Enosmerna ulica, napačna smer vožnje

Enosmerna ulica, napačna smer vožnje
Spregledal sem znak prepovedano smer in se peljal kakšnih 50 metrov v napačno smer, za tretjim avtom, ko so prihajali proti meni je bil mestni redar, videl sem tudi da so me slikal ali pa so kaj drugega slikal oz. je imel kakšno drugo naparavo v roki. To se mi je prvič zgodilo. Vrnil sem se nazaj v smeri prihoda in odpeljal. Ustavli me niso.
Ali lahko v tem primeru dobim kazen, sem bil pa na drugem koncu Slovenije, mogoče so kaj bolj popustljivi do tistih, ki niso domači. Ker kakor jaz vem slikajo te ustvajo in ti napišejo globo.
Pozdravljeni, sam menim, da bi vas morali zaradi varnosti vseh na kraju mesta ustaviti in preprečiti vožnjo v nasprotno smer sploh, če so peljali mimo vas. Če so vas slikali, naj bi dobili plačilni nalog in s tem kazen. Čeprav bi se dalo zadevo izpodbijati, ker na sliki se bo videlo samo vozilo, ki je obrnjeno v napačno smer vožnje razen, če so imeli zraven tudi merilec hitrosti iz katerega bo razvidno, da ste se tudi peljali. Na sliki lahko izgleda situacija samo, kot napačno obrnjeno vozilo. Glede popustljivosti je stvar redarja, ki odloča kako in kaj. Nprošam, da obvestite kako se bo odvijal primer. Lp

Pozdravljeni,
redarji imajo pristojnost obravnavanja tudi teh prekrškov. Četudi vas niso ustavili, so pa slikali vaše vozilo je povsem mogoče, da boste po pošti, če ste lastnik vozila, prejeli plačilni nalog. Lahko pa vam bodo najprej poslali poziv, da se glede prekrška izjasnite in bodo na podlagi vaše izjave odločili glede plačilnega naloga. Seveda pa obstaja tudi možnost, da se ne bo zgodilo nič.
Lep pozdrav,
Suzana G.