Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Eros:Psi

Eros:Psi

Živio,
jaz sem prebrala knjigo iz knjižnice – super knjiga, Tisti ki ste jo kupili, delite z nami ljubezen in povejte šifro za vstop.

knjiga se ne more primerjati z nobeno, ki sem jo do sedaj prebrala. mene je navdušila takoj na začetku, čeprav sem šele na koncu ugotovila kakšna mojstrovina je – in kako zelo je vsak stavek oziroma njegov pomen povezan s celotno knjigo oziroma vsebino. vsaka zgodba nosi veliko sporočil, nekatera najpomembnejša pa se “ponavljajo”. knjigo vsak vidi in razume po svoje, ker jo bere iz perspektive svojega sveta. sama bom knjigo prebrala večkrat… in vem, da bom vsakič odkrila kaj novega… več kot želim od te knjige odnesti, bolj zbrano moram brati in sama za to knjigo potrebujem čas…
kdor sprejema lasten svet in spoštuje svetove drugih ljudi, ne sodi. tudi to je sporočilo te knjige.

Knjiga je navadno poveličevanje ega. Prebral sem jo in ugotavljam, da je popolnoma zgrešena investicija

Pozdravljeni, zamudila sem predstavitev knjige. Ali veste kdaj bo naslednja predstavitev knjige v Ljubljani, kje bo in kje to lahko vidim? lp

Ko sem knjigo brala, je bilo tako, kot da knjiga bere mene. Veliko stvari opisanih v knjigi sem poznala, vendar jih ne bi znala tako povedati. Vsekakor zanimivo branje.
Vsem želim veliko miru in ljubezni.

Ali ima morda kdo mail od avtorja knjige (anonimni mail), kamor se mu lahko piše?
Hvala.

Knjigo sem dobila kot darilo za rojstni dan. Že prvi večer prebrala do prvega Eroska, super!
Drugi dan prebrala spet do naslednjega Eroska in mi je bilo žal, da moram to prespati.
Knjiga je super, res ni duhovna in je duhovna. Odvisno kako gledaš. V tej knjigi res lahko spoznamo in najdemo sebe, če se le hočemo videti, to pa je zelo težko. Pogledati vase in si priznati…O kje pa, jaz pa že nisem tak/a. Vsi, ki knjigo kritizirajo, ne delajo prav. Kako lahko nekaj skritiziraš, če ne razumeš? Zavedati bi se morali, da se nam vse dobro podesetereno vrne, vse slabo se povrne stotero, nam ali našim dragim. Zato spoštujmo soljudi in spoštujmo pisca te knjige, ne glede na to kdo in kaj je. Pomembno je, da je knjiga dobra, zanimiva, drugačna. Ste opazili, ko držite knjigo v roki, da vam žarijo dlani? Ta knjiga je živa, polna energije, ki se pretaka v nas. Zato, SPOŠTUJTE JO!!!

Morda je bila pa tiskana na Japonskem? Ali pa vsaj na japonskem papirju???

Zdravo!

Berem, knjigo!! Ne, ona bere mene 🙂 Zanima me kaj mi bo povedala, kje v kronologiji življenja na 777 straneh te knjige se nahajam. Vseeno, knjigo nejemljem kot potopis, ki bi te vodil skozi življenje niti ne nekaj, kar bi divigovalo duhovno raven človeka. Je osredninjenje vsega, česar je zmožen človek. Ponuja prebujenje in veedenje, dviguje zavest.

Čemur v življenju posvečamo največ stvar, to smo!

Izbira definita človeka.

Morda ta stavek zveni, kot izguljena fraza vseeno sem mnenja, da knjiga nikoli nebo izbrala človeka. Vsaka je tista “prava” za nekoga in ga spominja na tistega človeka, ki si nekdaj že bil, z vsemi prijatelji, ki jih omenja pisatelj.

Eros je tu medij, ki proecira svoja opazovanja bralcuskozi preproste zgodbe.

Besedo ali dve o najti samega sebe

Vseeno bilo bolje najti samega sebe, kot pa obsojati ali biti preračunljiv ali pihati na dušo vsem s katereimi si delimo življenje. Mislimo, da jih ne-poznamo, pa jih vseeno pozdravimo na cesti iz vljudnosti, ker so nas tako naučili – beri smo pozabili in nas spominjajo na nas same.
Takoimenovane napake so le opomin, da se bližamo cilju, cllju, ki se začne in konča v sebi pri sebi. Navsezadnje, kako lahko obsojamo in smo preračunljivi ter pihamo na dušo nekomu, ki ga nepoznamo pardon želel sem napisati se nepoznamo, kljub dejstvu da z njim delimo svoj prostor pod soncem?!

Kot zadnje v tem postu, bi ponudil svoje mnenje o egoizmu, takem in drugačmem s naslednjim izrekom:

Vsi smo egoisti, a le redki znajo živeti tako, kot bi radi živeli. (Josef Kirschner)

Pripis:

Egoizem je umetnost uvidenja lastnih kvalitet, ki jih drugi ne vidijo. Vsak človek dejanj ima močno dozo egoizma, ponosa, čvrstosti in premetenosti. Vendar bodo bila vsa ta stanja duha obravnavana kot njegove kvalitete, če jih lahko uporabi za dosego višjega cilja. (Giorgos Seteris)

Hmm! Knjiga je brezveze in je nategovanje folka! (Oglaša se instinkt)

hecam se. knjiga je meni osebno odlična in pohvala avtorju, ki je dobil nalogo v sanjah in jo udejanil.
v življenju se srečujemo z veliko ljudmi in vsak ima neke svoje muhe. Vendar ok, to so ljudje s svojimi karakterji in problemi. Mene je bolj fascinirala vloga Življenja – kot nad-razuma s čudnim smislom za nas navadne smrtnike ki nas življenje uči. Smešno se mi zdi na primer, da se Življenju zdi zelo fajn če si sposoben dati svoje življenje za nekaj brez strahu, a po drugi strani te pa kaznuje če si ga vzameš. A tako je. Tudi biblija govori o temu…

Preberite si knjigo brez pričakovanj! Komur se zdi cena predraga lahko preko spletne strani psi.si napiše dopis in pojamra za knjigo in jo bo mogoče tudi dobil.

LP

Nekaj na tej knjigi je,če so tako slabe in dobre ocene.Že zaradi tega jo je vredno prebrati.Vsekakor bom knjigo poiskal! Že zaradi onih,ki mislijo,da imaj vso pravico vsakogar soditi,ki niso oni sami!!

Samo par popravkov za tiste, ki o knjigi že vse veste, pa čeprav je niste prebrali…

Knjiga tudi slučajno ni duhovna ali kako drugače poduhovljena, povezana z Biblijo ali vero…
Nagrada razpisana za odkritje 7. dokaza Življenja ni pogojena z nakupom knjige. Je pa res, da jo morate vsaj prebrati 😉
Ampak saj to itak že vsi veste 😉

LP

Jaz je niti slučajno ne mislim prebrati,ker je to samo še ena tistih knjig,ki ti “spremenijo življenje”.

Pozdravljeni!

Knjigo sem prebrala 2X. Prvič sem si jo izposodila v knjižnici, drugič sem brala svojo. Zame knjiga predstavlja leksikon življenja in v njej so odgovori na vsa vprašanja. vredna je teh 77 euro in če bi stala še več, bi jo vseeno kupila. Pa če bi zanjo bilo treba vsak mesec odšteti 5 euro, bi jih odštevala tako dolgo, da bi jo lahko kupila. Vsak knjigo razume po svoje in kot pravi Eros, vse je odvisno od človekove psihe, kako knjigo dojema. Knjiga je pravi zaklad in brati jo je potrebno po točno določenih pravilih, katere bralec dobi ob nakupu knjige. Če knjige ne morete kupiti, pišite Erosu, on jih je že dosti podaril. Prosite prijatelje, naj vam jo posodijo…. Samo ne sodite o njej, dokler je ne preberete v celoti….. Knjiga je živjenje……

Glede na to kar sem slišal o tej knjigi, sploh pa na podlagi komentarjev v tem forumu, te knjige absolutno ne bom prebral, kaj šele kupil.

Popolnoma se strinjam s komentarjev Ivy T.

P.S.:
To nit v forumu sem prebral še danes, ker sem prej vedno mislil, da gre za knjigo o psih :)))

Očitno v življenju funkcioniraš na način “PO PRIPOVEDOVANJU DRUGIH”, namesto, da bi si ustvaril svoje mnenje. Seveda se knjiga lahko izposodi na več načinov. Sicer pa kakor kdo. Knjigo pa ocenjuješ po pripovedovanju tistih, ki je niso sploh brali, oz. je niso prebrali v celoti…
Vseeno predlagam, da jo vzameš v roke, če ti bo kdaj prekrižala pot.
Knjiga opisuje novo poznavanje psihologije REI in s poznavanjem psihologije REI se lahko odpravi disleksija….in še mnogo prednosti, znanja, bogatenja….se najde v knjigi….Seveda je pa to odločitev posameznika….

Nič ne rečem, gotovo je v tej knjigi (kot tudi še v nekaj deset tisoč drugih) tudi kakšna pametna misel.
Od branja pa me zagotovo odklonijo komentarji bralcev, da je to knjiga, v kateri so odgovori na vsa vprašanja, ali pa da knjiga njih bere in ne obratno, in podobno bluzenje. Vulgarno rečeno – bulšit. Človek, ki trdi kaj takega je bodisi prebral zelo malo knjig ali pa same slabe. Svet je neskončen in kompleksen mozaik. Verjetnost, da bi ga opisal in pojasnil kar en x slovenski pisec je manjša od verjetnosti, da bi en neandertalec lastnoročno izdelal supermoderno vesoljsko ladjo in z njo odpotoval na mars.

Zanimiv je sicer marketing za dotično knjigo – s skrivnostnostjo, sedmicami in lepo izdelavo. Vendar glede na to, da se imam za precejšnjega cinika, tak marketing ni dovolj prefrigan, da bi me prepričal.

P.S:

@Petrischa
: Malo si me narobe razumela, knjigo ocenjujem ravno po komentarjih vas, ki ste jo prebrali. Jo pa bom zagotovo prelistal, če mi bo prekrižala pot.

Rovtar, tak si kot vsi rovtarji, ki jih poznam… vrjamejo in razmišljajo samo v to kar jih od malega učijo in boh-ne-dj, da bi karkoli od tega odstopalo. tako kot so včasih vsi vedeli, da je Zemlja ploščata… ahhh kako so se smejali vsem, ki so trdili, da ni!

pa kaj če je knjigo napisal x Slovenec… a če bi jo američan, bi bila pa takoj bolj “pomembna” in verodostojna? rovtarski predsodki…

… sem malo prebral … in ko sem pri sebi iskreno razmislil, kaj bi si jaz mislil o tej knjigi … tako iz prebranega in slišanega, ne da bi vedel za kaj gre … vem, da bi bil zagotovo zelo zadržan do vsega in tudi zelo nagnjen k temu, da gre za napihovanje niča s ciljem uspešne prodaje … vem pa tudi, da bi me prepričalo nekaj drugega … če bi mi o knjigi povedal nekdo, ki jo je prebral in ga jaz cenim in spoštujem, bi jo potem zagotovo vzel v roke.
sam nimam predsodkov (vsaj upam, da ne 😉 vendar je treba upoštevati dejstvo, da se v sodobnem času veliko stvari prenapihuje, kjer za to res ni nobene osnove … in so tako lahko “previdnejši” tudi tisti, ki nimajo predsodkov. je pa iz teh anonimnih sporočil, ki jih pišejo ljudje po blogih in forumih mogoče zelo hitro izluščiti, kje koga v resnici čevelj žuli in kak motiv ima, da druge prepričuje o naravi nečesa, česar morda niti sam ni spoznal.
najbolj so mi “zanimivi” tisti, ki znajo toliko povedati o knjigi, ki je niso prebrali, pa ob vsem še trdijo, da so jo. zelo hitro je mogoče ugotoviti, ali je pišoči to knjigo tudi prebral, to je namreč mogoče razbrati iz “argumentacje” proti knjigi, ki se zelo razlikuje pri tistih, ki slabo govorijo o njej in je niso prebrali, od tistih, ki slabo govorijo o njej in so jo prebrali. včasih, ko nisem prav prepričan, takim, ki trdijo, da so knjigo prebrali, jaz pa menim, da je niso, zastavim kakšno vprašanje iz knjige, na katerega lahko odgovori vsak, ki jo je prebral vsaj do polovice … in doslej se je vedno zgodilo isto … (nazadnje sem dobil tak odgovor, da so vsi odgovori v knjigi 😉
upoštevati je treba tudi to, da so razni forumi in blogi pravi magneti za ljudi, ki jih nihče ne posluša, upošteva, so nesrečni in trpijo za hudim nesprejemanjem lastnega sveta … to pa je tudi podlaga za poglede kot jih pač lahko preberete na teh mestih. in še vedno tudi velja, da dober glas seže v deveto vas, slab pa vse do glavnega mesta 😉
na koncu bi dodal še to, pogosto berem tudi stvari, ki jih pišoči pripisujejo meni in mojim stališčem in pogledom na knjigo, vendar niti slučajno ne sovpadajo ne z mojim razmišljanjem niti s knjigo.
… tako jaz te knjige nikoli nisem dojemal kot kakšno “duhovno čtivo”, niti slučajno ne mislim, da je v njej vsa resnica sveta in nikakor ne mislim, da je sreča kakorkoli pogojena z nakupom te knjige 😉 … trdim pa, da je v tej knjigi precej znanja in vedenja, ki ga nima nihče drug na svetu in je za vse nas velikega pomena. globoko verjamem, da bo teorija rei nekega dne temelj svetovnega razumevanja psihologije. zavedam se tudi, da so to zelo visoko leteče napovedi … vendar se morate tisti, ki to berete, tudi zavedati, da ne veste vsega, kar še nameravam v podporo svojim trditvam v kratkem razkriti. za vse, ki dvomijo, bo najbolje, da še malo počakajo … čas vedno pokaže resnico 😉

Čeporav ni bil odgovor od …….. nič v povezavi z mano bom nekaj povedal:
Meni je naprimer vseeno kdo je napisal knjigo (še raje imam,če je to Slovenec) in je ne bi prebral tudi če bi bil pisec Američan. Na živce mi gre ko nekateri vzklikate kako je dobra in ne pustite,da imamo tudi svoje mnenje in moje mnenje je,da je NITI SLUČAJNO NE BOM PREBRAL.

kknjiga,
prav ničesar nisi zamudil, če te knjige ne boš prebral 😉 nekdo, ki se mu zdi, da če drugi vzklikajo karkoli pač, njemu s tem ne dovoljujejo imeti “lastnega mnenja”, bi tako kompleksne knjige kot je [psi], najbrž sploh ne razumel. torej bi res zapravljal čas z njo.

Prebrala, hvala bogu pa ne tudi kupila, ker bi mi bilo krepko žal denarja. Avtor je pač napisal knjigo, ki literarno gledano ni prav nič posebnega, dal vanjo kup simbolov in sedmic in jo oklical za knjigo, ki bo spremenila življenja, ki jo je napisalo Življenje samo, ji nadel megalomansko ceno… In seveda se najdejo ljudje, ki mu verjamejo, oziroma verjamejo dobremu oglaševanju. Odsvetujem, škoda časa in denarja.

Kupil in prebral. Ni mi žal, da sem jo prebral, žal pa mi je zapravljenega denarja. S predstavljeno teorijo se delno strinjam, delno pa sploh ne … če bi tu sploh lahko govorili o “teoriji”, saj gre bolj za doktrino, religiozni sistem, ki vključuje nauke o posmrtnem življenju, transcendentni zavesti ipd. Dokazi. Ti niso neposredno povezani s “teorijo”, ampak podajo neke x informacije, kot dokaz, da je teorija sama nečloveškega izvora. Tu seveda manjka dokaz implikacije “nečloveški izvor informacije => resnica”.
Super, če knjiga komu pomaga “razumeti” sebe in okolico. Vendar razumeti lahko pomeni tudi popredalčkati svoje izkušnje po nekem kalupu, kar pa je tudi zelo omejujoče. To je problem domala vseh eksoteričnih religioznih sistemov. Prodati teorijo kot delovno hipotezo – da. Prodati teorijo kot absolutno resnico – ne.

@……… Kako je dandanes enostavno- polJubno sranje je mogoče zagovarjati z argumentom,da je kritik zahojen in ne razume stvari. Vendar ponavljam,kot ciniku,ki je koneckoncev nekaj stvari že prebral (rovtarstvu navkljub),mi bulšit-detektor zelo hitro piska.

New Report

Close