Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Eno vprašanje za štrudl zavitek

Eno vprašanje za štrudl zavitek

Naredila sem malo več štrudla, zdaj pa ne vem, ali ga surovega zamrznem in kasneje pečem ali ga najprej spečem in nato zamrznem? Kako ve delate?

Še nikoli ga nisem zamrznila. WSpeci, boste pa jedli še jutri, hladnega.

Js bi surovega zamrznila 🙂

Spečeš, ohladiš in zamrzneš. Če štrudelj ni pretirano moker, se lepo odmrzne in ostane dobrega okusa.

Povabis sosede pa ga hitro zmanjka:-).
Pri nas se poje v 2-3 dneh. Specem ga iz kilo moke in ene 2,5 kg jabolk. Najboljsi je sveze pecen, da ga jes z zlico. Hladnega pa v mikrovalovko, da se malo pogreje.
Drugace pa bi specenega in ohlajenega zamrznila.


No, ampk babure v trgovini ste pa najbrž že kdaj videle že pripravljena surova peciva v zamrzovalniku, mar ne?

Surovega lepo tesno zavijes v prozorno folijo in zamrznes na pladnju, da se ne zverizi. Zamrznjenega (npr jutri) zapakiras v vrecko in das nazaj v skrinjo. Ko ga rabis, ga odvijes, polozis na pekac, pustis vsaj do pol odmrzniti (kako uro) in speces.

Ce ga nameravas porabiti po porcijah, pa pecenega narezes, zamrznes vsak kos posebej in potem spakiras. Iz skrinje jemljes po kosih in odmrznes na pultu ali v mikrovalovki. Skutinega lahko v vsakem primeru v mikrovalovki se malo pogrejes, ker je boljsi mlacen.

Al pa lepo vse speces in das v hladilnik in ga lahko jes vsaj do srede ali cetrtka.

New Report

Close