Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis eno vprašanje

eno vprašanje

eno knjigo se da dobiti v Nemčiji, mene pa zanima na kog ase lahko obrnem v sloveniji in vprašam če jo uvažajo v Slovenijo in če se jo da dobiti,..?

Konzorcij MK ali Oxford center

ja, Oxford center ti jo brez problema naroči, amapak nekaj zaračunajo za posredovanje, nekaj je poštnine, tako da za to dvoje utegneš plačati več kot za knjigo…. ampak če ti je res toliko do nje, se splača.
po knjigi lahko poizveš kar preko interneta (http://www.cankarjeva-z.si/uvoz/), odgovorijo zelo hitro.
veliko uspeha!

Mogoče bi bilo pa naročilo preko Amazona cenejše?

pri konzorciju se da naročiti. kakor so mene učili na faksu, pa za naročilo ne bi smeli zaračunati nobene provizije.

Mogoče res ne provizije, zaračunali pa bodo stroške naročanja, stoške pošiljanja…. pa še česa (a tega vam na faksu niso povedali?). Kar je logično, saj ne morejo delati v svojo škodo. Zato se pa včasih splača naročiti več knjig hkrati kar pri Amazonu, tam je poštnina ista za eno knjigo ali pa deset. Ne vem sicer kako je sedaj s stroški carine odkar smo v EU….

kaj???? meni so zaračunali!!! okoli 1000 sit, če se prav spomnim!

no, jest ne vem, kako je s takimi in drugačnimi stroški. knjige navadno naročam pri konzorciju. in knjige iz anglije in amerike imajo navadno na platnicah natisnjeno ceno. kolikor sem jaz do sedaj preračunavala, zaračunajo mogoče 500 tolarjev – verjetno poštnino. to pa ti zaračunajo tudi na amazonu. pa dosti več znaša.

Moj nasvet je, če gre kakšen znanec v Nemčijo ga prosi, da jo kupi, ker so naši knjigarnarji milo rečeno cepljeni proti hitrosti in lahko čakaš kar nekaj časa.

Jah, stroškov carine ne bi smelo bit, ker carine ni. Uglavnem, moje zadnje naročilo pri Amazonu je zgledalo takole: če bi naročila na domač naslov, torej v Slo, bi plačala 10 € poštnine. Naročila sem na naslov v Avstriji, je poštnina 0,70 €. Aja, to je bil Amazon.de.

New Report

Close