Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek eToro – kako do denarja

eToro – kako do denarja

Pred časom sem za hec odprla račun na eToru in investirala par sto evrov v kriptovalute. Zdaj bi rada račun zaprla in pobrala, kar je gor, pa nikakor ne znam. Zna kdo pomagat?

Pomagat ti ne znam.
Me pa zanima kam si ulozila.
Sem jes tud
Pa bom se pustila malo gor.
Jes mam v riplu in gamestop

Vložila sem v ethereum, BTC in XRP.

Xrp ti priporocam da se potrpis.
Do konc leta bo 2
V letu naprej 4
Se bo zdej zdej koncalo na sodiscu k majo iz sec
In tudi po hotelih za rezervacije bos lohka placval z riplom.
Potrpi se.

Xrp ti priporocam da se potrpis.
Do konc leta bo 2
V letu naprej 4
Se bo zdej zdej koncalo na sodiscu k majo iz sec
In tudi po hotelih za rezervacije bos lohka placval z riplom.
Potrpi se.
[/quote]

A za davek ves kolk ga placas
Pa tud razmisl ce slucajno ko ven vzames, lahko dobicek na kaj vpliva.
Cetud dobis vn sam svoj kes in ko pride na tvoj racun je to tvoj dobicek.
Naprimer ce mas otr dod al pa kaj tazga.

Narediš enako kot povsod drugje. Zapreš pozicije ali z drugimi besedami vse prodaš. Potem pač zahtevaš dvig (“withdraw”) in ti bodo nakazali na isti račun, od koder si depozitirala. Če hočeš na drug TRR ali Skrill ali …., bo pač treba stopiti v stik s tehnično podporo, jim to povedati in po možnosti dokazati, da je račun res odprt na tvoje ime (AML predpisi pa to). Potem ko je to urejeno, ti priporočam, da si najprej zaradi dacarjev downloadaš vse izpiske (“statements”) in šele potem poiščeš, če je kje kakšen knof “close account”. Če ga ni, se spet obrneš na tehnično podporo. Če te nič ne stane, pa lako kar obdržiš neaktiven prazen račun, nikoli ne veš, kdaj ti pride še prav.

Saj, tako je tudi meni logično….samo, ko hočem prodat, zahteva od mene, da plačam še cca 100 Eur za vsako transakcijo??

Ej jej jej. V jeziku eToro like platform “sell” pomeni, da hočeš odpreti short pozicijo, kjer staviš na padec tečaja. In tu jasno potrebuješ nekaj sredsrev za samo odprtje + kavcije za obresti in morebitne margin calle itd. Ti pa hočeš zapreti pozicije. Greš na svoj portfolio, se nekako priklikaš na seznam “opened positions” in potem na vsaki posebej udariš na nekaj a la “close position”. Če je market odprt, jo bo takoj “zaprl”, torej prodal obstoječe assete, sicer pa bo šlo na čakalno listo in se izvedlo takoj ob odprtju.

A za davek ves kolk ga placas
Pa tud razmisl ce slucajno ko ven vzames, lahko dobicek na kaj vpliva.
Cetud dobis vn sam svoj kes in ko pride na tvoj racun je to tvoj dobicek.
Naprimer ce mas otr dod al pa kaj tazga.
[/quote]

Kaki davek ne sanjaj. To že 5 letniki počasi vedo, da nakup in prodaja kriptovalut ni obdavčena, ampak samo aktivno trgovanje in rudarjenje. Mone pa ste kot ponavadi malo zadaj

Hvala! Tole je zelo pomagalo in mi je uspelo. Jah, priznam, da sem bolj za hec tole probala in seveda ne poznam “jezika trejdanja”…..tudi zato sem želela čim prej pobrati zaslužek, ki mi je res zelo slučajno ratal 🙂

New Report

Close