Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika enostavna porova juha

enostavna porova juha

Živjo!

vem, da se je o tem ogromno že pisalo tu, pa me vseeno zanima kak recept za hitro, enostavno in slastno porovo juho.

Samo danes sem od kolegic v službi slišala toliko verzij, da me zanima, ali tu delate bolj “enotno”, haha!

No, zanima me takšen recept, ki ga imaš napravljenega čisto hitro, po službi, ko ravno ne prekipevaš več od energije…

Hvala vsem in ogromno sončka še naprej, Vesna

Takole delam jst.
Sestavine: olje, približno 1/3 pora in 2/3 krompirja, voda, jušna kocka, kisla smetana, kruhove kocke.
Na par žlicah olivnega (ali navadnega) olja prepražim nasekljan por, dodam na manjše kocke narezan olupljen krompir, zalijem z vodo, dodam jušno kocko, kuham približno 20 min, nato s paličnim mikserjem zmiksam, dodam kislo smetano, ter na olivnem olju popečene micene kruhove kocke. To je to. Hitro, enostavno in dobro.

Mi jo delamo skoraj tako, le, da če imamo kakšno šunko, salamco ali co. to na maščobi prepražimo. Pa ne zavrtimo jo, ampak jo pustimo tako kot je……………..stvar okusa………….a ja pa majeron in lovorjev list damo not……………….

Hej, Vesna!

Skoraj enako kot O-O. Je sicer vedno ne miksam,ker jo ima moz raje tako, da se cuti sestavine. Deset minut pred koncem kuhanja lahko dodas majhno pastico ali riz.Parmezan obvezen. Jaz ga tudi kar v kuhanje malo natrosim( zgosti).
Ko dodam kocke popecenega kruha ali tanko rezino, posujem se parmezan in malo gratiniram pod grilom v pecici, da sir zarumeni.

Na koncu, da se ne kuha vec, dodam se narezan drobjak(vir vitaminov).
Tudi kapljica limone ne skodi in muskatni orescek je pri nas obvezen.

Tako minestro lahko skuhas za veckrat.

Se majhna prosnja: Ce si Vesna – sine Mark-, me prosim kratko poklici na GSM, ker mi je uspelo zbrisati tvojo stevilko.
Hvala in lep pozdrav z obale Babi

Babi, seveda sem “tista” Vesna, mamica od Marka, te popoldne, ko skuham porovo juho in jo pojemo (haha), pokličem, prav?

Pozdravček, Vesna

Na olju prepražim narezan por, dodam sol, mleto kumino in pest riža. Zalijem z vodo in kuham do mehkega. KONEC

Lp, Ela S

Nekateri dodajo jušno kocko ali solijo z vegeto. Na koncu kuhanja lahko dodaš tudi kislo smetano.

Porova juha:
50 dag pora
1/2 l mesne juhe iz kocke
1/2 l mleka
sol, poper, muškatni orešček
cca 3 žlice moke (5 dag)
1/8 l sladke smetane
2 paradižnika

Por očistiš, nakoleščkaš (tudi kar lahko uporabiš zelenih delov). Zavreš juho in mleko, dodaš por, kuhaš 8 minut. Začiniš. Moko mešaš s sladko smetano, da postane čisto gladek podmet. Vliješ v vrelo juho. Paradižnik opereš, odstraniš semenje, narežeš na majhne kocke. Daš v juho in kuhaš še 10 minut. Ponudiš z domačim kruhom.

PS: Če ni paradižnika ni nič narobe. Juha je vseeno prima.

New Report

Close