Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ETA Kamnik, predrago in zanič

ETA Kamnik, predrago in zanič

Jaz sem eto kupovala nekoč, so se res potrudili pa cene so bile primerljive. Danes so pa postali zelo slabi, dodajajo kup aditivov, cene navite, pa še slab okus.

Stvari so dobre (za moj okus), vsekakor veliko boljše od nekaterih xy v Lidlu ipd. Stvar je precej draga. Predraga za take “enostavne” stvari.

Najraje kupujem v prodajalni v Kamniku, vednar ni prav, da nam prodajajo po tkih cenah. Enostavno ni prav. V Palmanovi v Sparu so imeli Eta gorčico v tubi cenejšo kot v Kamniku. Se malo norčujejo – pa ne samo Eta, vsi se norca delajo iz nas pri teh cenah hrane.
Tukaj morajo biti marže, da te kap, če je v tovarniški trgovini nekaj, kar bi moralo biti res bližje cenam proizvodnje. Je pa na koncu z vsemi maržami v ista stvar stotine km stran ceneje.

Kot je že nekdo napisal je kakovost padla. Nekateri še vedno živite 15 let nazaj ko je bila eta sinonim kakovosti. Počasi a vztrajno jim pada kakovost, še vsak tuj izdelek iz cenenega diskonta je primerljiv z njihovo stvorbo. Včasih bil njihov kupec, sedaj že dolgo več ne.

Tudi Eta je morala lansko leto umakniti s polic zmrznjeno zelenjavo, potem ko so oporečnost Madžarskega predelovalca ugotovili v Lidlu … Toliko o Slovenski zelenjavi

https://www.delo.si/prosti-cas/zdravje/vsa-evropa-se-trese-zaradi-zamrznjene-zelenjave-iz-madzarskega-podjetja-70436.html

meni pa mitraljez.

Ti pa še nisi jedla domače rdeče pese iz vrta kajne?
[/quote]
Nimam vrta, sem pa, pod vplivom “domače je bolj zdravo” kupila rdečo peso na trgu, jo sama skuhala in ni bila niti približno tako dobra kot Etina. Aja, najbrž so mi na trgu prodali zanič peso? Ali pa je jaz ne znam pripravit? Dopuščam oboje, ampak bom še kar naprej kupovala Etino peso v kozarcu. Pa še kak drug njihov izdelek.

Najraje imam Etino hrano in seveda mamino domačo z vrta. Ni res, kar praviš. Etin fižol na primer vsebuje zelo veliko soli. Kljub temu kupim. Ker je dobro vse, kar imajo.

Jaz od ete kupim kumare, peso in prebranec, ker mi je všeč okus, ne zato, ker bi mislila, da je neka ekstra kvaliteta. Tudi pri diskontarjih, kar se tiče kvalitete, nimam niti pozitivnega niti negativnega mnenja, mi je pa okus zanič, zato sem kupila kumare in peso enkrat in nikoli več. Da kjerkoli kupiš bio in eko pa itak že dolgo ne verjamem več.

Odgovor na objavo uporabnika
kaj to počnejo, 22.08.2019 ob 15:58

Zaradi mene je lahko slovensko a jaz izdelka ne bom kupil, če je zanič. Sploh pa še predrago. ETA Natureta ali kakorkoli ima najbolj navite cene, ta njihova vložena hrana je pa iz leta v leto slabša. Katerikoli drug ponudnik ima isto dobre stvari pa še mnogo ceneje. Jaz bom kupoval tuje.

Se kar strinjam.

Sedaj vojni dobičkarji še bolj navijajo cene, Mercator se še posebej trudi…

Joker562, 27.02.2022 ob 20:52

Se kar strinjam.

Sedaj vojni dobičkarji še bolj navijajo cene, Mercator se še posebej trudi…

Najboljše so kumarice, ajvar , pesa  pa vložena kisla paprika iz Makedonije, makedonskih predelovalnih obratov. Nekaj od tega naštetega se dobi v Eurospinu ( škoda, da nimajo več unih makedonskih kumaric v Eurospinu, odlične so bile), nekaj pa v Tušu, makedonski ajvar ima Hofer.  Gledam predvsem na to, koliko sladkorja je noter – ker ne maram pretirane sladkobnosti v vloženih kislicah.

Rdeča pesa od Lidla in Hofra  ima tudi dodana umetna sladila, preogabno sladka je, jaz je ne morem jesti. Od Droge Kolinske mi tudi  ni nikoli ni bila dobra, niti Šparova ali Mercatorjeva blagovna znamka;  Etina  tudi tista s kumino, tavelik kozarec 1kg ima zadnjih 5 let 4, 5 gramov cukra not na 100 gramov izdelka – včasih je bilo pol manj sladkorja.

.https://www.spar.si/online/rdeca-pesa-natureta-1kg/p/281059

Kumarie od Ete pa samo še tamale, kornišonke.  Ker so čvrste – tavelike so preveč skuhane – so “soggy” , mlahave, nič več hrustajoče, ko vanjo ugriuzneš kot včasih – sem kupila enkrat tudi un 5kg kanister Eta v njihovi industrijski prodajalni pločevinko in veliko razočaranje – premehke, noter polovica tavelikih kumaric “obrezanih”, očitno so bile na konceh bolj že gnile pred kuhanjem – pa to zapakirajo v pločevinko, ker jasno ne vidiš noter- “maček v žaklju torej”. Za gostince očitno OK, pa za kakšno francosko za zrezat tudi – dobre so edino, ker so res slanokisle in ne osladno sladke.  So pa preveč kuhane za moj okus zadnjih 5 let tavelike kumare Eta.

Se je zelo spremenilo v Etinih recepturah, sestavinah, preveč sladkorja tudi z leti noter.

Zamrznjene zelenjave tudi ne kupujem njihove-predraga, glede na to, da je surovina uvožena in ne domača. Sem se že nasmolila tudi  s cvetačo- črna, poplesnjena očitno zamrznjena. Kupim raje v Tušu Cash & Carry, od Nizozemcev, ali pa tam, kjer imajo tudi sicer  1, 5-3 kg pakiranja za gostince  ( predvsem cvetača, stročji zeleni in rumeni fižol, gobe ).

Komu je pa všeč kumina? Preprečuje prdenje!

Včeraj odprl natureta izdelek jota z kislo repo ,…tako zanič izdelek,da ne morem povedat,…najbolj mi je pa zmotilo,ker naj bi bila ta jota z mesom in na konzervi piše da vsebuje 14% svinjske pancete,..noter pa dve ozki šniti cc 2-3 mm debele in 2×3 cm veliki “pancetki”,…

Da vas ni sram nikoli več ne kupim

Meni se zdijo vse kumarice premehke

Kupujem vložene kumarice iz Severne Makedonije – zdaj trenutno v Eurospinu.

Niso sladke, pa hrustajo.

Pesa pa Etina, najboljši približek naši domači

Zakaj morajo biti domači izdelki doma dražji, kot v tujini? Solni cvet npr. kupujem v Nemčiji ceneje, kot v domačih solinah.

Kumarice obožujem tiste mini od Naturete.

V tujini kupujem tri litrski kozarec kumaric, kjer je dodana paprika in čebulica. Sem se sčasoma navadila na sladkast okus. So zelo dobre in veliko cenejše.

Da, Eta pretirava s cenami.

Najboljše je direkt od kmeta, iz njive, obogatene s težkimi kovinami.

Ma kakšna ETA, odkar je v lasti moža naše predsednice, je kvaliteta izdelkov konkretno padla.

poslabšali so se, 22.08.2019 ob 20:41

Kumarice kupujem samo še v Leclercu, Rustica. So mi najboljše, rahlo začinjene in tudi nekaj mini čebulic je v kozarcu.
Naturetina pesa mi ni več všeč, ker je naribana pretanko in zgleda kot neke pomije za pujse. Okus je sicer ok.
Od njihovih ostalih proizvodov mi je soliden prebranec (dodam še kakšen feferon ga zapečem), pasulj, sarme, čufte v konzervah so zanič.
Soliden je tudi bograč v velikem kozarcu, kakšen presežek pa ni.
Njihov golaž je neužiten – preveč česna, slabi kosi mesa. Je bil pred leti boljši, ampak najbrž šparajo pri sestavinah in okus “dodelajo” s česnom.

Meni je okus Etine rdece pese edini, ki mi odgovarja od kupljenih rdecih pes, res je pretanko narezana, a okus pretehta.

Etica, 23.08.2019 ob 05:30

Tudi jaz prisegam na Eto že od nekdaj. Od njih kupujem vse: rdeča pesa, kumarice, mešana solata, feferoni, šampinjoni, paprika (navadna in pečena),gorčica, od pripravljenih pa pasulj, prebranec, fižolova juha.

Meni so top in me zato malo višja cena niti ne moti.

Enako.Eta kvaliteta.🧡

Potem pa debelo gledate, ko vam tudi pri ostalem računajo za ime, ne za izdelek.

Me prav zanima, kakšni bi bili rezultati blind testa Hoferjeve pese in kumaric in Etinih. Me prav zanima, kako bi določili kvaliteto, če ne bi imeli pred sabo nalepk na glažih.

Popolnoma se strinjam z vami. Pravkar sem pisala na Eto Kamnik glede popolnoma neužitnih štirih kozarcev kislih kumaric. Leta in leta sem prisegala na Eto, čeprav so njeni proizvodi precej dražji od enakih, drugih proizvajalcev.  Sedaj sem z njimi zaključila..

Anonimno 7649, 23.09.2024 ob 14:43

Potem pa debelo gledate, ko vam tudi pri ostalem računajo za ime, ne za izdelek.

Me prav zanima, kakšni bi bili rezultati blind testa Hoferjeve pese in kumaric in Etinih. Me prav zanima, kako bi določili kvaliteto, če ne bi imeli pred sabo nalepk na glažih.

Po okusu bi se odlocila za Etino peso, redko kdaj kupim od Droge, vse ostale so mi zanic.

Dobre so mi tudi Etine delikatesne kumarice, a kupujem Hoferjeve, ker so bistveno cenejse in tufi dobre.

Pecene paprike kupujem v Eurospinu, te so mi najboljse, vcasih tudi v Hoferju, ostale mi niso dobre.

Druge vlozene solatne zelenjave ne jem, zelje in repo kupujem na trznici.

Konzervirano in zamrznjeno zelenjavo pa kupujem trgovsko blagovno znamko.

Ko bi vi vedeli, kaj delajo proizvajalci, haha, vi pa tu o nekem prestižu, če se je etine izdelke.

Eta je ratala zanič, čim jo je kupil Musar. So zadeve raciinalizirali, čuti pa se na kvaliteti. Njihove kumarice sem kupovala leta in leta, ko mi je zmanjkalo domačih. Zdaj so nehale hrustat in – hvala lepa zanje. So drogine bistveno boljše.

Rdeča pesa je najboljša domača, mora bit malenkost debelejše narezana kot je etina. Tudi začinimo jo bolje doma. Kumino pa že leta uporabljam v prahu in je top. Me pa tudi v zrnju ne moti. Sploh, ker je zdrava, naberemo jo sami v naravi.

Skratka, Eta samo v skrajni, skrajni sili. Drugače naj jo pa kar imajo.

Vem, da nikogar ne zanima, kaj kupujem. Je pa res kvaliteta šla nekam, odkar je Musarjeva stegnila svoje prste čez fabriko. Grem stavit, da zase ne vzame ničesar od tam, čeprav je njeno….

New Report

Close