Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek etažna centralna kurjava

etažna centralna kurjava

Imam etažno centralno kurjavo. Na olje.
Peč vzdržujem. vsi ventili na radiatorjih so OK.

Ampak vseeno moram vsake (caa.) pet tednov nalit novo vodo – sicer curlja v radiatorjih in tudi
kazalec na (ekspanzijski – a je?? ne vem..) enem delu pade pod zeleno črtico.

Kam gre ta voda? Saj naj bi samo krožila…
A je prav, da vodo samo dolijem?
A je boljše, da vso ven spustim in dotočim novo?

Normalno pa je, da so radiatorji zgoraj bolj vroči kot spodaj, kajne? Mislim, da s svojimi posegi ne spuščam kakšen zrak v sistem. Ker to je pa spet štala…….

MOŠKI help! Ali pa kakšne ženskica, ki dela in ‘zna’ vseeeeee na tem svetu?!

LP cmok cmok

Evo, da ti pomaga ena ženskica…..;))) No, voda lahko spušča pri kakšnem ventilu, stiku, varu….lahko na odzračevalni….lahko spušča tudi peč….možnosti je veliko. Ni pa mus, da opaziš, da kje spušča ker ko je vroče takoj spari. Možno je tudi, da preveč zakuriš, pa ti jo mogoče na raztezni vrže ven.
Ti kar brez strahu dotoči vode do primernega pritiska. Seveda špajzaj, ko je peč hladna. Pazi, da takrat spustiš čimmanj zraka zraven, pa medtem, ko dotakaš, še odzrači radiatorje. Pri etažni je res problem, ker so ponavadi cevi zgoraj, pa se hitro potem sliši pretakanje.Nič ne spuščaj vode ven, zakaj bi si iskala delo? No, možno pa je tudi – odvisno od tega kakšne imaš radiatorje, cevi in peč, da se je notri nabralo veliko usedline in mogoče tudi zato voda kroži slabše oz. spodnji del ni topel.

Jest ti svetujem, da pokličeš enga preverjenega inštalaterja.

Ena možna varianta je ta, da ti pušča voda v peći, oziroma v kurišču.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx boljše živet v lahki diktaturi kot v težki demokraciji xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx več na blogu, http://www.fj-produkt.com/

Ja, ti razumeš, kako delam. Delam ko je peč ugasnjena. Pazim, da cev za vodo fiksiram na pipo in šele potem odprem ventil za dotok.

Samo to še mi pojasni “medtem ko dotakaš, še odzrači radiatorje..”

Kako se pa to naredi? Hvala ti 100 x.

Nič posebnega nisem mislila, pač pusti cev na peči in dotoku in pusti, da voda počasi teče. No, zavedati se moraš, da je v tej cevi zrak, pa nič hudega, ga boš pač ven spustila. Vzami si dosti časa,prvo napolni na polno, potem pa počasi da voda res bolj počasi doteka, včasih je dobro tudi vklopit pumpo, da malo požene zrak po ceveh, ker se včasih naredijo tudi zračni mehurčki.Ti pa se šetkaj s ključkom in cunjo od enega do drugega radiatorja in spuščaj zrak pri enem, pa pri drugem…..do zadnjega, pa lahko še vajo ponoviš….

Nisi napisala kakšne imaš cevi, radiatorje, peč….sama sem pred leti imela navadne jugoterm,(varianta korado), pa se je v njih nabirala usedlina, da mi jih je mojster vzel dol, vse opral in nanovo gor. Potem je bilo spet dve, tri lete mir, nato se bi morala vaja ponoviti. Takrat sem menjala radiatorje in tudi cevi so po novem bakrene. Ti še kar vprašaj…

New Report

Close