Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Enosobno stanovanje

Enosobno stanovanje

Pogledala sem že skoraj vse oglase, tukaj pa se vedno izve še kaj več. Torej, najela bi enosobno stanovanje, lahko tudi garsonjero, najraje v Šiški. Pozne kdo kaj zanimivega? Pa še nekaj me zanima. Kako ste se znašle srečno ločene, žal z minimalno plačo, brez podedovanih stanovanj ali hiš, starost 40 – 50 let? Najemnina okoli 300, stroški 200? Vem, ni za dostojno življenje. pa me vseeno zanima, če je tukaj še kakšna taka. Prosim, popolne dame, ki vas je tukaj kar veliko, da ne pišete in ne žalite. Hvala za odgovore.

Hej, jaz isto razmisljam, tudi imam malo denarja, tako kot ti.
Ne vem, kako bi lahko prezivela cisto sama s tem. Ce das za prezivetje (najem in stroske) 400 eur, pa da ti ostane 300 eur za jest,kako gre to skoz? To pa je res nemogoce.
Kaj pa avto in kaksni stroski zdravjenja, kaj pa dopust?
Ni izvedljivo za osamljeno osebo .

Zato se jaz bolj nagibam k najemu s sostanovalci.
Da bi sli skupaj v najem dve ali tri osebe.
Spostovali bi zasebnost in mir en drugega.
Vsak s svojo sobo v stanovanju.
No potem pa bi se dalo preziveti, ker ne placas 400 eur ampak 250 in ti ostane zase.
Ampak stanovanje mora bit seveda namanj 2-sobno, ce sta dve osebi sostanovalki!

Nekaj časa sem tudi jaz tako. Če sprejmeš nasved od samske, ampak neločenke, beri naprej, drugače pa ne 🙂

Prvo kot prvo, v garsonjeri so stroški manjši, tudi ceneje jo dobiš. Da se pokriti vse z minimalno plačo, moraš pa biti zelo zelo skromen. Izjemno skromen. Tako zelo, da so se mone delale norca in niso verjele, ko sem eni kot nasvet napisala, kako jaz, da pridem skozi mesec. No njej, ki ni prišla skozi mesec se niso smejale.

Šteje vse. Od tuširanja in pomivanja posode z mlačno vodo zaradi šparanja štroma(ja,ja fuj), filanja telefona ponoči do izredno preciznega nakupovanja in izkoriščanja divje hrane. Hudič je edino, ko pride nepredviden strošek takoj na začetku. Jaz sem imela rezervo in si počasi ustvarjala celo dodatno rezervo z minimalko v najemu.

Na komentar zgoraj pa: kakšen dopust, lepo te prosim?! Narediš si tako, da se imaš fino povsod, tudi doma pa je.

Ja, sem tudi jaz že razmišljala o najemu s sostanovalko. Žal je res tako, da z minimalno plačo pri nas človek ne more dostojno živeti, sploh če mora plačevati še najemnino. Torej, če je kje še kakšna s podobnim problemom, se mi lahko javi, pa da malo razmislimo. Seveda je vsak nasvet dobrodošel.

Morda bo kdo omenil, naj grem iz Ljubljane, da je ceneje. Ja, se pa pojavijo drugi izdatki, stroški. Urnik v službi imam gibljiv, skoraj noben dan enako. Sem pa zelo vesela, da službo sploh imam, saj mi prejšnji delodajalec kar nekaj plač ni izplačal. Torej, zaradi prevoza želim ostati v Ljubljani. Sem se pa naučila biti skromna. In verjamem, da marsikdo noče verjeti, da tudi taki živimo v bližini in se norčuje iz nasvetov kako dejansko preživeti v takih in podobnih primerih. Še enkrat, hvala za vsak nasvet, lepo besedo.

ljubljana ni za reveže. če se ne uspete v lj zmeniti za lepo plačo pojdite v prekmurje. tudi tam vam morajo dati vsaj minimalca, pa še boste imeli stroške dosti nižje.

Ma, si pameten…. V Prekmurju pa ni služb niti za minimalca, tudi na Štajerskem zelo malo.
Avtorica, da se, toda skromno. Samo “bognedaj”da se kaj pokvari, da pride kakšne nepredviden strošek. Če si sama in imaš čas, morda najdeš še kje kakšno dodatno delo? Sicer je opcija s sostanovalko tudi dobra, čeprav pri nas je to še kar nek tabu, v tujini se pa to množično prakticira.
Želim ti, da najdeš čim cenejšo nastanitev, ne oderuškega lastnika stanovanja.

Ej pomladna, kako si pol rešila z embalažo?

Nekaj so mi je dobri ljudje dali, drugače pa večinoma prakticiram, da vsak prinese posodo, pa presujemo. Pa še noben nima nič proti, vsaj vidijo, da so res vse lepe, brez smeti. 🙂 Mi je marsikdo že rekel, da je kupil z vedrom vred, pa je notri dobil marsikaj, na vrhu pa lepe. 🙂

Nekaj so mi je dobri ljudje dali, drugače pa večinoma prakticiram, da vsak prinese posodo, pa presujemo. Pa še noben nima nič proti, vsaj vidijo, da so res vse lepe, brez smeti. 🙂 Mi je marsikdo že rekel, da je kupil z vedrom vred, pa je notri dobil marsikaj, na vrhu pa lepe. :)[/quote]

ane, ko človek skromnost spremeni v prednost… si vesela? Ob takih zgodbah kot je tvoja, se spomnim kaj vse sem jaz delal ko sem se iz brezdomca vzpenjal k obrtništvu. Včas komu kj povem, pa po njegovem izrazu na obrazu vidim da me ima za norega…

Vse dobro!

Ampak meni se še vedno zdi ful dobra ideja plastenka s taveliko luknjo. (fruc) Pa leže jo prenašaš in se ne bi tlačile. Poleg tega bi si stranka okolin okol pogedala kakšna roba je, pri uporabi ne ne umaže, in še kaka prednost bi se našla

brklc, bolj smiselno bi bilo, da ima s sabo kozarce za vlaganje in pokrovčke, za tiste, ki nimajo svoje embalaže.
Namreč fruc je potrebno prej kupiti in ni poceni. Pa ravno tako steklenice oprati in tako naprej.


Sem šla s sinom po ločitvi v najem (garsonjera, tudi Šiška) in sva tako živela 10 let. Skromno življenje, vendar psihično umirjeno. Da se preživeti z minimalno plačo, vendar moraš biti zelo previden z denarjem. Tudi teden dopusta sva si lahko vsako leto privoščila.

Tudi to je res. Sem ravno hotela reči, da fruc plastenk niti pod razno nimam, ker ne kupujem teh pijač. Kozarci za vlaganje so pa žal premajhni. Dva potrebuješ za kilogram, bi jih tudi kar kmalu zmanjkalo. Ljudje pa naročajo v povprečju po dve, tri kile. Sicer so pa ljudje večinoma prijazni in prinesejo posodo, tako, da ni problema. Če pa kdo naroči samo kakšno kilo pa imam posodice.
Brklc, nekomu, ki ni treba, da se znajde, da preživi, se pač garanje, takšno ali drugačno zdi malo noro. Morda se komu zdim tudi jaz, ker kdo bi rekel, da imam 400 evrov dovolj za preživetje. 🙁 Toda žal imam še kakšne druge želje, ne samo in zgolj preživeti. Pa avto bi še tudi imela. 😉
Saj za večino sem morda pridna, opažam pa, da “faušarija” zelo gori, ko vidijo nabrane borovnice. ( če si v bloku, ne moreš zmeraj skriti, marsikdo pride tudi do mene po njih). In takrat marsikdo ne pomisli, da pa sem jaz 12 ur čepela v gozdu in pobirala eno po eno, da jih zvečer toliko 🙂

Avtorici Enosobno stanovanje, se opravičujem, ker smo malo zasmetili tvojo temo.

Jaz sem v večjem stanovanju z zelo nizko najemnino, tako da je manj kot ti pišeš zgoraj. Sem v bloku, kjer so stroški zelo nizki, celo nižji kot kje v manjšem stanovanju. Tako da ti predlagam, da bodi pozorna na to, kajti v kakšnih slabo izoliranih blokih/stanovanjih, čudnih upravnikih ipd se to zelo pozna.

Ne omeji se samo na 1-sobno ali garsonjero, poglej tudi za večje stvari, ki so lahko v okvirnem rangu proračuna.

Druga stvar je, da lahko iščeš tudi stanovanja v hiši ali kje s fiksnimi stroški, kjer točno veš, koliko te bo prišlo na mesec, a naj bo to seveda manj kot v bloku.

Tretje, da se preseliš izven Lj, a še vseeno dosegljivo z LPP. Vprašanje, koliko se to pri tebi res splača, a razširi možnosti.

Četrto, išči stanovanje čimprej, jeseni zna biti dražje zaradi prihoda študentov.

Poznam, garsonjera v Šiški, znotraj obvoznice, vse na dosegu roke, renovirana eno leto nazaj, vsa oprema nova. Je prišlo 270 eur/mesec. Najemnica se je izselila, sedaj pa oddajajo za 300 eur, stroški pa so tam do 130.
Tako da stroški 200 eur so res preveč.

Hvala vsem za prijazne nasvete. Do sedaj sem imela izkušnje, d so bili stroški v bloku višji, zaradi upravnika, košnje trave……. vedno se je kaj našlo. Pri samih stroških, elektriki, kurjavi, vodi, se bom potrudila zmanjšati , ostane pa še dopolnilno zavarovanje, telefon 40€, internet, ki ga nujno potrebujem. Pa se nabere.
Geerela, morda kakšen namig za stanovanje v Šiški? Hvala. lep pozdrav

New Report

Close