Najdi forum

Eritreja

Ima kdo kakšne izkušnje z Eritrejo? Viza, prenočišča v Asmari (Lufthansin let prileti sredi noči, pa vseeno prezgodaj, da bi človek kar potegnil naprej…), splošni vtisi?

Vem, da imajo dobro hrano… Ampak to vem zaradi obiska restavracije v San Franciscu… Sicer pa ne poznam nikogar, ki bi bil. Razen pred leti, v času osvoboditve, brata Suhadolnik, ampak tega je že dvanajst let.

Mislim, da ima ena agencija v svojem programu tudi Eritrejo.

Morda ti bi kaj pomagal tale sajt:
http://home.planet.nl/~hans.mebrat/eritrea-information.htm

Agencija je Van Gogh iz Maribora.
Ampak a je mogoče, da od vrlih popotikov še nihče ni bil v Eritreji?

Cisto mozno.. glede tega, kar se dol dogaja.

Kaj se pa dogaja? Malo obmejnih sporov, tako kot med Slovenijo in Hrvaško… Odcepitev so imeli pa bolj mirno kot mi, da o drugih bivših naših ne govorimo…

Jože, kje pa si še to pobral, da je bila odcepitev mirna? Šlo se je za eno izmed najbolj krvavih vojn sodobnega časa zaradi razmejitvene črte, ki so jo predlagali ZN. In ker pač v vojni niso sodelovale ZDA, to ni bilo zanimivo za medije. Tako kot velja za marsikatero sodobno vojno v Afriki.

Moj bivši sodelavec je Eritrejec (krasen človek!) in on mi je pravil vse kaj drugega kot o mirni odcepitvi. Bila je VOJNA. Se spomnim nekaterih: “Od kod praviš da si? Iz Eritreje? To je pa v Etiopiji, ne?” Mu je kar dvignilo pritisk.

Mislim, da sta v teh postih malo pomešani odcepitev sama (po referendumu 1993), ki je bila res brez žrtev, in prejšnjih trideset let vojne za samostojno Eritrejo. Borbe med sosedama pa so se leta 1998 nadaljevale. Eritrejo sicer poznam samo iz zgodovinskih virov, vendar mislim, da je “glede vsega, kar se dol dogaja” tja potovati enako varno kot v Beograd, Skopje ali Tirano, glede vsega, kar se dogaja na Kosovu.

New Report

Close