Error 503 : Service Temporarily Unavailable
Ko kliknem na stran nekega spletnega foruma, se izpiše obvestilo: “Error 503 : Service Temporarily Unavailable” , to dela na vseh računalnikih v hiši, medtem ko drugje stran dela BP. Ali lahko sam kaj storim? Če ne, na koga naj se obrnem?
Haj,
http://pcsupport.about.com/od/findbyerrormessage/a/503error.htm
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090503035232AAP6p0T
Je stran delala že prej BP oz. kdaj “ga je začela sr*ti” ? Kateri spletni brskalnik uporabljate na računalnikih, kjer ne deluje ? So vsi isti (Internet Explorer) ali raznovrstni in če kateri ? Vključno z njihovimi različicami.
Kje ta spletna stran deluje ? V šoli, v kiberkafeju ali tudi na kakšnem računalniku doma, v “mreži” ?
Odvisno sedaj od spletne strani, vendar obstaja tudi možnost, da je bila blokirana na ravni usmerjevalnika (router) za vse računalnike v domači mreži ali le za določene.
Stran je mrknila pred kakima dvema tednoma, najprej sem mislil da gre za kako vzdrževanje, pa ni to.
Morda je kaj z routerjem, ker ne dela na nobenem računalniku, tudi izposodil sem si tuj laptop pa ne dela, ne wirreles ne kabel, počiščen DNS in cookieeji, ne dela ne na Mozili ne na IE. Povsod drugod kjer sem poskusil dela normalno.
A ste prenosnik imeli brezžičnega/žično priklopljenega samo doma ali tudi drugje, da ni delalo ali samo doma ? Kje je to “povsod drugod” ?
Prav – naslednja možna teorija je, da je spletna stran blokirana s strani ponudnika internetnih storitev (ISP), torej še višji nivo od domačega (brez(žičnega)) usmerjevalnika. A ste Vašemu ponudniku pisali in opisali kaj tale Vaš problem ?
Druga teorija je pa ta, da ste bili VI BLOKIRANI s strani te spletne strani na katero hočete priti, torej BANANI. To teorijo lahko ovržete preprosto tako, da uporabite/preizkusite TOR. Blazno luštna zadeva drugače za spletno anonimnost (takoj za OWAP). 😀
Povsod drugod sem mislil, povsod izven hiše dela normalno, v hiši pa ne dela ne preko brezžične povezave ne preko žično priklopljenega računalnika, poizkusil sem tudi z mobitelom pa je isto. Že nekaj časa čakam na odgovor admina, če je po pomoti prišlo do bana, gotovo je nekaj v zvezi IPja, ker na free proxyju pa dela normalno, vendar pa je taka uporaba moteča zaradi reklam in izpadov strani.
Zdaj bom počakal na odgovor, potem bom pa še ISP poklical. Najprej sem poskusil sam ukrepati, hvala za pomoč. 🙂
Ni za kaj, srečno ! 😀
Forum je zaprt za komentiranje.