Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Eros:Psi

Eros:Psi

Učbenik Življenja je aktualen in obstaja že 77 let:
http://sl.wikipedia.org/wiki/Martin_Kojc

Mene osebno pa zanimajo zgolj karakterji oseb oz. bolj psihologija…. Za to pa obstajajo tudi druge knjige namenjene tej stroki… Sem kristjan in verjamem v Jezusa ter BIBLIJO in njene nauke….

Moje mnenje, ne se obremenjevati z njim 😛

ODLIČNO NAPISANO 🙂

Ker že ne bereš malo, si preberi te knjige, ki jih je napisala Mischele72, ki vsebujejo višje znanje:
H.P. Blavatsky, The Secret Doctrine.
H.P. Blavatsky, The Key to Theosophy.
M. Heindel, The Rosicrucian Cosmo-conception.
C. W. Leadbeater: The Inner Life.
C. W: Leadbeater: Man Visible and Invisible.
C. W. Leadbeater: Masters and the Path.
A. Beasant: Seven Principles of Man.
A. Beasant: Reincarnation.
A. Beasant: Study in Consciousness.
F. Bardon: Initiation into Hermetics.
I. K. Taimni: Self Culture: In the Light of Ancient Wisdom.
A. Bailey: Initiation, Human and Solar.
A. E. Powell: The Solar System.
B. Creme: The Ageless Wisdom Teaching.
B. Creme: Maitreya’s Mission (I, II, III).

Preberi kaj od tega in potem ponovno preberi Psi – in bral boš drugo knjigo. In pa hkrati za tiste, ki si tako želite odgrniti kakšno tančico življenja in je Psi za vas predraga, zgoraj je seznam kvalitetnejše in bistveno dostopnejše literature.

MISCHELU 72!
Nekaj je očitno v “psi”, kar mu daje misliti…

Knjiga [psi] ni knjiga,ima le obliko knjige. Knjiga [psi] je gola resnica. Če je vam to všeč,ali pa ne,če se s tem strinjate ali pa ne..berem komentarje in zal mi je za tiste ki jim knjiga ni vsec..zal mi je pa zato ker je knjiga bralčevo zrcalo. Tisti, ki komentirate in obsojate knjigo, ki je sploh niste prebrali (!) pa upam da ji boste nekoc dali priloznost in ne boste sodili stvari preden jih ne preizkusite..to je tako kot bi govorili o okusu neke jedi,ki je sploh niste probali.kako pa potem veste kaksnega okusa je? Začela jo bom brati šestič in brala jo bom dokler bom živa,saj mi je knjiga dala veliko cudovitih spoznanj! Da ne boste mislili da je to neka cudezna palcka s katero zamahnes in tvoj svet je cudovit.spoznavanje in spreminjanje samega sebe je najtezje delo kar ga clovek lahko naredi in zato je potreben cas…
Najdaljša pot je bližnjica do sreče! <3

Išči svoje zrcalo še v kakšni drugi knjigi. Presenečena boš.

hm?![/quote]

Ne brat, ne sestra.

Če si po petih branjih nisi nič zapomnila, si tudi po šestem ne boš nič.

€ros ma rad €ure!…to vam zagotavljam…;)))

tudi Nole Đoković pravi, da je to najboljša knjiga, kar jih je prebral:
http://www.psiblog.si/najljubsa-knjiga-novaka-dokovica-je-psi/

mimogrede, če bi bilo erosu samo za €, ne bi razdelil ogromno knjig brezplačno, še posebej tistim, ki si jo res ne morejo privoščit. 😉

aja, tukaj je pa še mnenje nemškega zdravnika in psihoterapevta, če slučajno “naše” mnenje za koga ni dovolj dobro… žal sem dobila tak občutek glede na prejšnje komentarje… res ne vem, kakšen človek moraš bit, da popluvaš vsebino knjige, brez da jo prebereš.

http://www.psiblog.si/mnenje-nemskega-dr-splosne-medicine-in-psihoterapevta/

Lilaa, lepo prosim za original post tega gospoda in njegove reference:) Google namreč pri tem imenu ne najde psihoterapevta, kolikor razumem nemško.

Ostalih mnenj še nimam, ker knjige še nisem prebrala. Sem pa prebrala že nekaj od zgornjih predlaganih od Mischele. Na tvojem linku me čudi to, da bi nekdo, ki že opravlja to prakso, neko knjigo jemal za osnovo, glede na to, da je na področju psihologije in psihoterapije napisane ogromno strokovne literature.

Da ni to kot tisto – neodvisni inštitut zatrjuje, da je pralni prašek XY res najboljši na svetu:)

@skeptična, to je njegov FB…
http://www.facebook.com/tobias.geisel
…pa ga vprašaj sama 🙂

res ne vem, kje si it iz njegovega mnenja zasledila, da knjigo jemlje za osnovo… sicer ne razumem nemško, zelo dobro pa razumem prevod…

To je del mnenja, ki pade v oči:

Kot terapevta me je fasciniral popolnoma nov in neodvisen model za razumevanje človeške psihe. Tako sem se že lotil prvih poizkusov v praksi. To je zame možno seveda brez problemov, saj ne rabim odstopati od starih, preverjenih metod, dognanje pravilne in učinkovite metode pa je s pomočjo tega modela lažje in hitreje. Že v kratkem času sem prišel do osupljivih rezultatov.

Nimam FB in mi ne odpre strani. Žal je sam zapis (prevod) zelo podoben temu, kar sem zgoraj omenila (tipična psihološka prodajna fora). Enako velja za prodajo knjige.

Kar pa ne pomeni, da mogoče ni dobra. Nikakor ne trdim tega. Samo vsa ta fama okoli nje pa ni nič kaj drugega kot izjemno premišljen marketing. Mogoče pa je to točno to, kar potrebujejo določeni ljudje, da uvidijo kakšne stvari, ki se lahko zgodijo tudi drugače:)

Še to, če že moje mnenje ne šteje: knjiga je izdana v 7777 izvodih, povprečje za Slovenijo je pa 1500. Če gre za izjemen uspeh, se naredi ponatis, ampak načeloma nihče, ki za sabo nima orng marketing aparata, ne bi šel v tako divjo naklado.

En ne čisto nov članek na to temo:
http://www.pogledi.si/mnenja/travme-slovenskega-knjiznega-trga

Kontekst slovenskega knjižnega trga je na kratko naslednji: povprečna naklada knjig v letu 2009 je znašala 1543 izvodov na naslov, za področje leposlovja 1098 izvodov, povprečna cena knjige pa je bila 20,03 evra. Zahtevnejše leposlovne knjige s svojo naklado v povprečju ne presegajo številke 600 izvodov, to naklado letos javna agencija za knjigo še znižuje. Če smo po izposoji knjig v slovenskih splošnih knjižnicah Slovenci z 12,8 izposoj per capita letno v evropskem vrhu, smo s prodajo 2–3 izvodov na evropskem dnu. Število novo izdanih knjižnih naslovov v letu 2009 je znašalo 6586 izvodov, od tega 1765 leposlovnih del, med njimi 921 del slovenskih avtorjev.

ja res je… povprečna slovenska naklada je žalostna… je pa v tem primeru ta številka zelo zgovorna, glede na to da je bila 1. naklada [psi] že razprodana… pravzaprav je bilo prodanih že več kot 10.000 knjig, kar pomeni, da je knjiga nič drugega kot izjemna 😉 tudi če bi bil marketing res fenomenalen (pravzaprav ga za [psi] ni bilo nič več kot za kako drugo knjigo), sam marketing takega uspeha enostavno ne more doseči.

a je ta psihoterapevt eden od onih, ko je kupil svojo diplomo? (vse je povezano, jelinko, virant…)

Ne morem verjeti, da se oglašam v tej temi! ;-(

Po vseh dostopnih podatkih te knjige nikakor ni bilo prodanih 7.777 izvodov, kakor je v skladu s splošnim veličastno numerološkim pristopom navedena naklada v izdaji. Ker tiskarna ni navedena, bi k podatkom o nakladi pripomoglo, če (@ lilaaa) od avtorja pridobite račun tiskarne, da vidimo, katera tiskarna je tiskala toliko izvodov, in ko bomo že vedeli ceno tiska, morda še avtorjeve dohodninske odločbe od 2010 naprej, da vidimo, koliko dohodkov od teh (po vaše) več kot 770.000 evrov, zmanjšanih za materialne (tiskarske in druge) stroške je prijavil. Tako velik mislec se nemara ne utruja z malenkostmi, kakšne so davčne utaje?

Mislim, da je resnica bolj prozaična in prodaja manjša (knjiga na moji polici ima zaporedno serijsko številko pod 200 in ne, nisem je kupil), kljub marketingu, ki ga seveda ni enako kot za kako drugo knjigo, že kar se tiče razkošnih nastopov na knjižnem sejmu, pa tudi vztrajne apologije na tem forumu posekajo celo 50 odtenkov sive, (pičlo, a vendar) dokumentirano največjo prodajno uspešnico zadnjega časa. Pišejo jih pričakovano taki, ki se sicer na forumu ne oglašajo – upam, da jih je v seštevku vsaj 7.

Še dve drobni opombi: vse tujejezične izdaje so po cobissu sodeč samozaložbe, kar imamo težko za mednarodno potrditev vrednosti knjige, ko pa sem na hitro preletel na tem forumu priporočeni intervju z avtorjem, sem naletel mdr. na tole tezo: “Slovenci smo najmanjši narod na svetu s svojo državo in lastnim jezikom.”

Ja če že o preverljivih dejstvih take klati, kaj počne šele z bolj skritimi?

šele danes sem zasledil FB stran za tole knjigo,ko je avtor objavil video,kjer Đole hvali knjigo,ki jo ravnokar bere.Na fbju je vse zelo skrivnostno zato sem prebral komentarje tukaj,da si ustvarim nek približen vtis.Ob komentarjih avtorjev,ki so prebrali knjigo,se mi je rahlo naježila koža.Kot opazovalec,ki o zadevi nima pojma sem dobil precej srhljiv vtis kot,da berem izjave pripadnikov neke zblojene new age sekte,ki pred svojim gurujem padajo na kolena,ker jim je omogočil odprtje skrivnostnih vrat v uvid Resnice o samih sebi.Zanimivo,da to trdi na kupe folka,vsak za svojega guruja in njegovo Resnico katere resnična resnica je običajno ta,da ostaneš na koncu z bolj ali manj resnično tanjšo denarnico.Kot današnjemu skeptiku oz agnostiku,ki je nekoč precej nekritično verjel v razna new age kvazi duhovna sranja,so mi pritisk dvignili vzvišeni komentarji ”razsvetljenih”,ki v slogu novodobne,poduhovljene ovčje črede pokroviteljsko razlagajo vsakemu skeptiku kako je ”bogi,ker je tako ozkogled,naj se odpre in razširi obzorja,da bo spoznal Resnico” in blablabla…bebavo blejanje in obupno nakladanje,ki je samo za bruhat.Ob prebranem opažam,da je marketing izjemen in,da je avtor profesionalec v svojem poklicu.Ovce,ki se jih da peljat na štriku se vedno najdejo.Zaradi komentarjev,ki mi z neko,skoraj fanatično blaženostjo ob ”notranjem preporodu” in hvaljenju/čaščenju avtorja vzbujajo srh,se bom pa knjigi zaenkrat na daleč izognil.ln iskal Resnico po svojih lastnih poteh.

Zadnja dva komentarja, sploh zadnji sta res zadela. Lilaa (in vsi ostali, tebi pač odgovarjam, ker sva se medve pogovarjali), če ti v vsem tem okoli knjige ne vidiš izjemnega marketinga, potem pa res ne vem, kaj vidiš in česa ne.

Še ostale stvari:
– tale tip s FBja (kao psihoterapevt, v kar res dvomim) je hodil v šolo v Mariboru. Pisec je iz Mb. Naključje?:)
– knjiga ima kao 777 strani. Hm, začne se na 7. strani (prej je 6 strani) in zaključi na 777. strani. Za temi pa so še strani. Nekonsistentnost, ki nikogar ne moti? Torej ima knjiga 770 strani, se vam ne zdi, če odmislimo tiste prazne strani vmes? (Ne bi o tem, da se v numerologiji številke gledajo drugače)
– ahja, seveda je besedilo spraviti na XY število strani enostavno, pač vmes nabutaš nekaj praznih strani, na katerih so samo ločila ali kaj podobnega….
– če želiš priti do spletne strani, potrebuješ kodo, ki je pa v knjigah iz knjižnice ni. Če torej želiš na spletno stran, si “prisiljen” knjigo kupiti (če ti kak dobrotnik ne pove svojega gesla). Marketing, pohlep ali kar oboje?
– In last but not least – knjiga menda govori o edini pravi resnici, višjem svetu ipd. Nagrada je pa denarna. Ma kje ste vi še videli, da je edina resnica, razsvetljenje v denarju?! Nihče, ki je pripravljen ljudem ponuditi svojo pomoč pri tem, da postanejo boljši človek, ne bo tega počel na takšen način, razen tistih, ki so res pokvarjeni. Kaj je torej ta denarna nagrada? Nič kaj drugega kot ponovno marketinška fora, saj Slovence itak neverjetno dobiš na denar, nagradne igre. Pokažeš jim denar, pa vsi znorijo. Samo na hitro trije primeri – Readers Digest, Catch the Cash, Loto…

In tako imamo zopet, da citiram prejšnjega komentatorja, eno za našo državo tako tipično sekto. Ponudiš jim denar, kompleksnost, zakompliciranost, skrivnostnost, pa si na konju. Ljudje derejo k tebi in ti dajejo denar, da jih razsvetliš. In potem zavračajo vsa mnenja, ki se od njihovih razlikujejo, in verjamejo le enemu, svojemu. Vsak človek, ki je na “malo višji ravni”, bo znal sprejemati druge, drugačne, četudi bo sam imel drugačno mnenje.

Ja, knjiga je res mogoče psi. Psihološka nategancija za lahko vodljive duše.

Nekaj pa res lahko priznamo pisatelju – o knjigi se govori. Še ti komentatorji, ki se nad tem zgražamo, to počnemo:)

Ne, nisem je prebrala, ker me je vmes že minilo. Pa lektorirali bi jo tudi lahko, že na prvih straneh je nekaj napak. Grozljivo!

Ha, še vedno se govori o tej knjigi. Sem ravno pospravljal svojo knjižno polico in naletim na ta špeh od knjige. Jo odprem in že začenja malo razpadati tam nekje pri črnih straneh. Sem jo začel brati v drugo, dokler se nisem zdolgočasil. Od kod ideja, da boš v drugo bral “drugo” knjigo? Enako kot pri prvem branju je bilo več kot očitno, da avtor skozi to knjigo dela nek poračun z lastnim egom. Ne vem ali bi vse skupaj kar zabrisal v kanto in naredil plac za dve boljši knjigi. Sem šel še malo pofirbcat na njihovo FB stran, pa vidim, da avtor še vedno fura svoj preroški egotrip. Cela scena bila lahko bila zanimiva psihološka študija. Si predstavljate, da bi avtor sedaj objavil zahvalo vsem, ker so sodelovali v masovnem psihološkem eksperimentu.

Prebral sem knjigo Psi. Sposodil sem si jo v knjižnici.
Brala se mi je precej mehanično. Imam vtis, da je avtor na še en način popredalčkal tipe osebnosti, tokrat na tri glavne in dvanajst kombinacij le teh.
Nato pa na te vnaprej razparcelirane tipe nakvačkal dvanajst zgodbic. Vse skupaj bi zadostovalo za kakšno seminarsko nalogo pri psihologiji, če bi bilo seveda predstavljeno krajše in bolj jedrnato, in če ne bi vmes natresel popolnoma nekredibilnih ‘skrivnosti’ in ‘dokazov’.

Poznamo namreč tudi resne razvrstitve tipov, npr. po Hipokrat-Galenu, po Eysencku, itd. Najbolj dovršena je po Jungu (16 tipov), ki sta jo oblikovala Myers-Briggs – MBTI.
Test za ugotovitev svojega tipa lahko opravite tukajle:

http://www.personalitypage.com/html/portraits.html

Ne vem, od kod avtorju prepričanje, da lahko ena taka poljubna razvrstitev tipov osebnosti reši svet.
Človek se navznoter me spremeni zaradi nekaj informacij o svoji psihološki strukturi. Spremeni se šele s konkretnim delom na sebi in konkretnim potapljanjem v svoj lasten svet … A z delom in meditacijo. In ne z nekim ‘ključem’, ki se ga kupi za 77€.
Zato, pamet v roke.

Prebral sem veliko knjig na temo duhovnosti ali psihologije. In moram reči, da me (psi) nikakor ni navdihnila in motivirala k delu na sebi, kar bi moral biti cilj knjige take vrste.

Glede na avtorjevo pozunanjenost (kičasta knjiga) in žongliranje z “dokazi, skrivnostmi in nagradami” sumim, da gre za agresiven prodor na trg, za pobiranje denarja predvsem od neljubljenih žensk, ki iščejo sladke besede in skrivnostne “ključe” do sreče, v zameno za izrabljeni horoskop, ki jih ne more več nafarbati z iluzijo, da jih za vogalom čaka sanjski moški in popolna ljubezen.

Eros ni sanjski moški. V to lahko prepriča le ženske, ki niso ljubljene. Pa še od teh le tiste, ki o psiholoških strukturah vedo malo ali nič.

Pa še tole glede avtorjeve anonimnosti.

Igralec Maroševič, ki namesto avtorja predstavlja knjigo po knjižnicah v Sloveniji, je v knjižnici Brežice izjavil, da Eros želi ostati anonimen, ker da je ni napisal on, ampak Življenje.
No, prav, naj bo … bi lahko rekli.

Toda zakaj je potem avtor ovekovečil svoje ime in priimek na zadnji strani te knjige, kjer se po prvih črkah zadnjega verza lahko razbere … : Igor Kenda

http://www.pozitivke.net/forum/viewtopic.php?showtopic=4015&mode=preview&show=12&onlytopic=1

Kaj zdaj? Hoče ostati anonimen ali razkrit?
Vse to kaže na neke marketinške igrice, ki z “rešitvijo sveta” nimajo nobene zveze, pač pa nenehno dražijo javnost po receptu Damjan Murko, in na ta način popularizirajo knjigo.

Prek te knjige bo tako izvršenih veliko transakcij po 77€, tistih duhovnih pa pač ne.

Meni je iz verza na koncu uspelo razbrati le “igor”. To na sodišču ne bi ravno šlo čez.

New Report

Close