Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Enodnevni izleti za družine z malimi otroci

Enodnevni izleti za družine z malimi otroci

Imam dva fantka, stara 3 in 1 leto. V večini se podimo doma zunaj, vsake toliko časa pa gremo radi kam na izlet. NE dolgo nazaj sem tu prebrala, kako je lepo v Olimjah in smo prejšnjo soboto šli.Ogledali smo si tudi jelenov greben, pa čokoladnico,samostan, čarovnice in se v Aqualuni kopali. Bilo je rel lepo!

Sedaj me pa zanima, kam vse še lahko peljem otroke, za en dan? V mislih imam še živalski vrt.
Kam greste še vi? Kje vam je bilo všeč?

Smo iz Zasavja in pri nas razen trim steze, hribov ni nič drugega. Tko, da se še kaj vidi, kot smo videli čarovnice(uf, so mu bile všeč)…

NE vem kako je v Lipici. JE primerno za majhne otroke?

Pa, lepo prosim brez kregarije, sprašujem res družine ki rade kam grejo čez vikend in imajo kak dober nasvet.

mene pa zanima kaj sploh imate od takih izletov ? mlajši je premajhen, da bi ga kaj drugega zanimalo kot joška in spanje. 3 letnik pa je tudi še premajhen za karkoli.

V Lipici ni primerno za majhne otroke !!! Že v Sežani so table ” LIPICA NI ZA MAJHNE OTROKE ” , v Divači pa en možakar izloča iz prometa avtomobile z majhnimi otroki.

Mah……..babe…….

Mogoče tole kaj pomaga:

google najlepša hvala!!!!!!!

Vseen ne morem verjet, da se nekaterim vseeno da in si celo vzamejo čas, razmislijo in celo napišejo zlobne in nesramne komentarje, kljub temu, da sem v tadnjem odstavku napisala, da me zanijo izkušnje družin ki to počnejo.

NE vem zakaj ste nesramne in zlobne. Vam ni všeč tema, jo preskočite! Zakaj si celo vzamete čas, da napišete nekaj nesramnega?

Mogoče Ljubljana – tja se peljete z vlakom, z gondolo na grad, se malo razgledate in sprehodite, ob Ljubljanici na sladoled, mogoče se popeljete še z ladjico…

aja, kaj pa Kekčeva dežela?

Mah kaj češ, ženske so vedno bolj zlobne. Ne vem pa zakaj naj bi Lipica ne bila za mlajše. Lepi sprehodi, večji lahko jaha kakšnega ponija, mali pa uživa zrak. Kar pojdi, ampak res pa je da otrok – večji kaj dosti ne bo odnesel. Razen če ima rad konje. Ostalo je pa dolgcajt. Bo treba še kam drugam, za zapolniti dan.

Našim je bila pa zanimiva že samo vožnja z vlakom ali pa avtobusom. Pa na Brnik smo šli gledat, kako vzletajo in pristajajo avioni, samo je kar glasno. drugače pa v Kranjsko Goro malo na sprehod k jezeru Jasna, pa v Bohinj. Sicer niso to lokacije, da bi se nekaj dogajalo, je pa za spremembo okolja in da je družina na zraku in skupaj.

Pa ste prebrale: otrok 3 in 1 leto. A s tamamlim naj gre z vlakom, pa na Brnik, da se začne jokcat mali. Pa na grad z gondolo.Jaz bi pa predlagala – do Lipice zgodaj zjutraj, potem pa še mal naprej do morja se spočiti in oddahniti. Dve muhi na mah. Končno se lahko ustaviš v Lipici ko se vračaš, tam enkrat okrog 5 popoldne, pa se shladite od morja.

arboretum volčji potok, za dušo staršev, ta mala dva imata sprehod in potem tista razstava metuljev, ki prosto letajo po prostoru…

take majhne otroke zanimajo mogoče račke ob vodi, pa kopanje. vse ostalo jih bo kasneje. taki enodnevni izleti so prej utrudljivi kot v veselje.

No ne vem,. Eno letnik ti itak spi v vozičku, s ta večjim pa narediš en krog okoli jezera. Al pa če sam k tašči hodiš na nedeljska kosila. Jaz nisem bila komplikator in sem preživela dva meseca na morju sama z obema otrokoma ,dokler nisem šla v službo. Za Brnik sem pa napisala, da je glasno, če se pa ustaviš tam pri ograji, ni pa prav nič groznega.

A vi to resno? Pol ste sam doma sedel z enoletniki? A na izlet vam je bilo preveč utrujajoče? :-)))) Za crknt!

Ja, arboretum je fajn, sploh igrala! Pa Bohinj, špancir okrog jezera, tam pa vidiš račke, pa lokvane itd.
Pa baje je lepa in nič kaj zahtevna pot do bohinjske koče.

V bistvu greš lahko kamorkoli, samo, da so igrala v bližini. Našim je bilo to super!

In tudi igrišče bo 3 letnika gotovo zanimalo.

3 letnika bo mogoče zanimalo. leto dni star na igralih, si pa pozabila najbrž. samo gledaš kam bo padel in nimaš nič od igral razen skrbi.

Zdaj vam pa res ne razumem – z eno in troletnikom ni nikamor za it, ker itak še ne vesta, za kaj gre :-(. Par dni nazaj ste imele pa ravno obratne komentarje, ko je bila debata, če z otroci it na morje oz. dopust ali ne. Pa ste vse mahale, da dopust pa že mora bit, sončki že ne moreje biti prikrajšani za uživanje, četudi gre “zadnja krava iz štale”. Ej, bejbe, se vid, da je polna luna….

poglej še na
http://www.napovednik.com/
http://www.otrokoskop.si/

No, na igrišče pa res ni treba v Volčji potok, a ne ? Nikki ti kar pojdi v Lipico, Bohinj. Povsod se boš sprehajala in kaj našla. V Arboretum gredo pa mamice zaradi sebe in pozabljajo da vseh otrok pa res ne zanimajo rožce in metulji, zanimajo pa mamice. Oh, kako je užival. Ja, ker je letal, medtem ko je mami slikala, leta pa lahko tudi doma, samo da ni tle avtov.

ma ste ene kokle 🙂 naša triletnica je uživala v arboretumu.

Najboljše je, da so otroci doma do ne vem katerega leta in potem pridejo med ljudi in se obnašajo kot “bik s štika”…

ne vem zakaj mislite, da otroke do xy leta nič ne zanima… še presneto veliko jih zanima pa si ne upajo vprašati svojih apatičnih in brezvoljnih staršev…

Ker je tvoja triletnica tam uživala, vsi otroci sploh fantki uživajo tam, kajne?! Če je kdo izpadel kokoš si pa zdajle ti. Moja – ja tvoja. Otroci so pa itak različnih interesov, ali ne. Nihče pa ni rekel in lepo je povedala, da niso in ne bodo doma.Če človek ne vidi dlje od svojega kljuna – to še ne pomeni da ima prav, kajne?! Saj v kokošnjaku ni demokracije, ali je?!

Mi živimo na podeželju in našega fanta najbolj zanima sosedova kmetija, kjer imajo krave, konje, koze, traktor, kosilnice in kar podobnih je reči. Če tega ne bi imeli pri sosedovih, bi ga gotovo peljala na kakšno turistično kmetijo. Prav užitek ga je namreč videti (star je dve leti in pol), kako v transu opazuje traktor pri njegovih opravilih.

Mi delamo tematske izlete – starejši bo star tri leta, mlajši pa dve – šli smo na izlet z vlakom recimo (iz Lj do Kranja na tortico:), pa na izlet z ladjico (po Ljubljani, pletnja-bled), obožujemo vožnjo s turističnim vlakcem (Lj, Bled, Mb), krasen izlet nam je italijanski Lignano (mogoče ne zdaj ko imajo Italijani prosto)…vsak vikend že od nekdaj nekam zbežimo..ven iz mesta…na Rogli je super (brezplačna žičnica, konji za pogledat, kaj za pojest..)

V arboretumu imaš tud race, pa ribe in želve in igrala in sladoled… Pa ležalnike za mal se spočit… Pa vlakec vozi…
En kup stvari za tamale. Pa eni tud rožce radi duhajo. Ravno zadnjič sem jih par opazovala, kako jim je zanimivo (z mamo ali atijem) hodit čez ribnik po tistih stebrih…
Skratka, veliko sem tam in vidim veliko otrok, ki se tako ali drugače zabavajo, pa skoraj nobene mamice, ki bi slikala in se prav poglabljala v rože.

3 letnika bo mogoče zanimalo. leto dni star na igralih, si pa pozabila najbrž. samo gledaš kam bo padel in nimaš nič od igral razen skrbi.[/quote]

Daj, ne nakladaj! Tudi za enoletnika je tam kaj za delat. Pa greš z njemu mal po tulenih – če že hodi, če pa ne, mu je pa vseen kje sedi v vozičku. Jim je pa sigurno zanimivo, ko vidijo, kako se nekaj dogaja okrog.
No, seveda, pa moraš mal migat zraven, če greš tudi z enoletnikom, ne pa, da se sam sprehajaš pa po klopcah počivaš.

In ja, arboretum je fantastičen za to. Imajo super igrala, sladoled in še kaj. Tko da ne mi o rožah, ki tudi mene ne zanimajo.

New Report

Close