Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Eto zakaj moški nemaramo, da imate ženske moške prijatelje!

Eto zakaj moški nemaramo, da imate ženske moške prijatelje!

Odgovor na objavo uporabnika
ženske in njihovi prijatelji, 09.07.2021 ob 11:09

Septembra lani sva se s partnerko po 6 letih razšla, ker naj bi primanjkovalo čustev, ljubezni, bližine, odnos je padal eksponentno navzdol. Ves čas najine zveze je imela ona enega prijatla, iz službe sodelavec, ločenec. Zbližala naj bi se, ker je on imel težke čase zaradi ločitve. No, nanj sicer nisem bil preveč ljubosumen, valjda me je motlo, sploh na začetki, nato sem se sprijazno nekak, da bo ta tip na čase zraven, tudi skupaj smo kam šli. No zdaj, junija, 9 mesecev po tem ko midva zaključima, pa zvem, da sta skupaj. Par dni nazaj sma se srečala z bivšo in je rekla, da je bil on tudi del razloga, da me je pustla, da se je zaljubla, ampak da prevarala me pa ni da mi to lahko priseže. Da sem vredi fant in je želela stvari predelat.

Hja… včasih gredo stvari tudi k vragu. Pa kaj? Misliš, da če se ne bi družila, se ne bi moglo zgoditi?

Druga poanta je pa to, da to nikoli ni bilo pravo prijateljstvo – pač pa samo izgovor za druženje.

Tudi ženskam ni prav, če imate moški ženske prijateljice, na tem lepem primeru lahko razumete zakaj. Glede na to, da ste moški načeloma še malo bolj dovzetni za čare v kakšni seksualni smeri, smo lahko mogoče še malo bolj zaskrbljene. Sama sem mnenja, da prijateljstvo med heteroseksualnima moškim in žensko ni mogoče brez da bi vsaj eden izmed njiju do drugega gojil malo večjo simpatijo. Da ne bo pomote, tudi jaz se družim z moškimi, ampak jih ne smatram kot prijatelje ampak kolege, s katerimi gremo v mešani družbi po predavanjih/službi na kavo, malo poklepetamo in to je to.

Sem pa opazila nek trend pri mladih, namreč, da ima vsaka moška družba že eno punco v grupi, kar se meni zdi zelo čudno. Jaz si mislim, da nam tako moškim kot ženskam paše, da hodimo na moška/ženska druženja. Razumem, da se med seboj družijo pari ali pač družba večih fantov in deklet, te psihologije za moškimi družbami, govorimo o skupini 5,6 ali več fantov, ki imajo med sabo eno samo dekle, pa ne razumem niti malo. A so se pri naši generaciji zamenjale vloge in so zdaj te punce alfa tropa samcev, gre za homoseksualke ali navadne nastavljačke, ne vem. Se mi zdi pa zanimivo.

New Report

Close