ti ljudje zavestno zabredli v odvisnost in dvomim da je od njih kdo dejansko tako zabit da ni vedel kaj to potegne za sabo in da heroin najhitreje zasvaja. Izjema so seveda nekatere mladoletne osebe in otroci.

In prosim prihrani mi tegobe ki jih povzročaš z svojim obsojanjem, gnevom in omejenostjo in raje niti ne repliciraj.[/quote]

Odvisnik, a ne? Ali pa je odvisnik nekdo, ki ti je zelo pri srcu in se ne moreš sprijazniti z dejstvom, da je pač navadna zguba.

New Report

Close