Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek (enostavna)Neusakdanja kosila, obroki

(enostavna)Neusakdanja kosila, obroki

Zanima me kak Predloog za zanimivo a enostavno kosilo……da ne rabim 100 sestavin za katere se slisala nisem

Lp

Tunini zrezki s kaprami, zraven krompir z blitvo.

Govnač(glavnač) in hrenovke.

http://www.kulinarika.net/recepti/1290/prikuhe/govnac/

Tole ti tudi manjka!
http://bos.zrc-sazu.si/sskj.html

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

kumare narezes, soliš popraš, malo kisa… makarončke skuhaš, malo ohladiš, dodaš tuno, česen ipd
majonezo,… vse to zmešaš, mjam na hitr.

kaksno solato z krompirjem, jajci, sirom.

krompirjeva solata z dodatki

testo za pico, gor namečeš, kar imaš pa pečt

al pa kumaricina solata s pire krompirjem itd

sm falila, sm bolj vsakdanja napisala.. vidim sedaj

Tole je ful dobro hudo enostavno, edino dolgo časa se kuha, ampak se kuha samo.

Zelenjavna juha ali pa krompirjeva navadna juha in palačinke.

Tale bo pa težka – nevsakdanje jedi iz vsakdanjih sestavin. Bo treba malo vklopiti lastno domišljijo in preizkušati kombinacije. Z malo sreče spraviš skup kaj novega, dobrega. Za začetek poskušaj z makaroni ali rižem v raznih xy kombinacijah, pa v zavitke iz vlečenega testa lahko daš za nadev ravno karkoli…

Ena taka simpl, pa dobra zadeva je npr. to:
Krompir olupiš in narežeš na drobne kocke, približno za prst debele. Potreseš z malo mletega čilija, pokapljaš z olivnim oljem, premešaš in streseš na pekač, obložen s peki papirjem. Flikneš v segreto pečico, da se peče. Ko je pečen, soliš in premešaš.
Medtem ko se krompir peče, na plošči ali v ponvi na malo olja popečeš podolgovate paprike, jih olupiš, kolikor gre, soliš in popraš. Odrežeš pecelj, odstraniš seme in v vsako papriko vtakneš košček sira. Luknjo zapreš z zobotrebcem. Zdaj pa lahko te paprike spaniraš in ocvreš, ali pa namočiš v pivsko testo in ocvreš, ali pa zložiš kar v pečico, na pekač h krompirju, da se prepečejo in se sir stopi.
Zraven gre recimo zelena solata z jogurtovim prelivom.

Uf, to pa si bom jaz jutri privoščila in celo z mozzarelo:). Hvala!

Ni blema. 🙂 Samo da ti povem… po mojem je mocarela preveč “bleda” in se ti bo zgubila v papriki. Je fajn, če vzameš sir bolj intenzivnega okusa. Lahko celo kaki cheddar; ampak to je že na meji eksotike. 🙂 Aja, pa če ravno nimaš doma čilijevega prahu, je čisto v redu tudi navadna mleta paprika.

Ja, saj vem, samo mozzarelo imam doma. Glede na to, da grem čez pol ure na roj. dan in bom jutri cel dan z mačkom, ne bom hodila v trgovino hehe:)))).

Poglej tu[/url] – enostavno in nevsakdanje (ne čista klasika)

Ja no, potem ti pa želim fajn fešto. In potem bo itak vseeno jutri, ker nič ne bo imelo ta pravega okusa. 😀
Proti mačku je pa goveja župa, malo bolj slana po možnosti. Poglej, če je imaš kaj v skrinji. 😀

New Report

Close