Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Eno vprašanje

Eno vprašanje

Nevem, če to sodi ravno v tale form…. Nisem še bila nikoli pri ginekologu. Ker je sedaj že skrajni čas sem se odločila da grem, a nevem kam… Katero ginekologinjo v Ljubčjani priporočate? Kako izgleda prvi pregled?

olaaa
katera ginekologinja v lj ne vem ker nisem iz lj…
lahko pa ti povem da ni to čisto nič strašnega…. slečeš hlačke se uležeš na posteljo … verjetno si jo že videla kdaj po tv-ju … daš noge na tistedva ˝podstavka˝ za noge in nato te pregleda… nekaj ti vstavi v nožnico in malo pogleda.. tudi s prsti potipa jajčnike, maternico in to je to… ne traja dolgo in ni boleče…
lp oliva

Jaz hodim k dr. Alenki Novak = na Aškerčevi 4 in spada pod Zdravstveni dom za študente. Je zelo prijazna gospa, ki ti sproti vse razloži in odgovori na vsa zastavljena vprašanja. Le sestre so včasih malo sitne.. Pa naj te to ne odvrne. Na pregled se moraš naročiti. Lahko se telefonsko ali pa osebno zglasiš in poveš, da bo to tvoj prvi obisk. Nato bo sledilo vprašanje zakaj si se odločila in poveš (najbrž pač preventivni) redni pregled. Nato boš izpolnila vprašalnik glede bolozni tebe in sorodnikov, pa alergije in podobno. Zmerili ti bodo še pritisk in to je to. Sam pregled pri zdravnici pa tudi ni boleč. Le sprostiti se moraš in ne misliti na neumne stvari, ki ti jih je kdo o te pripovedoval. Jaz hodim že 5 let na redne ginekološke preglede in še nikdar nisem imela neprijetne izkušnje. Morda ti bo prvič malo nerodno, ko ti bodo vzeli bris (z vatirano palčko ti iz nožnice vzamejo ‘vzorec’, ki ga tudi nato pregledajo in ti sporočijo po pošti, če je slučajno kaj narobe), ampak res ni boleče in ne se tega bati. Nato se pogovorita z zdravnico še o pregledu dojk in pa o kontracepcijskih tabletkah.. In še o marsičem, pač kar ti leži na duši.. 🙂

Prijeten prvi obisk in le hitro do ginekologa.

Živjo!

Jaz hodim na Ginekološko kliniko na Šlajmerjevi v Lj (poleg porodnišnice). Moja zdravnica je dr. Premru (menda trenutno na porodniški), ki je blazno prijazna. Nadomešča jo dr. Zore (on), ki je še prijaznejši. Res znata olajšati zadrego. Vprašaš lahko še tako bedasto vprašanje, pa ti bosta lepo razložila.
Predvsem brez strahu. Pozitivno je, da ženska sama skrbi za svoje zdravje.
LP!

Jaz hodim k dr. ŠUBIC v ZD Šiška, super, super, super, ne morem prehvalit. Postopek pregleda imaš pa že zgoraj razložen.

Sama hodim k dr. Katarini Kolar Kurent in je na Metelkovi oz. v tistih novih blokih, ki gledajo na železniško postajo. Je zelo super. Naj ti pa povem svojo izkušnjo.
Ona je moja prva ginekologinja. In ko sem bila noseča in se je rok poroda iztekel in še nisem rodila, sem mogla hodit na 2 dni v porodnišnico na kontrolo in tam je prvič bil ginekolog-moški, ojej, kako mi je bilo neprijetno, nerodno, še sedaj se smejem, če pomislim na to. Tiste velikeeee roke, ojej, ampak povem ti, pregled je bil čisto drugačen kot pri moji ginekologinji – še veliko boljši, sploh nisem nič čutila. In glej ga zlomka, ravno ta ginekolog ( ki je bil takrat dežuren)je pomagal moji pikici na svet z vakuumom, ker ni in ni hotela priti “ven”.

New Report

Close