enostavno pecivo ki uspe
Na hitro delam takole:
Klasičen biskvit iz 10 jajc spečem v polovičnem pekaču, še toplega prelijem s 6-7 dl sadnega soka (multivit ali tropic). Ko se ohladi premažem z veliko kislo smetano, nato pa prelijem s pudingom – 2 vanilijeva pudinga skuham v 1 l sadnega soka, da dobim želeju podobno. Kadar imam doma mascarpone, ga uporabim namesto kisle smetane.
Prva lekcija: nobeno pecivo ne uspe vedno. Lahko ga delas stotic, pa je bilo 99x v redu, tokrat pa je drugacna moka ali pac kaj in lahko gre cisto narobe. Kar dobis drugje postrezeno, je lahko sele 5. poskus, prejsnji 4 pa so “za doma”. Zato si pri peki vedno racunaj dovolj casa, tudi da skocis po dodatne sestavine, ce je treba kaj ponavljati.
Samo super-monam rata vse iz prve in sem prepricana, da se bo katera tu oglasila. V resnicnem zivljenju tega pac ni.
Izbiraj pa za zacetek med recepti, kjer ni tako hudo pomembna kvaliteta sestavin, natancnost merjenja in da ni zapleten postopek priprave. Mafini, brownieji, jogurtove kocke z limoninim prelivom ali makove s cokoladnim, pa cokoladne kocke ali “pecivo za lene gospodinje” (s skuto) so zadeve, ki jih radi (pod nadzorom) packajo tudi otroci. Recepte si poisci na netu, ampak poglej za isto stvar vsaj dva iz razlicnih virov. Ne se samo zaletet na “kulinariko”, ceprav se tudi tam kdaj najde kaj pametnega.
Meni vedno uspe:))) Hecam se…
Jaz ne bom imela veliko časa za peko za službo, pa sem se odločila za tale recept, ki je enostaven in meni deluje “zimsko”:
https://www.kulinarika.net/recepti/15311/sladice/rumovi-polmeseci/
Se pa po Vendelini da v biskvit več čokolade – 160 g glede na količino ostalih sestavin v receptu. Z več čokolade pa bo prišlo tudi bolj drobljivo. Izbira je tvoja.
https://www.kulinarika.net/recepti/16857/sladice/smetanova-strjenka-ali-panakota/
">Vaš link
To lahko pa narediš že en dan prej v prozornih plastičnih kozarčkih. Uporabiš lahko tudi jagode. Pride zelo lepo.
Joooj, moram se oglasit! Meni v prvo vedno rata super neverjetno odlično!
Potem v ene tretje mi ponavadi ne rata.
Ja, no, potem pa na vsake kvatre, ravno zanjič mi je bil jabolčni zavotek mal čuden, scer so ga pohvaliali, ampak jaz vem, da je običajno boljši…
Glede enostavnega pesiva, pa za hitro in izi pecivo vedno svetujem jogurtov biskvit s sadjem, lahko narežeš namanjše kockice in daš vse na en krožnik, pa si vsak sam vzame, lahko pa narežeš na malc večje kose in daš vsakemu posebej na krožnik, zraven pa malo smetane.
Daleč najbolj enostavni, so vsaj zame, browniji.
Pečem po temle receptu: http://kuharija.si/content/brownies-s-kakavom-v-prahu
Res velikokrat in še vedno smo vse pojedli.