enodnevno kar po sloveniji
Mi smo lani imeli izlet po dolenjski. Šli smo čez Žužemberg do izvira Krke, si ogledali jamo poleg nje, nato smo šli do Otočca, še prej smo se ustavili pri nekih vodnih mlinih (nevem kako se reče kraju je pa čudovito). Na Otočcu smo si ogledali grad, in okolico in si potem ob Krki privoščili tudi piknik. Nekateri obiskovalci so se tudi kopali, nas pa žal ni zamikalo – ni bila najlepša reka tisti dan. Mi smo šli potem domov, lahko pa nadljujete pot do Kostanjevice ob Krki, kje si lahko ogledate samostan, pa še kar nakaj znamanitosti je tam, mislim, da je čudovito.
Druga varianta je Bled (jezero, grad, stara tiskarna, čajnica, labodi, račke), Vingart(je itak čudovit – rabite pa približno 2 urci) nadaljujete pa do Bohinja, kjer se lahko tudi kopate, če greste v poletnih mesecih ali pa greste z gondolo na Vogel.
Upam, da sem kaj pomagala, imejte se lepo.
Lp
TaniTa
Mateja, Mojca
Predlagam ogled doline Voje pri Bohinjskem jezeru. Tam je prekrasen kanjon Mostnice. Ni preveliko hoje.
Do tja prideš tako, da se pripelješ do Bohinjskega jezera, tam se pelješ desno čez Hudičev most v Staro fužino, tam lahko prakiraš avto, nato pa imaš 2 ure lepega sprehoda.
Ne bo ti žal
LP SIPA